Η Nintendo καταστρέφει πειρατικά παιχνίδια (Ολλανδία 1994)

Ajax87

Human RetroDatabase
Joined
20 Φεβ 2011
Μηνύματα
3.565
Αντιδράσεις
466
Στο οχι και τοσο μακρινο 1994 η Nintendo ειχε βρει μεγαλη ποσοτητα πειρατικα παιχνιδια gameboy στην Ολλανδια που ειχανε ερθει απο το Hong Kong.
Για παραδειγματισμο λοιπον αποφασησαν να τα πατησουν με οδροστρωτηρα  και τι οδροστροτηρα... οχι καναν απο τους καινουργιους αλλα αυτους που ειναι με ατμομηχανη!! 
Οι εικονες παρακατω εικονες μιλανε απο μονες τους, απολαυστε :p  

"Video game company Nintendo is using a roller to combat piracy. At Lelystad airport ten thousand counterfeit video games were crushed. The Japanese company has started a targeted and structured worldwide campagn to combat forgeries of their video games. The destroyed games came from Hong Kong and were confiscated from a Dutch importing company."

f3FQMJQ.pngcHwws3i.png

1Unt51X.pngw2s4Nl8.pngFk2buaa.png
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εντυπωσιακες φωτο γιαννη, εστω και πειρατικα δεν παυει να ειναι ομως καταστροφη gaming υλικου σπονσοραρισμενο απο τον Μαριο!
 
Μπραβο στη NINTENDO και φοβερες φωτογραφιες.Ο ρολος του Mario σαυτες σαν γενικο κουμαντο και ο επιβλεπων στην ολη διαδικασια ολα τα λεφτα
 
Μετά βίας διακρίνω τίτλους όπως Flintstones, Fortress of Fear, Hunchback of Notre Damme. Από τότε λοιπόν πειρατεία χμ...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αυτή είναι η χειρότερη μορφή πειρατείας γιατί έχεις κάποιους οι οποίοι φτιάχνουν απομιμήσεις κασέτες και τις πουλάνε στην αγορά. Κι εσύ ενδεχομένως πας και αγοράζεις μία με κανονική τιμή από κανονικό κατάστημα. Από ότι βλέπω στις φωτό, τα κουτιά τουλάχιστον δεν φαίνονται να είναι διαφορετικά από τα αυθεντικά.

Αυτό είναι όντως ένα χαμένο sale από την εταιρία που το δικαιούται. Δηλαδή γίνεται ζημιά. Γιατί πήγες και το αγόρασες και έδωσες λεφτά τα οποία θα τα έπαιρνε ο publisher κανονικά. Ενώ το να κατεβάσεις ένα παιχνίδι από torrent πχ που είναι τσάμπα και δεν βγάζει κανείς χρήματα από αυτό, δεν σημαίνει ντε και καλά ότι η εταιρία χάνει ένα sale γιατί το ότι το κατέβασες δεν σημαίνει ότι θα το αγόραζες αναγκαστικά αν δεν είχες αυτό το option. Εγώ θυμάμαι παλιότερα κατέβαζα παιχνίδια που δεν με ενδιέφεραν και τόσο απλά και μόνο για να τα δω.
 
Σίγουρα η χειρότερη μορφή πειρατείας γιατί μπαίνουν στο κόπο και παράγουν πιστά αντίγραφα cartridges, που απαιτεί υποδομή και κεφάλαιο για να το κάνεις. Δεν είναι διαδικασία κάποιων λεπτών όπως η ηλεκτρονική πειρατεία.

Ενώ το να κατεβάσεις ένα παιχνίδι από torrent πχ που είναι τσάμπα και δεν βγάζει κανείς χρήματα από αυτό, δεν σημαίνει ντε και καλά ότι η εταιρία χάνει ένα sale γιατί το ότι το κατέβασες δεν σημαίνει ότι θα το αγόραζες αναγκαστικά αν δεν είχες αυτό το option.
Δε συμφωνώ ότι δεν έβγαιναν χρήματα από το torrenting. Πολλά γνωστά και μη εξαιρετέα τέτοια websites, όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια των δικαστικών μαχών που είχαν με την μουσική και άλλες βιομηχανίες, έβγαζαν εκατομμύρια το μήνα από ads.

Επίσης δεν συμφωνώ ότι δεν είναι χαμένη πώληση, σε ένα ποσοστό είναι σίγουρα, ένα ποσοστό αυτών αν δεν μπορούσαν να βρουν πειρατική έκδοση ενός game, είμαι σίγουρος θα το αγόραζαν. Τώρα τι ποσοστό θα ήταν αυτό δε ξέρω, αλλά υποθέτω θα έχουν γίνει ανάλογες έρευνες και από τις δύο πλευρές της εξίσωσης, βιομηχανίες θεάματος και μη.
 
Υπάρχει και το ποσοστό που αγοράζει κάτι γιατί πρώτα το δοκίμασε πειρατικό και του άρεσε. Και το λέω αυτό γιατί ανήκω σε αυτήν την κατηγορία και ξέρω και άτομα που το κάνουν. Οπότε πιστεύω ότι ΟΚ εχεις μία χασούρα από κάπου αλλά έχεις και κάποια συν που ίσως να ισορροπούν κάπως την κατάσταση.

Οσο για τα torrents και τα ads δεν θα διαφωνήσω. Αλλά τα χρήματα αυτά δεν τα έκλεβαν από τους publishers. Ενώ οι bootleggers στην κυριολεξία έπαιρναν τα χρήματα που θα πήγαιναν στις τσέπες των publishers αφού πουλούσαν το ίδιο προϊόν στην ουσία.
 
Ειμαι και εγω σε αυτη την κατηγορια. Οταν βλεπω σε bundles παιχνιδια που εχω και μου αρεσουν, θα τα αγορασω ασυζητητι.

Δυστυχως 70αρες εχω να σκασω απο εποχες των HALO της Bungie.

Πρεπει να πεσουν οι τιμες αν οχι των physical releases, τουλαχιστον των downloadable. Ειναι και γελοιο να κοστιζει σχεδον το ιδιο ενα BR με manual και το ιδιο να το κατεβασεις απο το site της εταιριας...
 
Πίσω
Μπλουζα