Η κούκλα του Σατανά - Child's Play (1988)

audiodee

RetroActive
Joined
26 Ιουν 2006
Μηνύματα
460
Αντιδράσεις
82
Μόλις χθες βράδυ, μετά από 22 χρόνια, είδα την ταινία Child's Play ή αλλιώς "Η Κούκλα του Σατανά"

(λίγο αποτυχημένος ο ελληνικός τίτλος).

picture.php


Την εποχή που τα θρίλερ ήταν της μοδός και μαζεύονταν παρέες τα βράδια να δουν μια βιντεοκασέτα θρίλερ (βλέπε Απαράδεκτοι με ψυχοπαθείς δολοφόνους και 3 Χάριτες με βρυκόλακες), είδαμε να ξεπετάγονται πολλές "B" ταινίες σαν και δ'αύτη!

Με εφφέ τύπου splatter, και πρωταγωνιστές μια όμορφη μάνα με μόνιμα κακόμοιρο/ανησυχητικό ύφος και έναν αστυνομικό πολύ κλασσικό για την εποχή (γόης με σοβαρό ύφος και καπαρντίνα, που περίμενες να κουτουπώσει την πρωταγωνίστρια). Την κούκλα την ντουμπλάρισε σε πολλά σημεία ο Εντ Γκέιλ, αρκετά διάσημος νάνος ηθοποιός.

Η ταινία εξελίσεται με μια μάνα και ένα μικρό γιο που ο γιος θέλει να αποχτήσει μια κούκλα Good Guy όπως όλα τα παιδάκια της πόλης αλλά η μάνα δεν δύναται οικονομικά. Με κάποιο τρόπο βρίσκει μια κούκλα που όμως κρύβει κάποια σατανικά μυστικά... Δεν θα πω περισσότερα, η συνέχεια επί της οθόνης!

Χαρακτηριστική σκηνή που τη θυμάμαι σαν χθες από το τρέιλερ της ελληνικής τηλεόρασης είναι που κάθονται στον καναπέ μάνα και γιός και η κούκλα ανοιγοκλείνοντας πάνω κάτω το στόμα λέει "Χάι! Άιμ Τσάκυ!". Μπορώ να πω ότι την απόλαυσα την ταινία, αλλά το σενάριο μου φάνηκε ότι το "ξεπέταξαν" κι αυτό, σαν τα εφφέ της! Επίσης, άκρως εκνευριστικό το αγοράκι!!
 
Μπας σε καλο σου μεσημεριατικα!!!:burn:

Ποσο ασχημο ειναι καλε αυτο....φερε γρηγορα τον αγιασμο να ριξω στο μονιτορ!!!

Δεν καταφερα να δω ολο το εργο γιατι με αγριευει απο παντα το να βλεπω κουκλες ή παιδακια με δολοφονικες τασεις.

Ακομα κι αν ειναι δυνατον να το δει κανεις υπο μορφη αστειου, εγω φοβαμαι... :cry:

Κοιτα μια μουρη.... :precry:
 
Αναστασια είπε:
Μπας σε καλο σου μεσημεριατικα!!!:burn:Ποσο ασχημο ειναι καλε αυτο....φερε γρηγορα τον αγιασμο να ριξω στο μονιτορ!!!

Δεν καταφερα να δω ολο το εργο γιατι με αγριευει απο παντα το να βλεπω κουκλες ή παιδακια με δολοφονικες τασεις.

Ακομα κι αν ειναι δυνατον να το δει κανεις υπο μορφη αστειου, εγω φοβαμαι... :cry:

Κοιτα μια μουρη.... :precry:
Το βρισκω απολυτα λογικο να τρομαζεις εσυ με αυτα... Με τοσες κουκλες γυρω σου...

Αν κανουν οτι ξυπνανε με δολοφονικες τασεις θα ζησεις το

"Night of the living Dolls"
 
Πάρα πολύ καλή ταινία έχω δεί και τα 5 μέρη..Πρίν ένα μήνα πέτυχα και την κούκλα του τσάκι και έκανε 80 ευρώ..Θα μάζευα λευτά για να την πάρω αλλά πρίν 1,5 εβδομάδα είδα οτι την έβγαλαν out of stock και καταργήθηκε.Μόλις την ξαναφέρουν περίπο σε κανένα μήνα θα την αγοράσω...Έτσι ακριβώς είναι..
chucky15scared2.jpg
 
Dont .... with chuck... Presto you are Dead

απλά ο Τσάκυ σπέρνει
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολυ καλη. Προτεινεται!
 
