Θεατρικές παραστάσεις του παρελθόντος που θα θέλατε να έχετε δει

johnalepou

Human RetroDatabase
Joined
28 Αύγ 2006
Μηνύματα
3.359
Αντιδράσεις
522
Τι ωραία να υπήρχε μια θεατροχρονομηχανή ε...

Τόοοσες πολλές είναι αυτές που θα ήθελα να είχα δει

Ενδεικτικά θα αναφέρω

"Εβίτα" 1981

"Δόνα Ροζίτα" 1983 (με Νόρα φυσικά)

"Η Παναγία των Παρισίων" 1979 με Τζένη Καρέζη

"Καμπίρια" 1975

"Η κυρία με τις καμέλιες" 1959 Λαμπέτη Χορν
 
''Εβίτα'' 1981-82 Βουγιουκλάκη (χωρίς 2η σκέψη!!!)

''Μαρία Στούαρτ'' με τις Μανωλίδου-Αρώνη

''Δον Κιχώτης'' 1972 Κατράκης-Ζερβός (δεν πρέπει να υπάρχει καλύτερη διανομή στην ιστορία του θεάτρου!!!)

''Θεοδώρα η Μεγάλη'' με την Καρέζη

''Δις Μαργαρίτα'' με τη Λαμπέτη

''Η Εύθυμη Χήρα'' του 1980 με την Αλίκη και τον Ηλιόπουλο
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τη "Δεσποινίδα Μαργαρίτα" την είχα δει. Κι έχεις δίκιο να θέλεις να την είχες δει... μια ιδέα (ελάχιστη) παίρνει κανείς από τα ηχογραφημένα αποσπάσματά της που υπάρχουν σε ένα άλμπουμ με αποσπάσματα από ερμηνείες της Λαμπέτη.

Αλλά θα ήθελα να είχα δει τη μοναδική φορά που η Λαμπέτη εμφανίστηκε μαζί με την κυρία Κατερίνα (της οποίας ήταν και η τελευταία εμφάνιση, άλλωστε είχε πάψει να εμφανίζεται στο θέατρο πολλά χρόνια πριν), το "Μικρες Αλεπούδες" της Χέλμαν. Και το κύκνειο άσμα της Παξινού, το "Μάνα Κουράγιο". Ήμουνα μαθητής του 6τάξιου Γυμνασίου τότε, φρεσκοφτασμένος στην Αθήνα (απ' όπου είχα φύγει 3 ετών), κι έτσι δεν ξέρω τι θα καταλάβαινα, αλλά έτσι κι αλλιώς ούτε τα λεφτά για τέτοια υπήρχαν ούτε η ώρα.
 
Αχχχ προσωπικά θα ήθελα να τις έβλεπα σχεδόν όλες με ιδιαίτερη προτίμηση σε όλες των Χορν-Λαμπέτη! Και μετά μόνο Χορν... και μετά μόνο Λαμπέτ ( Αυτό το Μις Πέπσι και τη Δεσποινίς Μαργαρίτα και το Πεγκ καρδούλα μου και και και ...)

αχ ας μη πιάσω και άλλους ηθοποιούς, δεν έχω εντρυφήσει πολύ στο θέμα θεάτρου στους υπόλοιπους....
 
Ολες θα ήθελα να τις είχα δει...Εβίτα-Λαμπέτη-Παξινού σίγουρα....

Επίσης τους θρυλικούς Ορνιθες του Κουν(ναι,αυτούς που είχαν προκαλέσει το μεγάλο χαμό)!!!

Α!κ μια λίγο πιο πρόσφατη,που μου είχε κολλήσει από τότε κ πάντα τη σκέφτομαι κ απογοητεύομαι που δεν την είδα: Το έκτο πάτωμα '91-'92(αν δεν κάνω λάθος)
 
sagacious είπε:
Ολες θα ήθελα να τις είχα δει...Εβίτα-Λαμπέτη-Παξινού σίγουρα....Επίσης τους θρυλικούς Ορνιθες του Κουν(ναι,αυτούς που είχαν προκαλέσει το μεγάλο χαμό)!!!

Α!κ μια λίγο πιο πρόσφατη,που μου είχε κολλήσει από τότε κ πάντα τη σκέφτομαι κ απογοητεύομαι που δεν την είδα: Το έκτο πάτωμα '91-'92(αν δεν κάνω λάθος)
"To έκτο πάτωμα" το είχα δει και μπορώ να σου πω ότι ήταν καταπληκτικό! Είχα γελάσει με την ψυχή μου και ακόμη θυμάμαι τα τραγούδια και

κάποιες φανταστικές σκηνές! Φοβερή παράσταση :D

Μπορώ να πω επίσης ότι νοιώθω ευτυχής που κατάφερα να δω την Τζένη Καρέζη στην τελευταία της παράσταση "Διαμάντια και Μπλουζ"

Ενοιωθα τότε και νοιώθω ακόμη και τώρα και μόνο που το συζητάω ένα δέος!
 
