Η πρώτη ταινία με τον Τιτανικό (1943)

Rakeesh

RetroDB Feeder
Joined
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
4.581
Αντιδράσεις
1.731
Πρόσφατα ανακάλυψα την πρώτη ταινία με θέμα τον Τιτανικό. Γυρίστηκε στη Ναζιστική Γερμανία του 1943, με την επιμέλεια του Γιόσεφ Γκέμπελς. Οπως ειναι αναμενομενο, είχε ως κεντρικό θέμα ένα Γερμανό πρωταγωνιστή ο οποίος επιδεικνύει... ανδρεία και ηρωισμό σε αντίθεση με τους "πλαδαρούς" Αμερικάνους και Άγγλους επιβάτες :D Ως εκ τούτου είναι μεγάλης ιστορικής σημασίας :)

Πιστεύοντας οτι δεν υπάρχουν θέματα copyright, επισημαίνω οτιμπορειτε να τη δειτε στο YouTube ψαχνοντας για λεξεις οπως "Goebbels Titanic 1943".
 
Μεγάλης ιστορικής αξίας η ανακάλυψη. Δεν είχα ιδέα για αυτή την ταινία. Είναι γνωστή πάντως η πολτική των ναζί, να προβάλλουν το στερεότυπο του αρεννωπού - άρειου Γερμανού σε αντιδιαστολή με τους υπόλοιπους ανθρώπους. ΘΑ την δω με την πρώτη ευκαιρία.
 
Ενδιαφέρουσα ταινία. Θα προσπαθήσω να τη δω. πρέπει να είναι η παλιότερη ταινία με θέμα τον τιτανικό που να έχει επιβιώσει ως σήμερα, αλλά υήρξαν και παλιότερες ταινίες βασισμένες στην τραγωδία του τιτανικού
 
Ενδιαφέρον φαίνεται. Για να δούμε...
 
Ξεκίνησα να την βλέπω λίγο το μεσημέρι. Έχει ενδιαφέροντα στοιχεία για την απληστία του προεδρείου της εταιρίας και για το πόσο ανεύθυνα ζητούσαν μέγιστη ταχύτητα ώστε να ανεβάσουν την τιμή της μετοχής της εταιρίας.

Ο Γερμανός αξιωματικός ήταν ο μόνος που διέβλεπε τον κίνδυνο και είχε την ευθυξία να παραιτηθεί, αλλά αφού έφθαναν στην Νέα Υόρκη. Δεν γνωρίζω εάν υπήρχε καν Γερμανός αξιωματικός πάνω στον Τιτανικό!!
 
Το θέμα του Προέδρου που ζήτησε υψηλή ταχύτητα είναι ένα στοιχείο το οποίο έπαιζε στα δικαστήρια και τον Τύπο αλλά δεν έχει αποδειχτεί. Πάντως εξυπηρετεί την αντι-Βρετανική και αντικαπιταλιστική προπαγάνδα της ταινίας.

Ο Γερμανός ήρωας της ταινίας είναι φανταστικό πρόσωπο.
 
Τη λιστα την εβαλε πιο πανω ο Θορ. Εχετε δικιο, και προφανως την "πατησα" απο το γεγονός οτι είναι η πρώτη ταινία με τίτλο "Τιτανικός" :)
 
Δλδ. η ταινία έχει υπότιτλους στα Αγγλικά;
 
divined είπε:
Δεν γνωρίζω εάν υπήρχε καν Γερμανός αξιωματικός πάνω στον Τιτανικό!!
Δεν υπήρχε, φαίνεται στα στοιχεία του πληρώματος στο Titanic Society. Ήταν προφανώς εφεύρεση της γερμανικής προπαγάνδας τότε για ευνόητους λόγους.

Clemence είπε:
Δλδ. η ταινία έχει υπότιτλους στα Αγγλικά;
Ναι, έχει αγγλικούς υπότιτλους.

Επειδή την είδα πριν λίγο πρέπει να πω πως η ταινία είναι καλλιτεχνικά πολύ άρτια, δεν υστερεί πουθενά. Η τελειομανία των ναζί δημιουργών της, λειτουργεί θετικά για το μάτι του θεατή! Επίσης είδα εξαιρετικά πάρα πολλές ομοιότητες με την ταινία του Κάμερον, είμαι σίγουρος ότι την έχει δεί και έχει αντιγράψει πολλά από αυτή (!!!)

Δεν βάζω spoilers δείτε τη και θα καταλάβετε...
 
Η πρωτη ταινια γυριστηκε μολις 29 μερες μετα το ναυαγιο και μαλιστα με πρωταγωνιστρια μια απο εκεινες που καταφεραν να σωθουν.Ενδιαφερον εχει παντως η ζωη της κυριας!

http://en.wikipedia.org/wiki/Dorothy_Gibson
 
Και το 2021 κλαιει που δε φτανουν τα λεφτα για να κανει μποτοξ.
Πικρες που εχει η ζωη...
 
Πίσω
Μπλουζα