αλλη μια ταινια για την οποια ετοιμαζεται ριμεικ με τον don mancini δημιουργο του chucky και σεναριογραφο ολων των ταινιων στην σκηνοθεσια και τον brad dourif να επιστρεφει για μια ακομα φορα ως φωνη του chucky τα γυρισματα αναμενεται να ξεκινησουν τον μαρτιο http://childsplay.wikia.com/wiki/Child%27s_Play_%28Remake%29
 
Sequel το 6ο μερος της σειρας με επιστροφη στα horror roots κατα τους παραγωγους και τον Tσακυ σολο,ουτε γυναικες ουτε γιοι.




52770547.png
 
Μακαρι ομως να εχει την ατμοσφαιρα των 3 πρωτων,γιατι αναμενεται να βγει κατευθειαν στα video club κατι που λιγο με φοβιζει...!!
 
Καλό το πρώτο, συμπαθητικό το δεύτερο, μετριότατο το τρίτο. Από κει και πέρα.... :xm:
 
περιμενω να δω πως θα ειναι αυτη η ταινια αργει ακομα βεβαια εντομεταξυ θα βγει και το remake τελικα αλλα θα αργησει παει για 2014 για να δουμε πως θα ναι και αυτο βρηκα το site της ταινιας παντως http://curseofchucky.blogspot.gr/ και μια συνεντευξη του don mancini για την ταινια

 
Προσωπικά προτιμώ το πρώτο μέρος της σειράς, είχε μια ισορροπία ανάμεσα στον τρόμο και την κωμωδία, με την ζυγαριά να γέρνει λίγο προς τον τρόμο.

Αλλά και τα επόμενα βλέπονται ευχάριστα.

Τώρα από αυτά που ετοιμάζονται να βγουν δεν περιμένω και πολλά.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ειχα δει την ταινια του 1988 και ειχα φοβηθει πολύ...νομιζα οτι και οι δικες μου κουκλες (+τα λουτρινα ζωακια) ηταν του Σατανά!!!! :thumbup:

τρειλερ της ταινιας

1988

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπετυ και εγω το ίδιο είχα πάθει και είχα εφιάλτες το βράδυ! Είναι όντως πολύ τρομακτικά θρίλερ.. Ακόμα και τώρα που είμαι μεγάλος και ξανά είδα τα τρέιλερ πήγα για... τσισακια! :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Eξαιρετικα νεα το τρειλερ φαινεται πολυ καλο και περιμενω πως και πως αυτη την νεα ταινια σαν φανατικος των ταινιων τρομου και φυσικα του τεραστιου Chucky:headbangdude:Ολες οι ταινιες της σειρας ειναι καλες αν και φοβηθηκα πολυ οταν ειδα το Seed Of Chucky πως πηρε την κατω βολτα αλλα η ταινια Curse of Chucky του 2013 ηταν αρκετα καλη και καπως μετριαστηκαν οι φοβοι μου.
 
Xθες το βραδυ ειδα την νεα συνεχεια της σειρας ''Cult of Chucky'' και εχω να πω τα εξης.Μαρεσε πολυ που η ταινια θυμιζε κατι απο Reunion που λεει ο λογος γιατι βλεπουμε συμετοχες απο πολλους χαρακτηρες παλαιωτερων ταινιων,μαρεσε η gore Πινελια που υπαρχει σε καποιους σσκοτωμους,μαρεσε που επεστρεψε το σατανικο και ολα τα λεφτα χιουμορ του Chucky σε συνδιασμο φυσικα παντα με την φωνη του Brad Dourif και επισης μαρεσε παρα μα παρα πολυ που οπως φαινεται ολες οι κουκλες ειναι κανονικες οπως παλια ελεγχονται με χειριστηρια και δεν κατεφυγαν στην ευκολη λυση των φτηνιαρικων CGI.

Το μονο που δεν μαρεσε ειναι μια προσθηκη οσον αφορα τον chucky και το ζωντανεμα του να το πω ετσι απλα και δεν το αναλυω για να μην κανω spoiler σε οσους δεν ειδαν την ταινια.Πραγματικα δεν μαρεσε μπερδεψε λιγο την ολη φαση και το μονο καλο της υποθεσης ειναι πως με αυτο αφηνει οθανοιχτη την πορτα και για αλλες συνεχειες της αγαπημενης μας αυτης σειρας ταινιων.

Πολυ καλη προσπαθεια πραγματικα και αξιζει να δει την ταινια καθε οπαδος του Chucky Γιατι πολυ απλα θα δει αυτα που περιμενει να δει.
 
Πίσω
Μπλουζα