Θεατρικές Παραστάσεις

Πέραν των άλλων προτείνω να αλλάξουν στο template τα εξής:

1. Θεατρικό (τίτλος) σε "Θεατρικός τίτλος"

2. Ημερομηνία προβολής (πρεμιέρα) σε "Πρεμιέρα" και να μπει αμέσως μετά το έτος.

3. Το περίοδος και το περίοδοι παραστάσεων να ενοποιηθούν σε "Περίοδος παραστάσεων" και αν υπάρχει 2η ή 3η (π.χ 1983-1984, 1985, 1986-1987 κλπ)

4. Η "Ποίηση" να μπει αμέσως μετά τον Συγγραφέα

5. Φωτισμοι-χορογραφίες-Βοηθ. Σκηνοθεσίας-συνεργάτες-παραγωγός-Εταιρία παραγωγής να μπουν μετά τους ηθοποιούς.
 
Προσωπικά μου αρέσουν όπως τα λέει ο Νάσος. Βοηθοί σκηνοθεσίας και Συνεργάτες, καλύτερα για το τέλος... Ο όποιος ρόλος τους, είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με τους υπόλοιπους συντελεστές. Σκεφτήκατε καθόλου για "Χορογράφους"; Υπόψιν ότι στο template δε θα πρέπει να φαίνονται όσες μεταβλητές δεν υπάρχουν πάντοτε σε μια θεατρική παράσταση. Γιατί αλλιώς η κάθε παραγωγή θα φαίνεται τίγκα στα "κενά" και είναι άσχημο. Εμπειρικά αφήστε κάποιους συντελεστές "κρυφούς" ώστε να μπαίνουν μονάχα όταν τους κάνετε προσθήκη σε μία παραγωγή. Το τελικό στήσιμο θα πρέπει να γίνει τώρα που είναι νωρίς, γιατί αργότερα θα πρέπει να κάνετε αλλαγές σε κάθε μία από τις παραγωγές αυτές... Συζητήστε τα κι αποφασίστε. Στη βράση κολλάει το σίδερο.
 
Όχι διότι είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Μα τελείως!! Είναι σαν να μου βάζεις στην ίδια κατηγορία τον Νίκο Μουρατίδη με τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Γιάννη Μαρκόπουλο. Αυτός που κάνει την μουσική επιμέλεια δεν συνθέτει μουσική!! Η πιο κοντινή "συσχέτιση" (ούτε καν την λες...) που μπορεί να γίνει με έναν μουσικό συνθέτη είναι ότι επιλέξει κάποια μελωδία ή κάποιο τραγούδι (ΑΛΛΟΥ ΣΥΝΘΕΤΗ) που να ακούγεται στους τίτλους ή και την κυρίως παραγωγή. Ένα από τα αντικείμενα που ασχολείται, δηλαδή, είναι αυτό. Είναι ο "διαχειριστής", αν θέλεις, του ηχητικού μέρους μιας παραγωγής. Δεν είναι δηλαδή σαν την σχέση Σκηνοθεσίας-Τηλεσκηνοθεσίας. Στην προκειμένη περίπτωση και οι δύο είναι σκηνοθέτες!
Τα γνωρίζω όλα αυτά. Άλλη λύση είναι να μπαίνουν κατευθείαν στους συντελεστές.

Υπόψιν ότι στο template δε θα πρέπει να φαίνονται όσες μεταβλητές δεν υπάρχουν πάντοτε σε μια θεατρική παράσταση. Γιατί αλλιώς η κάθε παραγωγή θα φαίνεται τίγκα στα "κενά" και είναι άσχημο. Εμπειρικά αφήστε κάποιους συντελεστές "κρυφούς" ώστε να μπαίνουν μονάχα όταν τους κάνετε προσθήκη σε μία παραγωγή. Το τελικό στήσιμο θα πρέπει να γίνει τώρα που είναι νωρίς, γιατί αργότερα θα πρέπει να κάνετε αλλαγές σε κάθε μία από τις παραγωγές αυτές.
Έχεις δίκιο σε αυτό.

