Η μάνα της φόνισσας (1989)

nick

RetroNuts!
Joined
12 Ιουλ 2009
Μηνύματα
1.623
Αντιδράσεις
542
Έτος: 1989

Διάρκεια: 135'

Είδος:Δραματική

Σενάριο: Απόστολος Τεγόπουλος - Πάνος Κοντέλης

Σκηνοθεσία: Απόστολος Τεγόπουλος

Μουσική: Φώτης Μητρόπουλος

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Γκόνης

Παραγωγή:Master A.E

Ηθοποιοί: Μαρία Αλιφέρη (Φανή) , Γιάννης Ζαβραδινός (Λάμπρος) , Γιώργος Γραμματικός , Σπύρος Καλογήρου , Γιώργος Μούτσιος , Γιάννης Αργύρης , Βασίλης Τσάγκλος , Πέπη Μεταλλίδου , Πέπη Σταυροπούλου , Έλενα Αλεξοπούλου, Ρίτα Τσάκωνα , Κώστας Προβελέγγιος, Βασίλης Παπανίκας, Σπεράντζα Βρανά , Νίκος Καραγεώργης

Σχόλια/Πλοκή: Η Φανή νεαρή δασκαλίτσα είναι ερωτευμένη με τον Λάμπρο φοιτητή της χημείας. Μετατίθεται στο ελληνικό σχολείο του Μόναχου και αποδέχεται την μετάθεση για να μαζέψει χρήματα για να στήσουν το σπιτικό τους παρόλες τις αντιρρήσεις της μητέρας του Λάμπρου. Η μοίρα όμως τους στέλνει ένα κακό παιχνίδι. Όταν επιστρέφει η Φανή απο το Μόναχο βρίσκει τον Λάμπρο παντρεμένο με την πλουσιοκόρη Ρένα συμφοιτήτρια του. Τα όνειρα της γκρεμίζονται και μην έχοντας κανέναν στον κόσμο να στηρικτεί τότε πηγαίνει....... Ορίστε και το εξώφυλλο της βιντεοκασέτας

hmanathsfonissas.jpg


Σύντομα οι τίτλοι και σκηνές.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και ένα μικρό απόσπασμα που μόλις ανέβηκε. Ευχαριστούμε τον χρήστη NoraValsamiFan, που το ανέβασε.

 
Καλημέρα σε όλους σαν πρώτο ποστ θα ήθελα να επισημάνω πως η διάρκεια της ταινίας είναι αρκετά παραπάνω, προσεγγίζει τα 150', ίσως 135' που λέει

και το κουτί να είναι το μάξιμουμ που είχε αντέξει κάποιος. Δύσκολη ταινία.
 
Γειά χαρά σε όλους, πρώτο post κι από μένα, με συμπαρέσυρε στο forum ο από πάνω Μπράβος και συνοδοιπόρος στην αναζήτηση ελληνικών και μη σκουπιδιών.

Η ταινία μαζί με τα trailer της αρχής τελειώνει στις 2 ώρες 51 λεπτά. Βάζω χοντρά 5 λεπτά τα trailer, άρα είμαστε στα 166 λεπτά. Πρόκειται για τραγικό (από πολλές απόψεις) λάθος του εξωφύλλου. Την είδαμε με τον Εκλογικό Μπράβο το περασμένο Σάββατο ΜΟΝΟΚΟΠΑΝΙΑ. Άπειρα καμμένα εγκεφαλικά κύτταρα. Η ταινία έχει και courtroom drama στο τέλος. Φόβος και τρόμος το όνομα Τεγόπουλος στη σκηνοθεσία λέμε. Βάζουμε πλώρη για το 'Αστέρι στη λάσπη' τώρα.
 
Το αστέρι στη λάσπη θα έλεγα οτι είναι απείρως πιο ελαφρύ.

Να τονίσω στο σημείο αυτό οτι η υπόθεση προς στο τέλος μοιάζει με μια ταινία του Ξανθόπουλου. Κατι τέτοιο βέβαια δεν θα ήταν απίθανο μιας και ο Τεγόπουλος πήγαινε πάντα θα έλεγα "πακέτο" με τον Ξανθόπουλο.
 
nick είπε:
Το αστέρι στη λάσπη θα έλεγα οτι είναι απείρως πιο ελαφρύ.Να τονίσω στο σημείο αυτό οτι η υπόθεση προς στο τέλος μοιάζει με μια ταινία του Ξανθόπουλου. Κατι τέτοιο βέβαια δεν θα ήταν απίθανο μιας και ο Τεγόπουλος πήγαινε πάντα θα έλεγα "πακέτο" με τον Ξανθόπουλο.
Σαφέστατα η ταινία έχει την ίδια υπόθεση με την ταινία του Νίκου Ξανθόπουλου "ένας άντρας με συνείδηση". Αυτό βέβαια είναι αναμενόμενο όταν το σενάριο της ταινίας με τον Ξανθόπουλο το έχει γράψει ο Πάνος Κοντέλης που έχει γράψει το και το σενάριο αυτής της ταινίας μαζί με τον Απόστολο Τεγόπουλο.
 
Πίσω
Μπλουζα