Η έβδομη πύλη της κολάσεως - The Beyond (1981)

RIO

Retro Horrormaniac
Joined
12 Νοέ 2009
Μηνύματα
20.653
Αντιδράσεις
66.168
Η κλασσική πλέον, ταινία τρόμου του Λούτσιο Φούλτσι, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία στην χώρα μας. Η υπόθεση, είναι μάλλον απλή και έχει να κάνει με ένα ξενοδοχειό στην λουιζιάνα, το όποιο είναι χτισμένο πάνω σε μια απο τις 7 πύλες, που οδηγούν στην κόλαση. Όταν, μια νέα γυναίκα κάνει το λάθος να αγοράσει το ξενοδοχειό, η πύλη θα ανοίξει. Η ταινία, άφησε εποχή για τις πολύ σκληρές σκηνές που έχει ( η επίθεση ενός λυκόσκυλου σε μια κοπέλα, ο θάνατος ενός τύπου από χιλιάδες τσιμπήματα αραχνών, τα αποτελέσματα που έχει στο πρόσωπο ένα δοχείο με οξύ κλπ). Αν, και σήμερα τα εφε αυτών των σκηνών δείχνουν αρκετά ξεπερασμένα, τότε σόκαραν πολλούς ανυποψίαστους. Το beyond(ο αγγλικός τίτλος), εκτόξευσε την φήμη του ιταλού σκηνοθέτη, αλλά παραδόξως η συνέχεια του, δεν ήταν η ανάλογη. Πάντως το φίλμ παραμένει το διασημότερο ιταλικό τρόμου...

http://www.imdb.com/title/tt0082307/
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κόντεψα να κατουρηθώ από τον φόβο μου όταν το πρωτοείδα,κάπου στο 1990-1991,όντας 11-12 χρονών...

Κλασσική ταινία,με τρομερά εφέ για την εποχή της!!!
 
Το είχα δει και εγώ μικρός και όντως είχε πολύ δυνατές σκηνές. Αν και δεν θυμάμαι πλέον πολλά πράγματα από την ταινία.

Μια ερώτηση με την ευκαιρία. Η σκηνή με τον άντρα και την γυναίκα που περπατάνε σε μία απέραντη έρημο υποτίθεται πως είναι στη κόλαση;
 
telonio είπε:
Το είχα δει και εγώ μικρός και όντως είχε πολύ δυνατές σκηνές. Αν και δεν θυμάμαι πλέον πολλά πράγματα από την ταινία.
Μια ερώτηση με την ευκαιρία. Η σκηνή με τον άντρα και την γυναίκα που περπατάνε σε μία απέραντη έρημο υποτίθεται πως είναι στη κόλαση;
Ναι! Άλλη μια σκηνή που προκάλεσε αίσθηση...
 
Εεεμ ναι.

Ουσιαστικά περιγράψαμε την τελευταία σκηνή της ταινίας! :p

Πάντως με ψήσατε παίδες, πρέπει να την ξαναδώ το συντομότερο.
 
Νομίζω ότι η καλύτερη σκηνή (κυριολεκτικά "βγάζει μάτια), είναι αυτή με με τον "Τζό τον υδραυλικό" !

Θυμάμαι πάντως μικροί, όταν ξεκίναγε κουβέντα για θρίλλερ, ήταν επιτακτικό να πει κάποιος :

"Παιδιά, έχετε δει την 7η Πύλη της Κολάσεως" ;

Όντως πολύ δυνατή για την εποχή της, όταν την είχα πρωτοδεί, την είχα ψιλό "ακούσει".