Πέραν των άλλων προτείνω να αλλάξουν στο template τα εξής:1. Θεατρικό (τίτλος) σε "Θεατρικός τίτλος"

2. Ημερομηνία προβολής (πρεμιέρα) σε "Πρεμιέρα" και να μπει αμέσως μετά το έτος.

3. Το περίοδος και το περίοδοι παραστάσεων να ενοποιηθούν σε "Περίοδος παραστάσεων" και αν υπάρχει 2η ή 3η (π.χ 1983-1984, 1985, 1986-1987 κλπ)

4. Η "Ποίηση" να μπει αμέσως μετά τον Συγγραφέα

5. Φωτισμοι-χορογραφίες-Βοηθ. Σκηνοθεσίας-συνεργάτες-παραγωγός-Εταιρία παραγωγής να μπουν μετά τους ηθοποιούς.
1-4 θα γίνουν. Οι φωτισμοί-χορογραφίες είναι διαφορετικό θέμα και ανήκουν στους πιο "σημαντικούς" συντελεστές (και όχι με τους συντελεστές).
 
lass είπε:
Τα γνωρίζω όλα αυτά. Άλλη λύση είναι να μπαίνουν κατευθείαν στους συντελεστές.
Μα εφόσον τα γνωρίζεις, πως πρότεινες να μπαίνει σε παρένθεση στους "μουσικούς συνθέτες"; Σε όποια κατηγορία συντελεστή και να μπαίνει σε παρένθεση (με επιπλέον μεταβλητή) θα πρέπει να χρησιμοποιεί το template που φτιάχτηκε για τον συντελεστή εκείνον. Αυτό σαν αποτέλεσμα έχει, όταν θα μπεις στην κατηγορία του συντελεστή αυτού, να βλέπεις και τα μεν ονόματα και τα δε. Εκτός του ότι είναι άτοπο, δεν διορθώνει κάτι. Θα φαίνεται δηλαδή: "Μουσική σύνθεση: Χρήστος Μουραμπάς (μουσική επιμέλεια)" και στην σελίδα "Μουσικοί συνθέτες" θα βλέπεις στο "Χ" τον Χρήστο Μουραμπά. Θέλει ξεχωριστό template και είναι μια κατηγορία που απασχολεί εκατοντάδες ονόματα. Στις περισσότερες περιπτώσεις τηλεοπτικών εκπομπών υπάρχει κάποιος που ασχολείται με την μουσική επιμέλεια και όχι κάποιος συνθέτης. Ομοίως σε πάρα πολλές περιπτώσεις θεατρικών παραστάσεων! Φαντάσου τι πρέπει να διορθωθεί στις μέχρι στιγμής παραγωγές, για να "επιβαρυνθεί" η βάση με επιπλέον λάθη σε περιπτώσεις των θεατρικών που ανοίξατε. Για την ώρα, μία ακόμη μεταβλητή με αυτόν που κάνει την μουσική επιμέλεια θα έβαζε τα δεδομένα που τροφοδοτείτε σε μία σειρά, μέχρι να γίνει το template "Μουσική επιμέλεια". Το ίδιο πρέπει να γίνει σε όλες τις κατηγορίες τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών, φυσικά! Έτσι είχα κάνει και στο παρελθόν με τις "Εταιρίες Παραγωγής" (που άρχισα να τις ξεχωρίζω απ' τους "Παραγωγούς"), μέχρι που αργότερα έγινε το template και τα υπόλοιπα ήταν παιχνιδάκι.
 
Θέλει ξεχωριστό template και είναι μια κατηγορία που απασχολεί εκατοντάδες ονόματα. Στις περισσότερες περιπτώσεις τηλεοπτικών εκπομπών υπάρχει κάποιος που ασχολείται με την μουσική επιμέλεια και όχι κάποιος συνθέτης. Ομοίως σε πάρα πολλές περιπτώσεις θεατρικών παραστάσεων! Φαντάσου τι πρέπει να διορθωθεί στις μέχρι στιγμής παραγωγές, για να "επιβαρυνθεί" η βάση με επιπλέον λάθη σε περιπτώσεις των θεατρικών που ανοίξατε. Για την ώρα, μία ακόμη μεταβλητή με αυτόν που κάνει την μουσική επιμέλεια θα έβαζε τα δεδομένα που τροφοδοτείτε σε μία σειρά, μέχρι να γίνει το template "Μουσική επιμέλεια".
Για ξεχωριστό template δεν μπορώ να κάνω κάτι αλλά η μεταβλητή θα γίνει.
 
