Η BSkyB αγορασε την Amstrad

Wally είπε:
Η BSkyB αγορασε την Amstrad
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ deal!

Η άποψή μου είναι ότι ήταν πολύ καλή κίνηση από τον Sky, καθώς η Amstrad ήταν ο μεγαλύτερος κατασκευαστής των αποκωδικοποιητών τους.

Όμως βαδίζουμε προς μία νέα εποχή, όπου ο Sky θα αναμεταδίδεται και μέσω διαδικτύου, και θα χρειαστούν νέοι αποκωδικοποιητές. Μάλλον θέλουν να είναι κυρίαρχοι και σε αυτό.

Η καλύτερη εταιρία με ψυχαγωγικούς σταθμούς αγόρασε την καλύτερη (ή μία από τις καλύτερες) εταιρίες των αποκωδικοποιητών της.
 
Η Amstrad πλέον ήταν απλά μια εταιρεία ηλ. προϊόντων χαμηλού κόστους και τίποτα παραπάνω (οι Amstrad αποκωδικοποιητές είναι μάπα όπως και τα υπόλοιπα προϊόντα της, βλέπε στερεοφωνικά, βιντεόφωνα, κλπ).

Άρχισε να βυθίζεται στην αφάνεια τη στιγμή που έβαλε την τελεία στα προϊόντα του Θείου.
 
Εχω αλλη αποψη σχετικα με την Amstrad - η οποια ηταν απο ιδρυσεως της μια εταιρεια ηλεκτρονικων και ηλεκτρικων ειδων χαμηλου κοστους, δεν εγινε τωρα τελευταια αυτο.

Ο "Θειος" δεν ηταν ποτε ο τεχνοκρατης που θα επρεπε να ειναι (εννοω με την ιδιοτητα του μεγαλομετοχου της εταιρειας του) τα περισσοτερα προιοντα του εντυπωσιασαν για το τελικο τους κοστος και την εφευρετικοτητα του σχεδιασμου τους αλλα εξαιρουμενης της σειρας του Spectrum δεν επιασαν στην αγορα - παροτι δημιουργησαν κυμα συμπαθειας (ή και λατρειας) στους πελατες του.

Μετα τα ναυαγια του QL και του ηλεκτρικου αυτοκινητου η Sinclair Research ηταν στην κοψη του ξυραφιου και συντηρουταν μονο απο τις πωλησεις του spectrum. Στην προταση λοιπον του Sugar για εξαγορα της , η απαντηση ηταν θετικη - ΔΕΝ αρπαξε κανεις την εταιρεια του Sir Clive - οπως θετικη ηταν και η σταση της Amstrad με την παρουσιαση των +2 και +3 (στα προτυπα των δικων της μηχανηματων, με ενσωματωμενο κασσετοφωνο και disk drive).

Αυτα που διαβαζω συχνα εδω, για (ηθελημενες ?) ασυμβατοτητες στο +3 για μενα δεν εχουν κανενα λογικο βαθρο μιας και θυμαμαι πολυ καλα τις ασυμβατοτητες του +128 με τον "απλο" speccy και τοτε δεν υπηρχε δακτυλος της Amstrad για να "δικαιολογησει" τις προχειροτητες της κατασκευης.

Τη δεκαετια του 90 o Alan Sugar εφτασε την Amstrad πολυ ψηλα - παρολες τις αποτυχιες των "κονσολων" και τη γηραιοτητα προιοντων οπως τα PCW. Θεωρηθηκε μορφη στο χωρο του marketing και τον καλουσαν συχνα σε Ιδρυματα και Πανεπιστημια για να "εξηγησει" πως εφτασε εκει που εφτασε.

Φυσικα τα χρονια περνουν και οι τασεις της αγορας αλλαζουν , καταληγοντας σημερα στην πωληση της εταιρειας - αυτο ομως δεν ακυρωνει ολα οσα προσεφερε (με το αζημιωτο φυσικα) στον Ευρωπαιο καταναλωτη.

Οσο για το σχολιο του φιλου nkarytia σχετικα με τα "μαπα" προιοντα - θα πρεπε να κανουμε ενα διαχωρισμο στις κατηγοριες της αγορας - να δουμε που απευθυνονται και ποια προιοντα και με τι τιμη. Ισως ετσι τα πραγματα να παρουσιαζονται διαφορετικα.
 
Δεν συμπαθω τον Ζαχαρη και επισης πολλα εχουν ειπωθει οτι μεσολαβησε για να ναυαγησει η πιθανη εξαγορα της Sinclair απο το Μερντοκ αλλα δεν μπορω να μην θαυμαζω το γεγονος οτι ξεκινησε να πουλαει κεραιες TV μεσα απο το Ford Cortina του και εφτασε να γινει εκατομυριουχος...

Παρτε και ενα φρεσκο ωραιο αρθρο
 
nkarytia είπε:
Η Amstrad πλέον ήταν απλά μια εταιρεία ηλ. προϊόντων χαμηλού κόστους και τίποτα παραπάνω - οι Amstrad αποκωδικοποιητές είναι μάπα...
Συγνώμη αλλά θα διαφωνήσω.

Ειδικά για τους αποκωδικοποιητές, οι καλύτεροι αποκωδικοποιητές του Sky είναι Amstrad! Μιλάμε για κορυφαία μηχανήματα που ακόμη και μεταχειρισμένα είναι απλησίαστα στο eBay (έχω προσπαθήσει πολλές φορές να τσιμπήσω έναν φτηνό). Αυτοί λοιπόν οι αποκωδικοποιητές δεν έρχονται εδώ και δεν τους ξέρουμε, καθώς είναι μόνο για την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας. Όμως υπάρχουν.
 
Πίσω
Μπλουζα