Θεματάκι με Dosbox

Rakeesh

RetroDB Feeder
Joined
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
4.578
Αντιδράσεις
1.703
Οταν παιζω σε emulators μου αρεσει η δυνατοτητα να παιρνω screenshots, ειδικα οταν προβαλλονται κειμενα με ονοματα και αλλα clues. Screenshots παιρνονται με ctrl-f5

Τωρα, υπαρχουν καποια παιχνιδια στα οποια τα πληκτρα alt, ctrl κλπ αναγνωριζονται. Δηλαδη ενα text screen μπορει να κλεισει με το που πατησεις ενα οποιοδηποτε πληκτρο, ακομα κι αν αυτο ειναι το 'αορατο' ctrl.

Ξερει κανενας αν υπαρχει καποια επιλογη στο dosbox οπου μπορω να κανω καποια πληκτρα να παγιδευτουν ή να μην αναγνωριζονται απο το client program?
 
Λοιπόν, νομίζω ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις διαφορετικό mapping στα πλήκτρα. :)

Να το πως θα το κάνεις:

Όταν τρέξεις το DOSBox, πατάς Ctrl+F1 και βγαίνεις στο keymapper utility.

Θα δεις αυτή την "φοβιστική" εικόνα:

attachment.php


Εφόσον δεν θέλεις να αναγνωρίζεται το Control καθόλου μέσα στο παιχνίδι, κάνεις κλικ στο αντίστοιχο κουμπί του εικονικού πληκτρολογίου. Ας πούμε για παράδειγμα πως να "εξαφανίσεις" το αριστερό Control...

Εκεί που λέει στην εικόνα που παραθέτω EVENT: none, θα δεις τώρα να λέει EVENT: key_lctrl και από κάτω ακριβώς θα λέει BIND: Key left ctrl

Αυτό σημαίνει ότι όταν γίνει το γεγονός (event) "Πατάω αριστερό Control" το DOSBox θα στείλει το (bind) "κουμπί αριστερό control" στο πρόγραμμα που τρέχει.

Για να μην ισχύει αυτό πλέον, θα κάνεις κλικ στο κουμπί "Del" που υπάρχει λίγο δεξιότερα. Θα εξαφανιστεί το BIND. Τότε κάνεις κλικ στo SAVE και έχεις πλέον ένα custom mapping όπου το να πατάς Αριστερό Control δεν θα στέλνει τίποτα στο πρόγραμμα που τρέχει! Η ρύθμιση αυτή θα φυλαχτεί στο αρχείο mapper.txt που θα αποθηκευτεί εκεί που είναι και το .exe του DOSBox.

Με τον ίδιο απλό τρόπο μπορείς να επιφέρεις ότι άλλες μεταβολές εσύ θέλεις. Αν τα κάνεις μαντάρα και δεν λειτουργεί τίποτα σωστά, απλά κλείνεις το DOSBox και σβήνεις το mapper.txt, επιστρέφοντας έτσι στις στάνταρ ρυθμίσεις.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, σε παραπέμπω στο readme του προγράμματος. Ελπίζω να σε βοήθησα. ;)
 
Επιασε!! Να σαι καλα :)
 
Χαίρομαι που βοήθησα. :) :) :)
 
Πίσω
Μπλουζα