Καλογυρισμένη ταινία από τον συνήθη ύποπτο Ντίνο Δημόπουλο με πολύ ωραία φυσικά τοπία από την πανέμορφη ελληνική επαρχία που έχουν μια ξεχωριστή γραφική ομορφιά που εμένα προσωπικά με γοητεύουν πολύ. Γιατί πέρα από το πολύ ωραίο σενάριο της ταινίας που παρουσιάζει ένα πολύ έντονο συναισθηματικό ειδύλλιο που καταλήγει σε γάμο που δεν πρόλαβε να χαρεί παρά λίγες ώρες το εθνικό μας ζεύγος, υπάρχουν και άλλα σημεία της ταινίας που μένουν στον θεατή και κατατάσσουν την ταινία στις πολύ αξιομνημόνευτες και αγαπημένες του.
Υποβάλλω ταπεινά τα σέβη μου hannele, για τις πανέμορφες φωτογραφίες που ανέβασες και για τις αναλυτικές πληροφορίες περί αυτών, που παρουσιάζουν τις σαγηνευτικές φυσικές ομορφιές της ελληνικής επαρχίας. Δηλώνω φαν των ταινιών εκείνης της χρονικής περιόδου ( η αναφερόμενη, η ''Αρχόντισσα και ο Αλήτης'' και η ''Νεράιδα και το Παλληκάρι'') που έχουν γυριστεί στα πανέμορφα μέρη Πήλιο, Κρήτη και Κέρκυρα.
Στα της υπερβολής του φιλμ (που είναι το φόρτε μου) θα σταθώ στην απίστευτης έμπνευσης σκηνοθετική υπέρβαση του Δημόπουλου, που παρουσίασε τον Αντωνόπουλο όντας με κινητικό πρόβλημα να προλαβαίνει πολύ εύκολα την Βουγιουκλάκη στο δάσος παρακαλώ στο οποίο έφτασε τρέχοντας η πρωταγωνίστρια και μάλιστα ο ίδιος ήταν χωρίς το υποβοηθητικό μπαστούνι του. Η αγάπη σε κάνει Μπολτ σε χρόνο d.t.
Eπίσης μου φαίνεται απίστευτο ο καλός μας ηθοποιός Περγιάλης σύμφωνα με την retro DB, να είναι στην ταινία μόλις 49 ετών! Φαινόταν πολύ μεγαλύτερος.
Όσο για την τελευταία συγκλονιστική σκηνή τι να πει κανείς. Για πολλά κουράγια αν τύχει σε κάποιον άνθρωπο. Ελάτε στην θέση του Αντωνόπουλου. Κυνηγούσε σε ολόκληρη την ζωή του τον μάλλον απέλπιδα έρωτα με την Αλίκη (εδώ άφησε κοτζάμ θέση Υπουργείου Παιδείας εις τας Αθήνας για να ζητήσει μετάθεση στο απομακρυσμένο χωριό για τα μάτια του έρωτα του) και όταν κατόρθωσε να κάνει πράξη το όνειρο ζωής του , ήρθε φάντης μπαστούνης μπροστά στα μάτια του νεκραναστημένο το φάντασμα του.......Παπαπαμιχαήλ (σύμφωνα με τους τίτλους έναρξης) και του πήρε την μπουκιά όχι από το στόμα αλλά από τον οισοφάγο!
Φαίνεται δεν το είχε γραφτό να μείνει ποτέ με την Αλίκη. Γιατί και σε μια επόμενη ταινία μετά από λίγα χρόνια στο ''Σε αγαπώ'' πάλι με την Αλίκη και πάλι δεν χάρηκε τον έρωτα του γιατί καραδοκούσε η επάρατη νόσος! Πήρε όμως το αίμα του πίσω με την θεάρα Έλενα στην ''Αναζήτηση".
Του το χρωστούσε το θείο δώρο ο Ύψιστος! Αμήν.