Η πιο αυθόρμητη

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας αριαδνη
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

αριαδνη

candy fan
Αντιδράσεις
22.965
Ποιά νεαρή δεσποινίς του παλιού Ελληνικού κινηματογράφου θα μπορούσε να διεκδικήσει τον τίτλο της πιο αυθόρμητης, της πιο γλωσσούς, της πιο οριτζιναλ, χαριτωμένης καταφερτζούς που'' στόμα είχε και μιλιά δεν είχε'':) και γενικά δεν πολυπίστευε στο ρητό''το λακωνίζειν εστι φιλοσοφείν''! ποια εφερνε τον κακό χαμό, όπου πήγαινε και η γλώσσα πήγαινε ροδάνι όταν στριμώχνονταν :zip: ! Γενικότερα έκανε αισθητή την παρουσία της...Πάμε να δούμε την πιο''παλαβιάρα'' με την καλή έννοια, αυτη που έκανε τον περισσότερο σαματά!

Υποψηφιότητες:

1. Λίζα Παπασταύρου- Βουγιουκλάκη/ Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο

2.Χριστίνα- Καρέζη/ Χριστίνα

3.Ελένη(Ελεν)- Μπρόγιερ/ Η Παριζιάνα

4.Μίνα Λαμπρινού- Λαμπέτη/ Κυριακάτικο ξύπνημα

5. Βασούλα- Βαλσάμη/ Η Βασούλα και οι βάσεις

6.Μαρίνα- Καραγιάννη/ Γοργόνες και μάγκες

7. Ντίνα Βασιλάκη- Ναθαναηλ/Ξύπνα Βασίλη

8.Μαριάννα- Ντάλη/ Ο παρθένος

9.Ζωή Ευτυχίδου- Λάσκαρη/ Τεντυ μπόυ αγάπη μου

10. Λέλα - Γιούλη/ Το σωφεράκι

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η πιο αυθορμητη για μενα ηταν η Τζενη Καρεζη στη Χριστινα. Εδωσε ρεσιταλ κωμωδιας εκει.

Ηταν χαριτωμενη, θηλυκη, αφελης, γλυκια, αθωα και πονηρη μαζι και κυριως ηταν αυτο που μονο η Τζενη και καμια αλλη δε μπορουσε να ειναι: Χαριτωμενα αυθαδης και γοητευτικα σνομπ (ας θυμηθουμε με τι τροπο λεει "χαιρω πολυ" στο Σταυρο Ξενιδη, στη ρεσεψιον του ξενοδοχειου).

Της βγαζω το καπελο της Τζενης σε ολα αυτα. Εφτιαξε εναν πολυδιαστατο χαρακτηρα που τον κρατησε και σε αλλες κωμωδιες της κατα τις πρωτες κινηματογραφικες της εμφανισεις, αλλα στη Χριστινα ηταν μοναδικη.

Ψήφισα την Έλλη Λαμπέτη στο "Κυριακάτικο ξύπνημα" και δεύτερη θα έβαζα την υπέροχη Τζένη Καρέζη στη "Χριστίνα". Για να πω τη μαύρη μου αλήθεια, βέβαια, και ελπίζοντας ότι δεν θα με παρεξηγήσει η αγαπητή Αριάδνη, η Γκιζέλα Ντάλι στον "Παρθένο" μου φαίνεται κάπως "λίγη" σε σχέση με τις υπόλοιπες της δεκάδας.

Ψήφισα τη Μάρθα Καραγιάννη στο "Γοργόνες και μάγκες"...έβγαζε απίστευτη φυσικότητα και αυθορμητισμό ως νησιωτοπούλα που ερωτεύεται τον πρωτευουσιάνο γόη Γεωργίτση

atanasio είπε:
Ψήφισα την Έλλη Λαμπέτη στο "Κυριακάτικο ξύπνημα" και δεύτερη θα έβαζα την υπέροχη Τζένη Καρέζη στη "Χριστίνα". Για να πω τη μαύρη μου αλήθεια, βέβαια, και ελπίζοντας ότι δεν θα με παρεξηγήσει η αγαπητή Αριάδνη, η Γκιζέλα Ντάλι στον "Παρθένο" μου φαίνεται κάπως "λίγη" σε σχέση με τις υπόλοιπες της δεκάδας.
atanasio, κανένα πρόβλημα, αλοιμονο την γνώμη σου λες και είσαι πάντα ευγενέστατος- μετά θυμήθηκα την Γκέλυ και την ''εταιρία θαυμάτων'' που θα μπορούσε άνετα να μπει στην λίστα :) και δίνει ρεσιτάλ, πως μου ξέφυγε.

