Η Bibi-Bo πάει στην πόλη (Ηχητικό υλικό)

Kambia

Retired Admin
Joined
11 Ιαν 2008
Μηνύματα
13.665
Αντιδράσεις
1.379
Η Bibi-Bo υπήρξε μια από τις πλέον αγαπημένες κούκλες της δεκαετίας του '80 που μεγάλωσε γενιές και γενιές! Στην αναζήτησή μας βρήκαμε εκτός από τα αξεσουάρ και τα ρούχα της Bibi-Bo και 3 ημερολόγια, όλα προερχόμενα από την El Greco, την αγαπημένη εταιρία των παιδικών μας χρόνων. Ειδικά για τα ημερολόγια και με την πολύτιμη βοήθεια των μελών του Retromaniax, κατορθώσαμε και συγκεντρώσαμε τους τίτλους που κυκλοφόρησαν, οι οποίοι ήταν οι εξής:

1. Η Bibi-Bo πάει στην πόλη

2. Η Bibi-Bo πάει στην εξοχή

3. Η γειτονιά της Bibi-Bo

Το έντυπο υλικό συνόδευαν κασέτες ήχου οι οποίες περιείχαν την αφήγηση των ημερολογίων. Έτσι, το παιδί είχε τη δυνατότητα να διαβάζει το ημερολόγιο και να παρακολουθεί την αφήγηση - εξιστόρηση από την κασέτα, κάνοντας πιο διαδραστική την εμπειρία αυτή!

Σε συνεννόηση λοιπόν με τη νομική υπηρεσία της εταιρείας Hasbro (που πλέον έχει τα πνευματικά δικαιώματα της El Greco), λάβαμε την έγκριση για την ψηφιοποίηση και διάθεση του ηχητικού υλικού από το forum μας και τους ευχαριστούμε γιʼ αυτό.

Αν θέλετε λοιπόν ν' ακολουθήσετε τη Bibi-Bo σ' ένα ταξίδι στην Αθήνα και τον Πειραιά της δεκαετίας του '80, δεν έχετε παρά να κατεβάσετε το αρχείο «Η Bibi-Bo πάει στην πόλη» και να το ακούσετε!

Καλή σας ακρόαση. (Δεξί κλίκ, Αποθηκευση στη φωτογραφία)

 
Να επισημανω την ευγενικη αντιμετωπιση που ειχαμε απο την Hasbro. Θεωρω οτι δικαιονομαστε πληρως στην επιμονη που εχουμε για τα θεματα πνευματικης ιδιοκτησιας.

Οι ανθρωποι εδειξαν εξαιρετικα καλη διαθεση απεναντι σε ενα τετοιο (ελαφρως παραξενο) θεμα. Σαφως, ως σοβαρη εταιρεια, ηλεγξαν το αρχειο ωστε να βεβαιωθουν οτι περιεχει αυτο που λεμε ομως μετα μας εδωσαν αμεσα αδεια να το ανεβασουμε στο site.

Τους ευχαριστουμε εγκαρδιως.

Ενα ευχαριστω και στη soufle που διατηρησε τοσα χρονια αλλα και ψηφιοποιησε τη κασετα.

Θα υπαρξει συνεχεια.
 
μπραβο σε ολους, συγχαρητηρια παιδια που τα καταφεραμε κ ετσι οσοι δεν εχουν την κασσετα μπορουν να την ακουσουν, ευχαριστουμε πολυ!

κ μπραβο στη soufle!
 
Ευχαριστούμε Hasbro για την έγκριση και βέβαια την εκτίμηση που δείχνει και μας εμπιστεύεται νομιμα αυτό το σπανιο ηχητικό υλικό!

Ευχαριστούμε και εσάς παιδιά που κάνατε όλη αυτή την διαδικασία για να μπορέσουμε να έχουμε την έγκριση νόμιμα

να ακούσουμε και να γυρίσουμε πίσω στο χρόνο με αυτό το σπάνιο ηχητικό υλικό!!
 
