Η θεία Λένα στα μικρά παιδιά

αριαδνη

candy fan
Joined
29 Μάρ 2010
Μηνύματα
13.881
Αντιδράσεις
15.010
Το θυμόσαστε αυτο το βιβλίο με παραμυθάκια και ποηματα, σχολικής και προσχολικής ηλικίας :flower: το ειχα κάνει φυλλο και φτερό και ήταν ένα βιβλίο θυμάμαι με όγκο!! δεν ενθυμουμαι και παρα πολλά, οι πρωταγωνιστες ήταν αγορακια και κοριτσακια 4 μεχρι 7 ετων που πήγαιναν καλοκαιρινές διακοπές , που γιορταζαν τα χριστουγεννα, που επαιρναν πασχαλινά δωρα! ειχε γενικά διαφορες, όμορφες ιστοριουλες, όπως το πρωτο καλοκαιρινο μπάνιο στην θάλασσα, πρωτη μερα στο σχολειο και άλλα..!!!

Αυτη που με είχε συγκινήσει ιδιαιτερα, ηταν μια ιστορια που ξετυλίγονταν μια βραδια Χριστουγεννων με ενα φτωχό κοριτσάκι που καθε μερα περνούσε απο τις στολισμένες βιτρινες των μαγαζιών που πουλούσαν παιχνίδια και κει η μικρουλα ποθουσε με όλη της την παιδική καρδιά μια κουκλα που τελικα θα της κανει δωρο ενα αλλο κοριτσακι, οικονομικα ευκατάστατο..

καποιος αλλος θυμάται άλλες ιστοριες από το βιβλίο..
 
Η θεία Λένα ήταν η Αντιγόνη Μεταξά αν θυμάμαι καλά? έχω ακόμα ένα βιβλίο, μόλις βρεθώ ρόδο θα το φωτογραφίσω, είναι σε πολύ καλή κατάσταση ... πριν κανένα χρόνο συγκινήθηκα απίστευτα όταν ανακάλυψα στο κέντρο της αθήνας (κοντά στο ''Έλενα'') πλατεία Αντιγόνης Μεταξά. κρίμα που τα σημερινά παιδάκια φοβάμαι πως δεν τα ξέρουν καθόλου αυτά τα πράγματα ...
 
αυτο το βιβλιο το θυμαμαι ενα ενα μεγαλο μπλε που ειχε μεσα 365 ιστοριες και ποιηματα ενα για καθε μερα θυμαμαι χαρακτηριστικα μια ισορια για τα παιχνιδια που ζωντανευαν και παιζαν την νυχτα ειναι παλιο βιβλιο δεν ξερω αν κυκλοφορει ακομα
 
Τέλειο βιβλίο! Το έχω ακόμα, αν και λίγο διαλυμένο. Θα προσπαθήσω να ανεβάσω φωτό. Πάντως υπάρχει ακόμα και σήμερα με νέο εξώφυλλο (λίγο πράσινο με ένα αρκουδάκι και μία κουκουβαγια αν δεν κάνω λάθος) αλλά μέσα είναι ίδα εκτύπωση. Ιδανικό για παιδάκια!

Το καινούριο είναι αυτό!

BKS_0010057.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
μηπως εχει κανεις την παλια εκδοση του βιβλιου για να τη σκαναρει αν γινεται μαζι με μια σελιδα για να δουμε πώς ηταν;
 
Την έχω εγώ και θα το κάνω το συντομότερο. Πάντως νομίζω πως μέσα είναι ίδια και η καινούρια έκδοση.
 
zouzou είπε:
Την έχω εγώ και θα το κάνω το συντομότερο. Πάντως νομίζω πως μέσα είναι ίδια και η καινούρια έκδοση.
σ ευχαριστω zouzou! εγω δεν εχω ουτε την παλια ουτε την καινουρια εκδοση
 
Να λοιπόν η παλιά έκδοση του βιβλίου και μερικές σελίδες.

Στα τραγουδάκια είχε και τις παρτιτούρες!

DSC05957.jpg

DSC05956.jpg

DSC05961.jpg

DSC05962.jpg
 
Ευχαριστούμε ζουζου!!!!

υπήρχαν και τραγουδακια στο ραδιοφωνο απο την θεια Λενα, αν θυμάμαι καλά! :)

ζουζου και τι δεν μας θυμισες..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
zouzou είπε:
Να λοιπόν η παλιά έκδοση του βιβλίου και μερικές σελίδες.Στα τραγουδάκια είχε και τις παρτιτούρες!

Προβολή συνημμένου 36766Προβολή συνημμένου 36768Προβολή συνημμένου 36769 Προβολή συνημμένου 36767
σ ευχαριστουμε πολυ zouzou !!!!!!διαθετεις πραγματικα σπανιο υλικο :)
 
Πολύ όμορφο το βιβλίο!

Πότε χρονολογειται η παλιά εκδοση;
 


Εγώ έχω σώσει αυτό το βιβλίο της θείας Λένας. Περιέχει 88 παραμύθια από όλο τον κόσμο. Μερικά είναι πραγματικά πάρα πολύ ωραία. Αυτό κι αν είναι φύλλο και φτερό.



Βάζω ενδεικτικά κάποιες σελίδες. Δεν είναι τα ωραιότερα παραμύθια που περιέχονται στο βιβλίο. Τα ωραιότερα πιάνουν δυο και τρεις σελίδες.



Το βιβλίο έχει διαλυθεί με τα χρόνια. Είχε σκληρό εξώφυλλο και μεγάλα γράμματα αλλά σκανάρισμα δεν.... Επίσης, μου είχε κάνει εντύπωση σαν παιδί, γιατί πολλά από τα παραμύθια είχαν θλιβερό τέλος, κάτι που αργότερα γνώρισα στον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

THIA LENA.jpg

THIA LENA1.jpg

THIA LENA2.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και μερικές ακόμα φωτογραφίες του θαυμάσιου αυτού βιβλίου  (αγορασμένο το 1975), μεταξύ των οποίων το οπισθόφυλλο, κείμενα και κατάλογος των έργων της Αντιγόνης Μεταξά, όπου αναφέρεται ότι υπήρχαν και 18 δίσκοι γραμμοφώνου με αφήγηση των παραμυθιών.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

9.jpg

13.jpg

15.jpg

16.jpg

17.jpg

18.jpg

19.jpg

20.jpg

21.jpg

22.jpg

14.jpg
 
Πίσω
Μπλουζα