Εγώ, πάλι, επειδή χάθηκα....

Οι αλλαγές που θέλετε να γίνουν στο template, έγιναν?

Χρειάζεστε κάτι (τεχνικής φύσης) να βοηθήσω? (μιας και το template το έφτιαξα εγώ, οπότε είμαι και πιο εξοικειωμένη με τη δομή του....)
 
Έγιναν αρκετές αλλαγές αυτό το διάστημα. Η μεταβλητή που πρότεινα εγώ, τουλάχιστον, μπήκε. Θα πρότεινα προς το παρόν τα "Βοηθ. Σκηνοθεσίας", "Εταιρεία Παραγωγής", "Ποίηση", "Μουσική Σύνθεση" και "Συνεργάτες" να μην φαίνονται παντού, παρά μόνο όταν δίνει κάποιος τέτοια στοιχεία. Εικάζω πως δε θα χρησιμεύουν πάρα πολύ συχνά και καλό θα ήταν να μην παραφορτώνεται η σελίδα (αισθητικά) με πολλά κενά. Δεν έχει νόημα. Όποιος feeder θέλει να εξοικειωθεί με τις μεταβλητές του νέου αυτού template, δεν έχει παρά να μελετήσει την επεξεργασία του template. Όπως γινόταν πάντοτε, άλλωστε...
 
Επομένως είμαστε εντάξει!

Αν χρειαστείτε οτιδήποτε, είμαι στη διάθεσή σας! ;)
 
Έγιναν αρκετές αλλαγές αυτό το διάστημα. Η μεταβλητή που πρότεινα εγώ, τουλάχιστον, μπήκε. Θα πρότεινα προς το παρόν τα "Βοηθ. Σκηνοθεσίας", "Εταιρεία Παραγωγής", "Ποίηση", "Μουσική Σύνθεση" και "Συνεργάτες" να μην φαίνονται παντού, παρά μόνο όταν δίνει κάποιος τέτοια στοιχεία. Εικάζω πως δε θα χρησιμεύουν πάρα πολύ συχνά και καλό θα ήταν να μην παραφορτώνεται η σελίδα (αισθητικά) με πολλά κενά. Δεν έχει νόημα.Όποιος feeder θέλει να εξοικειωθεί με τις μεταβλητές του νέου αυτού template, δεν έχει παρά να μελετήσει την επεξεργασία του template. Όπως γινόταν πάντοτε, άλλωστε...
Συμφωνώ κι εγώ σ' αυτό με τα κενά. Παρόλο που γνωρίζω το template πάνω κάτω δεν ξέρω πως

θα μπορούσε να διορθωθεί (ενώ βλέπω ότι στις τηλεοπτικές παραγωγές εμφανίζονται μόνο όσες μεταβλητές

υπάρχουν στην καταχώρηση και όχι όσες έχει το template).
 
Το έφτιαξα. Εάν στην πορεία δείτε ότι δεν προκύπτουν (συχνά) στοιχεία και για άλλους συντελεστές, πράξτε ομοίως. Αυτό θα φανεί στην πορεία και θα κρίνετε τι πρέπει να φαίνεται πάντα και τι όχι.
 
Mandrake είπε:
Το έφτιαξα. Εάν στην πορεία δείτε ότι δεν προκύπτουν (συχνά) στοιχεία και για άλλους συντελεστές, πράξτε ομοίως. Αυτό θα φανεί στην πορεία και θα κρίνετε τι πρέπει να φαίνεται πάντα και τι όχι.
OK ευχαριστώ!
 
Θέατρο "Ανατόλια" (Αύγουστος 1971)

Από το αρχείο της εφημερίδας "Μακεδονία" (Ε.Β.Ε.)

Αλεξανδράκης-Χορν (Μακεδονία, 17-8-1971).png
 
Πίσω
Μπλουζα