Ας απαντήσω κι εγώ!

Μερικές από τις πολύ παλιές παραστάσεις, θα ήθελα να είχα δει τους "Βρυκόλακες" με την Παξινού και το Μινωτή, τη "Μήδεια" επίσης με την Παξινού, τον "Άμλετ" με το Χορν, το "Λεωφορείον ο Πόθος" και με Λαμπέτη, αλλά και Μερκούρη, το "Γλυκό Πουλί της Νιότης" με τη Μερκούρη και το "Σλουθ" με Αλεξανδράκη.

Από τις πρόσφατες, θα ήθελα να είχα παρακολουθήσει το "Βυσσινόκηπο" με τη Δανδουλάκη, τον "Επιθεωρητή" με τον Τσακίρογλου, το "Έκτο Πάτωμα", που τόσα ακούμε για αυτήν την παράσταση (τραγούδι της οποίας είναι και το εκπληκτικό "Κρουαζιέρα του διαδρόμου"), τον "Γλάρο" με τη Δανδουλάκη και πολλές ακόμα! Ευτυχώς μερικές από αυτές κατάφερα να τις δω, έστω όχι όταν παίζονταν στη σκηνή!
 
Rocky Horror Picture Show, δεν ειναι ακριβώς θέατρο αλλα ταιριάζει νομίζω.
 
Τον Αλεξανδράκη είχα επίσης την ευτυχία να τον δω όχι στο Σλουθ όμως αλλά στο "Η γυναίκα με τα μαύρα". 'Ηταν υπέροχος και η παράσταση από τις καλύτερες που έχω δει στην ζωή μου!
 
Θα ήθελα να δω "Το έκτο πάτωμα".Κρίμα που όταν βγήκε ήμουν σχεδόν μωρό!Όλοι οι ηθοποιοί υπέροχοι!Ανέβηκε ξανά στο θέατρο φέτος,αλλά είναι remake με νέους ηθοποιούς!Πάντως έχω κολλήσει με κάτι βιντεάκια που έχουν ανέβει στο youtube,από τηλεοπτικές εκπομπές που πρόβαλλαν αποσπάσματα της παράστασης!
 
Φυσικά, πρώτα απ' όλα, τις δύο εκείνου του μαγικού καλοκαιριού του 1962, "Μαγική πόλι" και "Οδό ονείρων". Ύστερα βέβαια, τι άλλο, "Το μεγάλο μας τσίρκο", με Ξυλούρη να τραγουδάει επί σκηνής...

Αλλά και τη "Γειτονιά των αγγέλων", και την πρώτη "Αυλή των θαυμάτων", μια που πιάσαμε Καμπανέλλη...Καμμία σχέση με τη φετινή "εκσυγχρονιστική" του Κακλέα, που έβαλε μέχρι και ΜΑΤ επί σκηνής...

Από το 1986 μέχρι το 2006 έχω καταναλώσει πάρα πολύ θέατρο, αλλά θα ήθελα να γράψω για κάποια που θα ήθελα να την ξαναέβλεπα έτσι όπως την έζησα τότε : Άρθουρ Μίλλερ "Το τίμημα", Θέατρο Εξαρχείων 1992. Τάκης Βουτέρης, Αννίτα δεκαβάλλα, Μπάμπης Γιωτόπουλος, Γιάννης Κρανάς.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Να προσθέσω και εγώ ότι θα ήθελα να είχα δει και το Μεγάλο μας τσίρκο. Χτες ήταν η πρεμιέρα από το ΚΘΒΕ στη Θεσσαλονίκη και το είδα και πραγματικά φανταζόμουν τόσο τη Τζένη όσο και τον Ξυλούρη στους ρόλους τους....
 
Το εκτο πατωμα του 91-92 και τις περισσοτερες θεατρικες του δουλειες της Νενας Μεντη οπως και τις απιστευτες επιθεωρησεις του Ελευθερου Θεατρου!και γενικα της Παναγιωτοπουλου και της Παπακωνσταντινου!Οπως και Μινωτη και Παξινου θα θελα να χα προλαβει...αλλα ατιμος ο χρονος!
 
Αν και είναι πολλές θα πω την Οδό ονείρων, τη Δεσποινίδα Μαργαρίτα , το Λεωφορείο ο ποθος (νομίζω 1965 με την Ε. Λαμπέτη),

τα 40 καράτια (1969), το θαύμα της Άννυ Σάλλιβαν (με Λαμπέτη), Βίρα τις άγκυρες (1997), η λίστα δεν έχει τελειωμό..
 
Πίσω
Μπλουζα