Η Sega έχασε τα δικαιώματα του Shenmue :(

pressure

RetroWannaBe
Joined
8 Οκτ 2007
Μηνύματα
77
Αντιδράσεις
2
Το τελευταίο κάστρο της SEGA έπεσε...

Άλλο ένα "κακό νέο" των τελευταίων ωρών

H Sega έχασε τα δικαιώματά της επάνω στο όνομα Shenmue και το franchise γενικότερα, ύστερα από πολλά χρόνια "απραξίας" και "απάθειας". Αυτό αποκαλύφθηκε στη σελίδα Shenmue USPTO όπου αναγράφεται χαρακτηριστικά πως "η καταχώρηση ακυρώθηκε, καθώς ο καταχωρών δεν υπέβαλε κάποια αποδεκτή αίτηση σύμφωνα με το Άρθρο 8".

Συνήθως δίνεται ένα περιθώριο στον ενδιαφερόμενο να αποκτήσει εκ νέου τα δικαιώματα ενός ονόματος. Οι κάτοχοι των δικαιωμάτων πρέπει να αποδεικνύουν την χρήση του ονόματος κάθε πέμπτο και έκτο χρόνο, καθώς και ανάμεσα στον ένατο και δέκατο.

Το τελευταίο Shenmue που κυκλοφόρησε ήταν το δεύτερο μέρος, το οποίο κυκλοφόρησε το 2001 για το Xbox και το Dreamcast. Πραγματικά αναρωτιόμαστε τι προτίθεται να κάνει η Sega με ένα εξαιρετικό franchise και ανυπομονούμε για κάποια επίσημη τοποθέτησή της.

http://www.gameover.gr/news/item/26935-i-sega-exase-ta-dikaiomata-tou-shenmue
 
Και γω το διαβασα σε ξενο site αυτο αλλα δεν το ποσταρα γιατι με ακουγεται τεραστια βλακεια και δεν ξερουμε αν αυτο ισχυει για την αγορα της αμερικης πχ η γενικοτερα.Ας περιμενουμε να βγαλει μια ανακοινωση η sega η να μιλησει επισημα ετσι ωστε να μην καθεται ο καθενας και κανει σεναρια συνωμοσιας.
 
Δυστυχως πολυ ασχημο νεο για ολη την βιομηχανια .Βεβαια ας κραταμε μερικες ελαχιστες επιφυλαξεις για το συγκεκριμενο νεο ελπιζοντας ισως σε καποια επισημη ανακοινωση .Σαν τιτλος παντως τα τελευτεα χρονια ειχε παραμεληθει (μετα το 2) σαν να θελανε να το βαλουμε στην ακρη και σε ερωτησεις που ανα διαστηματα δεχοντουσαν ποτε δεν δινανε μια ξεκαθαρη απαντηση για το μελλον του shenmue .Ειμαι σιγουρος παντως οτι αν πεσει σε λαθος χερια ο συγκεκριμενος τιτλος η συνεχεια του , το 3 δηλαδη θα ειναι μεγαλη αποτυχια .Καποια παιχνιδια καλο ειναι να παραμενουν στις εταιριες απο τις οποιες εγιναν επιτυχιες και να μην βγαινουν ξανα μετα απο χρονια απο αλλους μονο και μονο επειδη κουβαλανε μεγαλο ονομα η ιστορια απο πισω τους .Κριμα παντως ηταν απο τα ελαχιστα σοβαρα παιχνιδια απο τοτε που κρατουσε η sega και απο οτι φαινεται το χανει και αυτο
 
Λυπάμαι που το λέω αλλά πλέον την Sega το μόνο που την νοιάζει είναι το Sonic και πως θα το κάνουν όσο χειρότερο γίνεται για να κερδίσουν τους οπαδούς της Ντόρας (της μικρής εξερευνήτριας, όχι της δικής μας).
 
Το καλυτερο νεο...ισως τωρα αποκτησει τα δικαιωματα μια ΣΟΒΑΡΗ εταιρεια και βγαλει επιτελους ενα νεο Shenmue.

Η Sega ας περιοριστει στο να βγαζει βραχιολακια και μπιχλιμπιδια με χαρακτηρες απο το ενδοξο παρελθον της....
 
Πίσω
Μπλουζα