Η παρουσα κατασταση στο PC Gaming [STEAM statistics]

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Wally
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Wally

Retired Admin
Αντιδράσεις
4.682
Εδω εχουμε τα στατιστικα Μαρτιου του Steam. Πολυ διαφωτιστικο οσο αφορα τα trends της αγορας.

n436g.jpg

Χμ, εμενα μου κανει εντυπωση που υπαρχουν τοσοι μονο- και διπυρηνοι ακομα...

Αν η AMD δε πήρε κεφάλι και με την 4xxx σειρά,προφανώς δε θα το καταφέρει ΠΟΤΕ....

Ώπα παίδες!!!!!

Βλέποντας ότι υπάρχουν τόσες ATI 9600 ακόμα σε λειτουργία και τόσες 7600, δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα!

Είναι σαν να λέμε ότι η σειρά 2ΧΧ nVidia δεν πουλάει, πράγμα που δεν στέκει.

Τα παραπάνω είναι συγκεντρωτικά από όλους τους χρήστες. Λέτε οι περισσότεροι να ξέρουν ή να ενδιαφέρονται για το τι κάρτα έχει το μηχάνημά τους;

Έχω δει, σαν τεχνικός υπολογιστών, ότι οι περισσότεροι είναι ευτυχισμένοι αν "πάει" το παιχνίδι. Έχω δει ανθρώπους με 22άρια TFT panels να ξεκινάει το παιχνίδι και να το αφήνουν στην 800 Χ 600 ανάλυση, χωρίς καν να γνωρίζουν τι είναι η αλλαγή ανάλυσης. Οπότε ακόμα και με ένα μονοπύρηνο και μια 7600, το Half Life II πάει σφαίρα!

manos426f είπε:
Αν η AMD δε πήρε κεφάλι και με την 4xxx σειρά,προφανώς δε θα το καταφέρει ΠΟΤΕ....
Διαφωνώ...ακόμα και τώρα η 4870-4890 είναι best value for money και δεν υστερούν πουθενά! Η σειρά 2χχ της Nvidia είναι συγκριτικά ακριβή σε βαθμό που συμφέρει καλύτερα να πάρεις 2 crossfire ati αντί μια 2χχ.

Δε με κατάλαβες μάλλον.Εγώ απλά λέω -βλέποντας τα στατιστικά- ότι και τώρα η AMD έχει τόσο μικρό μερίδιο αγοράς,παρόλο που οι 4xxx κάρτες της είναι όντως πολύ δυνατές !

Άρα,πότε θα καταφέρει να ανέβει κι άλλο σε πωλήσεις ;

Κατάλαβα Μάνο! Δικό μου το λάθος! Απλά όταν αγοράζεις επί χρόνια την ίδια μάρκα τσιπ γραφικών ή cpu και δεν είσαι στην πράξη δυσαρεστημένος(βλ. nvidia-intel) δεν έχεις λόγω να την αλλάξεις με κάποια άλλη ανταγωνιστική ακόμα και αν αθτή αποτελεί πιο συμφέρουσα επιλογή. Αυτό έχει πάθει ο κόσμος τόσο με την ιντελ αλλά ΚΥΡΙΩΣ με την nvidia! Κρίνω σοφή την επιλογή με βάση τον συνδυσμό τιμής-επιδόσεων και όχι με γνώμονα μονάχα της επιδόσεις. IMHO πάντα!

spyros_s είπε:
Κατάλαβα Μάνο! Δικό μου το λάθος! Απλά όταν αγοράζεις επί χρόνια την ίδια μάρκα τσιπ γραφικών ή cpu και δεν είσαι στην πράξη δυσαρεστημένος(βλ. nvidia-intel) δεν έχεις λόγω να την αλλάξεις με κάποια άλλη ανταγωνιστική ακόμα και αν αθτή αποτελεί πιο συμφέρουσα επιλογή. Αυτό έχει πάθει ο κόσμος τόσο με την ιντελ αλλά ΚΥΡΙΩΣ με την nvidia! Κρίνω σοφή την επιλογή με βάση τον συνδυσμό τιμής-επιδόσεων και όχι με γνώμονα μονάχα της επιδόσεις. IMHO πάντα!
Δεν ξέρω αν είναι brand loyalty ή κάτι πολύ απλούστερο, δηλαδή προωθούνται περισσότερο ή θεωρούνται στάνταρ (ιδίως για την Intel).

Πάντως υπάρχουν "κολλήματα" στους καταναλωτές. Όταν με βάζουν οι φίλοι μου να τους στήσω σύστημα επιμένουν πάντα να έχουν Intel επεξεργαστή, ακόμα και τις εποχές που η AMD ήταν μπροστά τεχνολογικά ή είχε σαφώς ανώτερη σχέση τιμής/απόδοσης.