Μέσα δεκαετίας 90', την είχα βρει αυθεντική μεταχειρισμένη 1000 δρχ. στο "Μέμο" στην Ομόνοια, και δεν την πήρα...!

http://www.noroominhell.com/wordpress/?p=293
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
exetlaios είπε:
Νομίζω ότι η καλύτερη σκηνή (κυριολεκτικά "βγάζει μάτια), είναι αυτή με με τον "Τζό τον υδραυλικό" !
Θυμάμαι πάντως μικροί, όταν ξεκίναγε κουβέντα για θρίλλερ, ήταν επιτακτικό να πει κάποιος :

"Παιδιά, έχετε δει την 7η Πύλη της Κολάσεως"

Πραγματικά, όποτε μιλούσα για ταινίες τρόμου με μεγαλύτερα άτομα, που ήταν έφηβοι εκείνη την εποχή, σαν πιο τρομακτική ταινία την 7η πύλη ανέφεραν. Είχε πιο μεγάλη φήμη και από το εξορκιστή...
[/QUOTE]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγω δεν εβλεπα και δεν βλεπω σπλατεριες.

Θυμαμαι παντως τον urban legend που περιπλανατο στο σχολειο οτι η 7η Πυλη και το Νεκρος την Αυγη ηταν τοσο φοβιστικα που πολλοι θεατες τα κακαρωσαν απο συγκοπη στο σινεμα...
 
Λίγο άσχετο : υπήρχε και μία σχετικά πρόσφατη ταινία , με τον ίδιο τίτλο , με τον Τζόνι Ντεπ . Όμως δεν είχε καμία σχέση με εκείνη του '81 .
 
E οχι ρε παιδιά! Αυτη ειναι η πρωτη ταινία τρόμου που επιχειρησα να δώ στην ζωή μου! Το θυμήθηκα μολις ειδα το part1 στο youtube.

Ουτε κι εγω δεν ξερω ποσο μικρός είμουν, μαλλον 5 ή 6 ετων. δεν με αφηναν φυσικα να δω τετοιες ταινίες, αλλά θυμαμαι που ετυχε να ειμαι στο σπιτι ενος μεγαλύτερου ξαδελφου μου ο οποιος θα την εβλεπε με κατι φιλους του. Οι γονεις μου δεν ηταν εκει, οποτε βρήκα την ευκαιρία να δω επιτελους τι ειναι αυτά τα θρίλερ, παρα τις προσπαθειες του ξαδελφου μου να με πεισει οτι δεν θα μπορω να κοιμηθω το βραδυ.... και το μετανοιωσα πικρά!

Η σκηνή στην αρχή με τον τυπο που του πετανε το οξύ στην μουρη και λιωνει η σαρκα, είναι βαθια χαραγμένη μεσα στο μυαλό μου. Ακομα θυμαμαι την τρομαρα που πήρα και μετα ήθελα να φύγω μακρια απο εκει! (δεν θυμαμαι αν κοιμηθηκα καλα εκεινο το βραδυ τελικα :p )
 
Αποθυμένο μου έχει μείνει αυτή η ταινία. Που θα πάει; Θα την δω κάποια στιγμή...
 
!!

Ήταν το δεύτερο θρίλερ που είχα δει (το πρώτο ήταν η Ομίχλη http://www.imdb.com/title/tt0080749/). Ήταν η περίοδος που αρχίσαμε να βλέπουμε θρίλερ με την παρέα (Πρώτη Γυμνασίου΄πρέπει να ήταν) Μαζευόμασταν κάθε Παρασκευή και σε άλλο σπίτι και βλέπαμε βίντεο. ΄Μάλιστα θυμάμαι οτί ενώ την ομίχλη την είχαμε δει νωρίς τα απόγευμα και δεν τρομάξαμε, και καλά, είπαμε την Εβδομη πύλη να την δούμε βράδυ κατα τις 8 που άρχιζε να σκοτεινίαζει.

