Η κατάκτηση της Κωνσταντινουπολης

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

Ethaniel

RetroActive
Joined
17 Ιουν 2008
Μηνύματα
475
Αντιδράσεις
16
Οσο εμεις αναπολουμε τα παλια επισοδεια του Σπορτ Μπιλυ, οι γειτονες μας αναπολουν αυτο το πραμα...

http://www.youtube.com/watch?v=KBvlBOABe2A

δυστυχως ειναι ανεβασμενο οοοοολο το καρτουν στο youtube.

Mini story:

Οι καλοι τουρκοι κατακτουν το Βυζαντιο για να σωσουν τους Ελληνες απο τον κακο, αδιστακτο, ασπλαχνο, δολοφονο, βαρβαρο βασιλια Κωνσταντινο τον 11ο.

[edit] Κλειδώνει γιατί ξεκινάει Ιστορικες, Εθνολογικες και τελικα Πολιτικες συζητησεις [edit]
 
"και αφου εσωσαν την πολη απο το κακο βαρβαρο βασιλια Κωνσταντινο αποφασισαν να σωσουν την πολη απο ολο το κακο Ελληνισμο." τι να πεις αφου πιστευουν προερχονται απο τους Ιωνες και τους Τρωες αυτο ειναι το λιγοτερο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
τι να πεις αφου πιστευουν προερχονται απο τους Ιωνες και τους Τρωες αυτο ειναι το λιγοτερο.
Ίωνες μας ονομάζουν έτσι και αλλιώς (Ελληνας=Yunnan, εάν δεν κάνω τραγικά λάθος). Και εάν ήξεραν από που προέρχονται θα είχαν λύσει πολλά από τα προβλήματα τους (και δεν θα τα μετέφεραν στους γείτονες τους, με νεοοθωμανικές κορώνες). Όσο για την άλωση, το μεγάλο έγγλημα έγινε από τους Σταυροφόρους το 1204 (σε συνδιασμό με τα τραγικά λάθη στην διακυβέρνηση της αυτοκρατορίας μετά τον Βασίλειο Β'). Οι Οθωμανοί απλά ήταν την κατάλληλη στιγμή, στην κατάλληλη θέση. (Και οι μογγόλοι είχαν τις ίδιες δυνατότητες 50 χρόνια πριν).
 
Σε παρακαλώ κατέβασε το... :(

Έχω επισκεφτεί την Πόλη, ένιωσα αυτή την αίσθηση deja vu ότι εκεί δηλαδή έχω ξαναπάει, ότι μοιάζει με Ελλάδα, ότι η Ελλάδα είναι παντού όμως δεν έγραψα ποτέ εθνικιστικά για τον λαό της Τουρκίας για χαμένες πατρίδες κλπ.

Η προπαγάνδα όμως που επιχειρούν μέσα από τέτοιες άθλιες υλοποιήσεις κατά, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά της παγκόσμιας ιστορικής κληρονομιάς δεν με αφήνει ασυγκίνητο...

Πως να πάρει στα σοβαρά ο γνώστης τις αιτιάσεις των δημιουργών του, τις οποίες και δεν θ' απαριθμήσω γιατί θυμώνω όταν οι ίδιοι οι Τούρκοι(και γενικότερα οι αραβικοί πληθυσμοί) αποκαλούν την Ελλάδα "Γιουνανισταν" δηλαδή χώρα των Ιώνων!

Όταν ένας λαός ντρέπεται για το μογγολικό παρελθόν του, για τις φρικαλεότητες εναντίον αμάχων που διέπραξε, ένας λαός που ήταν γνωστός για την αγριότητα του δεν είναι λογικό στην προσπάθεια του να δείξει σύγχρονος να προσπαθεί να ξαναγράψει την Ιστορία με Γκεμπελικές τακτικές ή ακόμα καλύτερα με τακτικές σαν εκείνες στον φανταστικό ( ;; ) κόσμο του βιβλίου "1984" του Όργουελ;

Πριν ξεκινήσουμε την εθνικιστική αντίδραση προς τους γείτονες ας σκεφτούμε τα παραπάνω...σε τέτοιες παραποιήσεις της ιστορίας δεν απαντάς με εθνικιστικές ακροδεξιές κορώνες ή ακροαριστεριστικη απάθεια αλλά με σοβαρή ανάδειξη και παρουσίαση της Ελλάδας που μας γεμίζει υπερηφάνεια, της Ελλάδας που προσφέρει πολιτισμό, τέχνες και γράμματα, της Ελλάδας που κοσμεί και δεν παρασιτεί στην παγκόσμια κοινότητα! Αν το κάνουμε αυτό τότε η προπαγάνδα τους θα πέσει στο κενό...

(Να επισκεφτείτε την Πόλη...θα με θυμηθείτε...δέος!)
 
Να ειδοποιήσουμε τα...υπερδραστήρια Υπουργεία Πολιτισμού κι Εξωτερικών,ώστε να προβούν σε διάβημα,διαμαρτυρόμενα για το περιεχόμενα του παιδικού αυτού... :p :p :p
 
Ατυχης η επιλογη του συγκεκριμενου θεματος το οποιο ηδη ξεκιναει Ιστορικες, Εθνολογικες και τελικα Πολιτικες συζητησεις που δεν εχουν σχεση με το υφος του φορουμ μας.
 
Η δική μου απάντηση θα είναι διαφορετική

Σε κάθε πόλεμο δεν υπάρχουν καλοί και κακοί.


Σε κάθε πόλεμο δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι.



Σε κάθε πόλεμο δεν υπάρχουν λογικοί και παράλογοι.



Σε κάθε πόλεμο υπάρχει η προπαγάνδα, ο εθνικισμός, το μίσος που καλλιεργείτε ανάμεσα στους λαούς από το πολιτικό τους σύστημα.



Υπάρχει η ματαιοδοξία σε όλο της το μεγαλείο από τους ʽʼμεγάλουςʼʼ.


Υπάρχει η απαίτηση της υποδούλωσης των λαών στα δήθεν κοινά ιδανικά.

Δεν θα υπήρχε το μίσος ανάμεσα στους λαούς αν αυτό το μίσος δεν εξυπηρετούσε κάποια συμφέροντα.

Έχω ακούσει για μια καλή φιλία ανάμεσα σε Τούρκο και Έλληνα στο εξωτερικό όπου έτυχε να σπουδάζουν μαζί. Και μάλιστα ο Τούρκος είχε πει στον Έλληνα πως οι λαοί ουσιαστικά δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν.

Δεν τρέφω κανένα μίσος με τους λαούς που έχουμε διάφορα προβλήματα, όπως και με τα Σκόπια. Διότι γνωρίζω πολύ καλά πως κάθε λαός υποχρεούται να κάνει αυτό που τον μάθουν!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Να ξαναγραψω οτι αυτες οι συζητησεις δεν εχουν σχεση με το retromaniax και δεν κολλανε με τους Κανονες λειτουργιας του φορουμ.
 
Παιδιά, θέλω να κατεβάσω το συγκεκριμένο βίντεο.

Ξέρει κανείς πώς λέγεται το "efxaristo" στα τούρκικα ;
 
η αλλιώς "η ιστορία γράφεται απο τους νικητές"
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Πίσω
Μπλουζα