Ευχαριστούμε πάρα πολύ παιδιά για όλη αυτή την προσπάθεια που είχε αυτό το αίσιο αποτέλεσμα! :D

Ευχαριστούμε και τη soufle που διέσωσε το υλικό και το μετέτρεψε ώστε να μπορούμε να το απολαύσουμε και όλοι οι υπόλοιποι! :thanx2:

Καταπληκτική η ζωγραφιά της bibi-bo στο εξώφυλλο, μοναδική η εικόνα της Πλατείας Συντάγματος και της Βουλής! Και η bibi-bo φοράει στη ζωγραφιά αυτή το ρούχο "Ακαπούλκο" από τη συλλογή της!

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?16957-Bibi-bo-%CA%E1%F4%DC%EB%EF%E3%EF%F2&p=309725&viewfull=1#post309725
 
Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους σας και βέβαια και στη Hasbro. Μακάρι να δει τι λατρεία υπάρχει ακόμη στη bibi-bo και μια μέρα να την κυκλοφορήσει ξανά.
 
Μπράβο για την προσπάθεια! Μου θυμήσατε τα παιδικά μου χρόνια, καθώς κάπου - κάπως - κάποτε ήμουν κι εγώ κάτοχος μιας τέτοιας κασέτας!

Ευχαριστούμε τη Soufle για το υλικό! :)

Μια ενημέρωση μόνο: Πήγα να το κατεβάσω από Safari & Firefox σε Mac & συνάντησα πρόβλημα με τους ελληνικούς χαρακτήρες στο filename:

Screen Shot 2011-12-04 at 10.16.29 PM.jpg

Θα το κατεβάσω αύριο από τη δουλειά που έχω Windows, αλλά το θέτω υπόψιν σας σε περίπτωση που κάποιος άλλος έχει πρόβλημα να το κατεβάσει!

Και πάλι συγχαρήτηρια για τον κόπο σας! :)
 
χιλια μπραβο!!!!!! αν και η bibi bo στην πολη ειναι το μονο που εχω σε κασσετα,θα το κατεβασω για να το εχω και σε ψηφιακη μορφη! :) περιμενω με πολλη πολλη αγωνια τα υπολοιπα!!!! και παλι μπραβο!!! :)
 
@Μαριαννα

Γυρισα το filename σε Greeklish. Πρεπει να εισαι ΟΚ τωρα
 
Πάνο, επιβεβαιώνω ότι είναι οκ! Μόλις συνδέθηκα από το iPad & δοκίμασα να το κατεβάσω με το Safari & δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα!

Ευχαριστώ πολύ! :)
 
Συγχαρητήρια σε όλους σας για την επιμονή και την υπομονή σας !! Όταν το είδα να ανεβαίνει δεν το πίστευα πως τελικά καταφέραμε να πάρουμε μία απάντηση και μάλιστα θετική μετά από έναν ολόκληρο χρόνο προσπαθειών!! Ευχαριστούμε ειλικρινά τη Hasbro που μας έδωσε τη χαρά να δημοσιεύσουμε αυτήν τη σπάνια ηχητική ανάμνηση της παιδικής μας ηλικίας.

Πρόκειται για μία μαγευτική βόλτα στην Αθήνα του '80. Το κέντρο, ο Ηλεκτρικός, η Πλάκα και το Μοναστηράκι, το Τουρκολίμανο, η Ακρόπολις και το Ηρώδειο ζωντανεύουν μέσα από τη γλυκιά φωνή της ηρωίδας bibi bo που μας ξεναγεί, μας δίνει συμβουλές και μας μεταδίδει τον ενθουσιασμό της για πράγματα και μέρη που πολλοί από μας προσπερνούν καθημερινά χωρίς πραγματικά να βλέπουν. Χαρείτε λοιπόν όλα αυτά τα μέρη γεμάτα αναμνήσεις, γέλιο, κυνηγητά, χαρούμενες παιδικές φωνές, φώτα, μελωδίες και ευωδίες και που ξέρετε; Κρατήστε το κεφάλι ψηλά και μη σας νοιάζει και μια μέρα η τύχη θα μας χαμογελάσει!!!! ;) Καλή ακρόαση!!
 