Πάντως και άλλα στατιστικά έχουν αρκετό ενδιαφέρον όπως η πάρα πολύ χαμηλή χρήση 64 bit λειτουργικών, η κυριαρχία των CRT monitors (1280x1024 μάλλον αυτό υποδηλώνει) και η ικανοποίηση των gamers με τις onboard κάρτες ήχου. Η άλλοτε κραταιά Creative σήμερα φαίνεται να μην υπάρχει.

Νομίζω ότι αυτό που βασικά δείχνουν οι στατιστικές αυτές είναι ότι οι λεγόμενοι hardcore χρήστες που αγοράζουν τα latest & greatest (και expensive-st :P ) hardware αποτελούν μια ελάχιστη μειοψηφία.

Πολυδιαφημισμένες και πολυσυζητημένες τεχνολογίες όπως το SLI, οι τεράστιοι perpendicular HDD και οι τετραπύρηνοι επεξεργαστές αποτελούν μια ισχνότατη μειοψηφία.

Ο πολύς κόσμος δεν μπορεί οικονομικά ή δεν θέλει ή ακόμα συχνότερα απλά-απλά δεν ενδιαφέρεται να ακολουθήσει την "κούρσα των εξοπλισμών". Αν δεν λάβουν αυτό υπόψη οι εταιρίες παραγωγής και hardware και software, νομίζω ότι θα έχουν πρόβλημα (όχι ότι δεν έχουν ήδη σε κάποιο βαθμό...αλλά είναι να απορείς που δεν λαμβάνουν υπόψη τα στοιχεία, ειδικά οι εταιρίες software)

Maddog είπε:
Αν δεν λάβουν αυτό υπόψη οι εταιρίες παραγωγής και hardware και software, νομίζω ότι θα έχουν πρόβλημα (όχι ότι δεν έχουν ήδη σε κάποιο βαθμό...αλλά είναι να απορείς που δεν λαμβάνουν υπόψη τα στοιχεία, ειδικά οι εταιρίες software)
Έτσι είναι. Δεν είναι τυχαίο ότι τα παιχνίδια που έκαναν μεγάλη επιτυχία στα PC δεν χρειάζονταν της παναγιάς τα μάτια για να τα παίξεις (βλέπε Sims, World of Warcraft, κτλ) αλλά έπαιζαν μια χαρά και σε παλιό hardware.

Και δεν είναι τυχαίο ότι στο Steam παραμένει πρώτο το CS:Source (παιχνίδι πενταετίας) και δεύτερο το παλιό CS (παιχνίδι δεκαετίας).

Τα πράγματα παιδιά είναι πολύ απλά. Αν είσαι ικανοποιημένος με αυτό που έχεις πάει και τελείωσε.

Είχαμε πολλαπλά παραδείγματα "παιχνιδιών" που βγήκαν καθαρά για να προωθήσουν απλά πανάκριβο hardware. Την πρώτη φορά το Doom III έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει. Πούλησε hardware. Τη δεύτερη φορά το Crysis απέτυχε. Δεν πούλησε όσο hardware είχαν σχεδιάσει να πουλήσουν.

Ο κόσμος, βέβαια, στράφηκε στις κονσόλες και τα Massive Online RPGs, που για να έχουν περισσότερη απήχηση επίτηδες έτρεχαν μια χαρά σε παλιό hardware και μάλιστα από feeling δεν στερούνταν τίποτε. Οπότε οι εταιρείες παραγωγής παιχνιδιών έπρεπε να βγάλουν παιχνίδια που να βασίζονται σε πιο "βατές" μηχανές γραφικών για το πολύ κοινό αν ήθελαν να πουλήσουν.

Το ότι σήμερα πουλάει σαν ζεστό ψωμάκι ο i7 και οι Quad SLI κάρτες γραφικών, πρόκειται μάλλον για τη μεγαλύτερη παπάτζα που έχει δει ποτέ ο hardware-ικός κόσμος. Υπάρχουν hardcore gamers που παίζουν τα πάντα με hardware ακόμα και τριετίας, σε αναλύσεις από αυτό το κόσμο. Μη γελιόμαστε.

Με μια 8800 GTS τριετίας πια, μπορώ να πω ότι έχω δοκιμάσει τα πάντα (βλέπε το server στην υπογραφή) και μάλλον δεν θα αλλαχθεί αν δεν βρω πραγματικά ευκαιρία για μεταχειρισμένη 260 και άνω.

Είμαστε σε πολύ ενδιαφέρουσα εποχή που έχει να μας δείξει πολλά, αλλά και να μας διδάξει ακόμα περισσότερα.

Πίσω
Μπλουζα