Ψήφισα την Έρικα Μπρόγιερ στην Παριζιάνα! Κυρίως γιατί βάζει σε μπελάδες τόσους δικούς της ανθρώπους και αναστατώνει ένα νησί ολόκληρο με τις ερωτοδουλείες της. Ειναι και ο ηθικός αυτουργός της επιχείρησης''Pelagie de paris'', επίσης ξαφρίζει τα λεφτά του ταμιευτηριου που προφανώς αποταμίευσε η Πελαγία για να μείνουν σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο, ενω βάζει τρεις άνδρες να μπεκροπίνουν στα στενά της Μυκόνου για χάρης της!

Δεύτερη επιλογή η υπέροχη ''Χριστίνα'' και τρίτη η χαριτωμένη σαματατζού ''Μαρίνα'' που μπλέκει σε ιστοριες για να βρεί γαμπρο πρωτευουσιάνο! Πάντως αν περασουμε από το επίπεδο της χαριτωμένης γλωσσούς στο επίπεδο της γλωσσοκοπάνας, ε, δεν θα βρίσκαμε καλύτερη από την μητέρα της ''Λέλας'' στο σωφεράκι: '' Σε θέλει κοτζάμ δεκεόρος Λέλα, όχι ψέματα''

Μίνα Λαμπρινου-Ελλη Λαμπετη στο Κυριακάτικο ξύπνημα.

Υπέροχη ταινία και να μην ξεχνάμε και το ΥΠΕΡΟΧΟ Δημήτρη Χόρν, που επίσης δίνει ρεσιτάλ!

(ΥΓ. Την λατρεύω αυτή την ταινία :D )

Η νεαρη δεσποινις του παλιου ελληνικου κιν/φου που πληρει ολα αυτα τα στοιχεια μου φαινεται οτι ειναι η Νορα Βαλσαμη στο Οι Βασεις Και Οι Βασουλα!

Πολυ αυθεντικη και ξεγνοιαστη σαν να μην υπολογιζει τιποτα!Ακομα και στο τελος στη σκηνη με τα 2 καραβια!!

επαναφερω στην επιφανεια τη δημοσκοπηση της Αριαδνης γιατι καιρος ειναι να ψηφισω κι εγω :flower:

Ημουν μεταξυ των 3 ηθοποιων:

Τζενη Καρεζη στην ταινια "Χριστινα"

Ελλη Λαμπετη στην ταινια "Κυριακατικο ξυπνημα"

Μαρθα Καραγιαννη στην ταινια "Γοργονες και μαγκες"

μετα απο σκεψη,επιλεγω την Ελλη Λαμπετη για τον αυθορμητισμο της,τη γοητεια της που σαγηνευει ακομη και τον Παυλο,τον παντρεμενο δικηγορο (Γιωργος Παππας),το πεισμα και την επιμονη της.Κι αυτηνης η γλωσσα πηγαινε ροδανι προκειμενου να καταφερει να παρει αυτο που θελει

Πετάω μερικές ιδέες ακόμα : Άννα Φόνσου στον "Πειρασμό ή Όλοι οι άνδρες είναι ίδιοι" αλλά και στο "Έξυπνο πουλί" (ή το αντίστοιχό του, με τα ηλεκτρικά είδη) , Κατερίνα Γώγου στο πιο ώριμο "Ο τρελλός τα έχει τετρακόσια", η Μάρθα Καραγιάννη μου βγαίνει πιο ταιριαστή - ως προς το συγκεκριμένο θέμα- στην "Ωραία του κουρέα", η η Μαριάννα Κουράκου στον "Εξυπνάκια" κλπ.

Ψηφίζω τη Λάσκαρη στο "Τέντι μπόι αγάπη μου" γιατί πραγματικά υποστηρίζει τέλεια το "αταίριαστο" θηλυκό δίπλα στον Νικήτα Πλατή.

Πίσω
Μπλουζα