Guest
Η ταινια γυριστηκε στην Λεστενιτσα Ηλειας και οχι στην Λεστινιτσα Κορινθου.Τις δεκαετιες 1980-1990 αλλαξαν πολλα Σλαβικα τοπονυμια και η Λεστενιτσα Ηλειας λεγεται Μηλιες.
Στην ταινία "Γαμπρός από το Λονδίνο", ο φαρμακοποιός ειναι ο ηθοποιός Στράτος Παχης, δεν ειναι ο αληθινός φαρμακοποιός που βλεπουμε στον "Πανικο".Προβολή συνημμένου 165414
Προβολή συνημμένου 165408Προβολή συνημμένου 165411
Ειδικά στην «Κυρα μας την μαμή» και τον Πανικό παίζει και ο ιδιος φαρμακοποιός που όπως είναι φυσικό εχει βαλει καποια κιλά από το 1958 μεχρι το 1969
Προβολή συνημμένου 165412
Είχα μια παλιά πληροφορία από κάτοικο του χωριού ότι η ταινία γυρίστηκε στα ΒίλλιαΝα 'σαι καλά bambinella 100!
Διόλου απίθανο oldgrcinfun να είναι η Περαχώρα. Θα μπορούσε να ήταν κι ένας επιπρόσθετος λόγος ότι είναι και το μέρος καταγωγής του Παντελή Ζερβού?... ίσως. Ο κεντρικός δρόμος πάντως με τα σπίτια στην πλαγιά (όπως δείχνει το πλάνο όταν φτάνει το λεωφορείο), ταιριάζει με το μέρος που έχει κτιστεί η Περαχώρα. Τώρα βέβαια θα είναι πολύ δύσκολο να εντοπίσουμε οικοδομικές ομοιότητες (αν είναι τελικά αυτό το μέρος) λόγω και των τεράστιων καταστροφών που υπέστη από τον σεισμό του 1981.
Ξέρω ότι θα 'ακουστεί' περίεργο και χωρίς λόγο περαιτέρω εξόδων, αλλά για κάποιο λόγο μου έχει 'καρφωθεί' ότι τα γυρίσματα του 'χωριού' δεν έχουν πραγματοποιηθεί σε ένα μόνο μέρος.. το ένα μέρος μοιάζει με ορεινό χωριό
Προβολή συνημμένου 174788
Προβολή συνημμένου 174789
και το άλλο πλησιάζει πολύ περισσότερο σε κωμόπολη (νεότερα κτίρια και δρόμοι)
Προβολή συνημμένου 174786
Προβολή συνημμένου 174787
.. είναι κι αυτό το περίπτερο που για το 1958 μόνο η 'Λεστινίτσα' δεν θα μπορούσε να έχει!
Δεν ειναι στα Βιλια. Απο τη σκηνη του λεοφωρειου (Αγιος Μερκουριος) και μετα, ειναι ολη τραβηγμενη στα Κιουρκα. Εξαιρω τις σκηνες στη θαλασσα και το φαρμακειο. Ολα τα υπολοιπα υπαρχουν ακομα και σημερα (στη νεα τους μορφη καποια απο αυτα) εκτος του περιπτερου και το σπιτι του γιατρου (που δεν υπαρχουν πια!). Το μονο που δεν εχω καταφερει ακομα να εντοπισω, ειναι το σπιτι του Φερμα, και ο σταυλος που πανε για τα γεννητουρια.Είχα μια παλιά πληροφορία από κάτοικο του χωριού ότι η ταινία γυρίστηκε στα Βίλλια