soufle μου εχεις πολυ δικιο!!! θυμαμαι αυτη τη κασσετα μου την ειχε κανει δωρο η νονα μου απο κρητη ,και ειχε διαλεξει ειδικα αυτη γιατι μενω στην αθηνα ,και καθοτι κοριτσι της πολης ,αυτη μου ταιριαζε περισσοτερο...καθε φορα που την ακουω συγκινουμαι...και παλι μπραβο!!! ανυπομονω να ακουσω τις υπολοιπες που δε τις ξερω καθολου ,και ετσι θα αισθανθω παλι λιγο παιδι ακουγοντας τες για πρωτη φορα....
 
ευχαριστω πολυ κι εγω με τη σειρα μου ολους εσας που ασχοληθηκατε και καταφερατε να εχετε μια θετικη απαντηση απο τη Hasbro την οποια και ευχαριστουμε και φυσικα τη σουφλε για την υπεροχη προσφορα της!!!!!

Μονο αυτη την κασσετα με το βιβλιαρακι μου ειχαν αγορασει οι γονεις μου ,αν και δεν ειχα ποτε την ευκαιρια να δω τις αλλες ιστοριες της αγαπημενης μας κουκλας,πιστευω πώς η καλυτερη ηταν "η bibi-bo παει στην πολη"
 
Ευχαριστώ πολύ!!!Θα υπάρξουν και άλλα όπως αυτό με το διάστημα,και τις διακοπές?
 
thebest20 είπε:
Ευχαριστώ πολύ!!!Θα υπάρξουν και άλλα όπως αυτό με το διάστημα,και τις διακοπές?
Αν έχουμε το OK από Hasbro και αφού βρεθεί το υλικό για ψηφιοποίηση ίσως να ανεβάσουμε και άλλα. :)
 
καλησπερα σε ολους. μαλλον ειμαι λιγο ασχετη γιατι δεν μπορω που πρεπει να παω και τι πρεπει να πατησω για να ακουσω το Η Bibi-Bo πάει στην πόλη .μπορει καποιος να με βοηθησει?? ευχαριστω πολυ
 
Καλώς ήρθες.

Λοιπόν έχουμε και λέμε. Αν κάνεις δεξί κλικ πάνω στην εικόνα στο πρώτο ποστ θα σου ανοίξει ένα πινακάκι. Στο πινακάκι αυτό επιλέγεις "αποθήκευση δεσμού ως..." Μετά πας στο φάκελο που αποθηκεύτηκε και το ακούς :) To αρχείο έχει ονομασία H_bibi_bo_stin_poli_RetroManiaX_GR.mp3
 
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και από μένα δεν είχα καμία κασέτα μικρή της μπιμπιμπό, αλλά παρ' όλα αυτά την άκουσα τώρα και ξετρελάθηκα. Τι ωραία που ήταν τότε και η Αθήνα μας...
 
αχ μακαρι η να δωσει το οκ η hasbro και να χουμε και τη κασσετα απο τη bibi bo και οι rockers!!!ποτε δεν την ειχα και το χω καημο!!! :)
 
lollipopmerenta είπε:
αχ μακαρι η να δωσει το οκ η hasbro και να χουμε και τη κασσετα απο τη bibi bo και οι rockers!!!ποτε δεν την ειχα και το χω καημο!!! :)
υπηρχε και τετοια κασσετα; :eek: εγω μονο για τις 3 που αναφερει η Καμπια στο αρχικο θρεντ ηξερα..απ αυτες ειχα μονο τη bibi bo στην πολη
 
Πίσω
Μπλουζα