Η SONY απαγoρεύει τη διακίνηση μεταχειρισμένων παιχνιδιών των PlayStation consoles;

hail sony.....................

hail hitler

παλι καλα που δεν απαγορευουν και την ανταλλαγη δηλ

βρε pasp γιατι δε βέπω το chataδικο?
 
Δεν το βλεπεις γιατι το εχουμε κατεβασει - κανει δουλειες στον server o Wallys (βοηθεια μας)
 
Νομίζω πως η τακτική των μεταχειρισμένων παιχνιδιών ήταν ανέκαθεν ένα "τέχνασμα" των μαγαζιών για να έχουν πελατεία. Λογικό μου ακούγεται η sony και η κάθε εταιρία να μην θέλει τα καταστήματα να πουλάνε used games, γιατί δεν έχουν κανένα κέρδος από την πώληση. Το public για να δικαιολογήσει την οικονομική κρίση πρόσθεσε το τμήμα με τα used, για να δώσει μια ώθηση στους καταναλωτές να αγοράσει από εκεί.
 
Από την άλλη άμα το σκεφτούμε όλοι μας θα παίζαμε από ένα παιχνίδι μόνο που απλά θα το μεταπουλούσαμε με την ελάχιστη τιμή. Εγώ πιστεύω ότι το καλύτερο είναι η ανταλλαγή παιχνιδιών δλδ έτσι δεν θα έχεις χρηματικό κέρδος.
 
pooky(1) είπε:
Δεν διαφωνώ ούτε και συμφωνώ με τη SONY, καθείς όπως το βλέπει. Δεν με ενδιαφέρει, δεν με νοιάζει ρε αδερφέ, πάρτε το όπως θέλετε!!!! :D :D
Αυτό που μου κινεί την περιέργεια είναι ποιοι πουλάνε τα παιχνίδια τους σε απίστευτα χαμηλές τιμές, πόσο τελικά κερδίζουν και αν αξίζει το κόπο.

Όσο για το PS3, απέκτησα πακέτο παιχνιδιών (εννοείται πρωτότυπα) σε τιμή γύρω στα 5 ευρώ το κομμάτι από φίλο που σκεφτόταν να τα πάει στο Public. Άλλωστε τόσο του τα έπαιρναν εκεί. Τα παιχνίδια δεν έχουν γρατζουνιά, κάποια από αυτά πωλούνται ακόμα και σήμερα. Συνεχίζω να απορώ πόσο πια ανάγκη έχει κάποιος την έκπτωση των 5 ευρώ σε έναν νέο τίτλο που κάνει πάνω από 60, και αν αξίζει το κόπο.
Δεν σε είδα να με πέρνεις τηλέφωνο για να μού το αναφέρεις ρεμάλι!!! :D
 
Έχω off τη σταθερή γραμμή κανένα μήνα, μόνο το internet λειτουργεί. Κινητό.... δεν έχω μονάδες!!!!!!!!!!!

Να δεις τι χτύπησα από public χτες και σήμερα για PS3 στα μτχ!!!!!!! Δεν πα να λέει η SONY!!!!!
 
Επανέρχομαι στο θέμα, μετά από πολύ καιρό, διότι...

...στις 3 Ιουλίου 2012, Ευρωπαϊκό δικαστήριο αποφάνθηκε, περί των μεταπωλήσεων, μεταχειρισμένων παιχνιδιών, ακόμα και αν αυτά δεν περιλαμβάνουν φυσικό μέσο, κρίνοντάς τες νόμιμες.

Εδώ η απόφαση, με ανακοίνωση τύπου.

Where the copyright holder makes available to his customer a copy – tangible or intangible – and at the same time concludes, in return form payment of a fee, a licence agreement granting the customer the right to use that copy for an unlimited period, that rightholder sells the copy to the customer and thus exhausts his exclusive distribution right. Such a transaction involves a transfer of the right of ownership of the copy. Therefore, even if the licence agreement prohibits a further transfer, the rightholder can no longer oppose the resale of that copy.
 
Nαι το διαβασα και εγω οτι μαλλον επιτρεπεται και η μεταπωληση των digital παιχνιδιων,οποτε steam,GOG,PSN,Live κ.τ.λ εχουν παλι μαλλον θεμα.


 
Πλέον ξεκάθαρα, ο καθένας έχει το δικαίωμα να πουλήσει το μεταχειρισμένο του παιχνίδι, είτε σε φυσικό μέσο, είτε ψηφιακά. Αυτό όμως δεν κάνει αυτόματα υποχρεωμένη την εταιρία που κυκλοφορεί ψηφιακό υλικό να αφαιρέσει το DRM ή να αλλάξη τη δομή του συστήματός της ώστε να γίνεται δυνατή η μεταπώληση. Το δικαίωμα του αγοραστή δηλαδή δε νομίζω ότι ταυτόχρονα σημαίνει υποχρέωση φορητότητας για τον δημιουργό.
 
Τα νέα είναι υπέροχα, ειδικά τη παρούσα χρονική στιγμή που αναμένονται αποφάσεις για τις νέες κονσόλες! :)
 
Πίσω
Μπλουζα