Η Τύχη Της Μαρούλας (1978 ΕΡΤ)

tonytony

retron00b (sick admin's joke!)
Joined
14 Σεπ 2008
Μηνύματα
28.455
Αντιδράσεις
49.746
Η Τύχη Της Μαρούλας (1978 ΕΡΤ)


RetroDB:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Η_τύχη_της_Μαρούλας_(1978)

 


Αισθηματική σειρά εποχής , βασισμένη στο κωμοειδύλλιο του Δημητρίου Κορομηλά. Αποτελείται από 13 μισάωρα επεισόδια και ξεκίνησε στις 15 Ιουλίου 1978 στην ΕΡΤ. Πρωταγωνιστούν οι Γιούλη Σταμουλάκη , Βασίλης Μπουγιουκλάκης , Βίλμα Κύρου , Νίκος Βασταρδής , Μαρία Φωκά , Κώστας Καραγιώργης και ο Στάθης Ψάλτης! Αφηγείται τις περιπέτειες μιας νησιωτοπούλας που έρχεται στην Αθήνα να δουλέψει ως υπηρέτρια και κερδίζει τον πρώτο λαχνό του ναυτικού λαχείου...


 


attachment.php


attachment.php


attachment.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ηταν η μεταφορα του κωμειδυλλίου του Κορομηλλά. Σουρεαλ βεβαια με πρωταγωνίστρια την Γιούλη Σταμουλάκη, αλλά χαριτωμένο μέσα στην αφέλεια της εποχής. Μάλιστα λογω του σιριαλ ειχε κανει και εξωφυλλο στο Φανταζιο, τότε
 
Η σειρα δεν προβληθηκε το 1977, αλλα το 1978.
 
Πω πω, τι μου θυμίσατε! Η Γιούλη Σταμουλάκη θύμιζε κάπως τη Βουγιουκλάκη ή είναι η ιδέα μου;
 
tonytony είπε:
Δικό μου λάθος!!! Θόλωσα με τόσα!!! Το διορθώνω!
Η αληθεια ειναι οτι το τελευταιο διαστημα γραφεις υπερωριες στο φορουμ! :)
 
atanasio είπε:
Πω πω, τι μου θυμίσατε! Η Γιούλη Σταμουλάκη θύμιζε κάπως τη Βουγιουκλάκη ή είναι η ιδέα μου;
Πέρασε και δεν ακούμπησε θα μου επιτρέψετε να πω...
 
Δεν παρακολουθουσα τη σειρα αλλα δεν μπορω να μη θυμηθω την ξεκαρδιστικη θεατρικη παρασταση απο το Κρατικο θεατρο Β. Ελλαδος πριν απο 30 χρονια με τον εξαιρετικο Γιωργο Βλαχοπουλο και τη Βερα Κρουσκα. Την ξαναειδα παλι στη Θεσσαλονικη προ τριετιας και ηταν μια ακομη διασκεδαστικη παρασταση απο αθηναικο θιασο.
 
Την έβλεπα τη σειρά και μου άρεσε πολύ. Ο μόνος ρόλος που θυμάμαι τη Γιούλη Σταμουλάκη με συμπάθεια.tonytony είσαι θησαυρός. Σε ευχαριστώ ακόμη μια φορά!
 
Όποιος μπορέσει ας ανεβάσει το αφιέρωμα με το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που κυκλοφορεί σήμερα απο την Ραδιοτηλεόραση.
 
Αν και ήμουν Ελλάδα τότε δεν τη θυμάμαι καθόλου τη σειρά. Αλλά πως καταφέρανε ένα θεατρικό έργο να το τραβήξουν σαν λάστιχο ώστε να φτάσει 13 ημίωρα επεισόδια? Είχαν προσθέσει χαρακτήρες και συμβάντα? Διότι πολλά ελληνικά σήριαλ έπασχαν από αργήηηη πλοκή, αλλά όχι και τόσο.

Η Σταμουλάκη δεν έφτανε ούτε στο μικρό δάχτυλο της Βουγιουκλάκη από ταλέντο και νάζι, και το λέει αυτό κάποιος που ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε να δει τη Β. στο θέατρο, ούτε άντεχε τις ύστερές της ταινίες και τα σήριαλ.
 
Πίσω
Μπλουζα