Η ταινία ακόμη και σήμερα, μου προκαλεί μια απόκοσμη αίσθηση φόβου που δεν νομίζω ότι έχω ξαναβιώσει έκτοτε ποτέ και για καμία ταινία. Όλες αυτές τις σκηνές που αναφέρατε, βρίσκονται χαραγμένες στο μυαλό μου. Θυμάμαι φεύγοντας απο το σπίτι για να πάω στο δικό μου, περπατούσαμε μαζί με ένα φίλο μου και προσπαθούσαμε να μιλάμε για δίαφορα άλλα πραγματα για να ξεχάσουμε τι είχαμε δει στην ταινία. Κάποια στιγμή ακούστηκάν δυνατά, τα φρένα ενός αυτοκινήτου. Το αποτέλεσμα ήταν, εγώ να αφήσω τον φίλο μου και να αρχίσω τρέχω προς την πυλωτή του σπιτιού μου και ο φίλος μου να έχει σταματήσει στην άκρη του πεζοδρομίου και να στριγλάει απο τον φόβο του!!

Πάντως, πέρα από την δική μου τραυματική εμπειρία, θεωρώ οτί πολλά από τα τρόμου/σπλάτερ της ιταλικής σχολής, εκτός απο τις σοκαριστηκές σκηνές, είχαν και στοιχεία ψυχολογικού θρίλερ και ίσως για αυτό ήταν τόσο τρομαχτικά. Ακόμα και σήμερα αυτη η ψυχολογική κατάπτωση πέρα του φόβου νομίζω είναι μοναδική και δεν συμβαίνει με άλλες μεταγενέστερές ταινίες.
 
Imgema είπε:
Η σκηνή στην αρχή με τον τυπο που του πετανε το οξύ στην μουρη και λιωνει η σαρκα, είναι βαθια χαραγμένη μεσα στο μυαλό μου.
Trivia : The only version known to have a coloured pre-credit sequence was the German theatrical release entitled "Die Giesterstadt der Zombies", which was later released on German video by Video Medien Pool (VMP) in 1982. Unfortunately it was banned on February, 27th, 1986. So officially it's no longer available except for a cut version named "Über dem Jenseits" (approx. 65 Min.!). The colour intro was later also featured as an extra on Anchor Bay's US special edition DVD, released in 2000.

Wally είπε:
Εγω δεν εβλεπα και δεν βλεπω σπλατεριες.Θυμαμαι παντως τον urban legend που περιπλανατο στο σχολειο οτι η 7η Πυλη και το Νεκρος την Αυγη ηταν τοσο φοβιστικα που πολλοι θεατες τα κακαρωσαν απο συγκοπη στο σινεμα...
Εννοείς το EVIL DEAD του Sam Raimi.

Ομολογώ ότι με τρόμαξε ΠΟΛΥ περισσότερο, από τη την "Πύλη".

Παρεπιπτόντως, για να αντιληφθείτε την επιρροή που άσκηση το THE BEYOND στην Ελλάδα, ρίξτε μια ματιά και εδώ :

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?t=9511&highlight=%D4%F3%E9%EA%ED%E9%DC%F2
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
exetlaios είπε:
Εννοείς το EVIL DEAD του Sam Raimi.

Ομολογώ ότι με τρόμαξε ΠΟΛΥ περισσότερο, από τη την "Πύλη".
Σωστός! Το δεύτερο μέρος Evil Dead: Dead By Dawn ;)

Είχα τρομάξει πολύ, στο κελάρι που ήταν κλεισμένη η Εριέτα... Μπρρρρρ...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Απο της πρωτες μου ταινιες τρομου που νοικιασα απο το video club καπου μεταξυ 83-84.

Την συγκεκριμενη ταινια την διαλεξαμε για να την δουμε μεσα απο εναν καταλογο που μας ειχε δωσει το video club.

Ειμασταν μια παρεα 5 αγοριων (εγω ημουν ο τυχερος που ειχε video) και θελαμε να γινουμε "ανδρες" παρακολουθοντας ταινιες τρομου.Μια απο αυτες ηταν και η "7η Πύλη της Κολάσεως".
 
Πίσω
Μπλουζα