<<Θησαυροί>> στην ανακύκλωση-σκουπίδια ΓΙΑΤΙ???

gremlinakos

RetroActive
Joined
28 Οκτ 2007
Μηνύματα
523
Αντιδράσεις
163
Πρωινή κουβέντα με μια υπάλληλο σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας σουπερ μαρκετ:

-Συγγνώμη, μπορώ να πάρω κάτι απο την ανακύκλωση?

-Απαγορεύεται!

-Επειδή ξέρετε είναι κρίμα, κάτι να πεταχτεί ενω εγώ θα μπορούσα...

-Απαγορεύεται!

-Μα...

-Απαγορεύεται!

Ερώτηση: ΤΗΝ ΠΝΙΓΕΙΣ 'Η ΔΕ ΤΗΝ ΠΝΙΓΕΙΣ??????? Γιατί κυρά μου απαγορεύται? Παρελκόμενα του στρατού είναι και τα έχεις χρεωμένα?

Ρε παιδιά πού θα πάει αυτή η κατάσταση?Ολόκληρο Laptop πήγε και έβαλε ο άλλος στον κάδο ανακύκλωσης, και δεν με αφήσαν να το πάρω, πάνε καλά οι άνθρωποι, τι κόλλημα είναι κι αυτό? Για να μην πω για ένα πιανάκι casio 90s! Δηλαδή είναι να τρελαίνεσαι, κάτι που εσένα μπορεί να σου φανεί χρήσιμο, να πιάνουν τα χέρια σου να το φτιάξεις, ή μέχρι και ανταλακτικά να βγάλεις, η άλλη να σου πετάει ένα "απαγορεύεται" στα μούτρα και να χαντακώνει την όποια καημένη συσκευή και την στέλνει για "κομποστοποίηση"! Τις προάλλες, ολόκληρο XBOX γλίτωσα που πηγαινε για απόσυρση, και βρέθηκα με μια ακόμη κονσολίτσα απο το πουθενά. Δηλαδή θα ήταν καλύτερα να πήγαινε στα σκουπίδια? Δηλαδή δεν μπορεί να καταλάβει η ...αχαρακτήριστη, ότι είναι ΑΜΑΡΤΙΑ αυτό που έκανε σήμερα??????

Και μετά ανναρωτιόμαστε γιατί δεν πηγαίνει μπροστά αυτή η χώρα...Πως να πάει με τέτοια νοοτροπία?? Φανταστείτε δηλαδή να ήταν καμια Amiga μέσα, κανένα spectrum κτλ τί θα γινόταν....

Τελικό αποτέλεσμα: Το casio και το laptopακι περιμένουν τον οδοστρωτήρα, εμένα μου χάλασαν τη μέρα, και η ανυποψίαστη υπάλληλος θα το εχει ξεχάσει ήδη...

Απο κει και πέρα τα συμπεράσματα δικά σας....

ΥΓ: Βασικά με πείραξε που δεν μπήκε καν στον κόπο να ρωτήσει έναν προϊστάμενο, και στο κάτω κάτω, εδώ και 7 χρόνια απο το υστέρημα μου τους δίνω.
 
Μηπως το απαγορευεται σημαινει οτι ηθελε να το τσιμπησει αυτος η κανενας αλλος; Δεν με φαινεται παραξενο να καβαντζωνουν τα καλητερα απο την ανακυκλωση οι υπαλληλοι.
 
metalcandyman είπε:
Μηπως το απαγορευεται σημαινει οτι ηθελε να το τσιμπησει αυτος η κανενας αλλος; Δεν με φαινεται παραξενο να καβαντζωνουν τα καλητερα απο την ανακυκλωση οι υπαλληλοι.
Μπα χλωμό το κόβω, γιατί το συγκεκριμένο Laptop τουλάχιστον, του έλειπε το cover απο κάτω,λογικά δεν θα δουλεύει.Να το πάρει αυτή η κυρία, τί να το κάνει?
 
Δεν ξερω τι να το εκανε αλλα γνωριζω περιπτωση ιδια με την δικεια σου που πηγε γνωστος μου να παρει κατι δεν τον αφησαν και τελικα ακουσε τηλεφωνημα του υπαλληλου σε γνωστο του που του ειπε τι υπαρχει στον καδο και να περασει να το παρει θα του το εχει κρατημενο.Οποτε τιποτα δεν με φαινεται παραξενο.
 
Σε αυτο που λες Gremlinako εχω αναφερθει παλαιοτερα και εγω...ενω πριν μερικα χρονια μπορουσες να παρεις οτι ηθελες τωρα σε κυνηγανε λες και εισαι κλεφτης..και μαλιστα υπαλληλοι που δεν εχουν σχεση αφου απλα δουλευουν στο μαγαζι.Πιστευω οτι εχει δωθει "γραμμη" απο την εταιρια "ανακυκλωσης" ,ασε που μπορει και τα καταστηματα να παιρνουν ποσοστα (αλλιως δεν εξηγειται τοσο κυνηγημα..).Κριμα παντως που πολλα πραγματα καταληγουν στην ανακυκλωση,ενω ειναι πληρως λειτουργικα ή λειτουργουν με ελαχιστη παρεμβαση (και εχω απειρα παραδειγματα..)
 
Επισης βγαζουν λεφτα απο την ανακυκλωση, δεν ειναι περιεργο. Αν πεσεις σε κανεναν καλο ανθρωπο ισως σου δωσει.

Πηγαινε με 2-3 φιλους σου και βαλτους να κανουν "τειχος" και παρε οτι θες :supergrin: :supergrin: :supergrin: :animlaugh:
 
Παιδιά μάλλον μια συγκεκριμένη εταιρία ανακύκλωσης πρέπει να είναι. Έχει γεμίσει όλη την Αθήνα από αυτούς τους πράσινους κάδους και θησαυρίζει (λογικά). Τώρα αν έχουν κέρδος τα μαγαζιά ποιος ξέρει, μπορεί να παίρνουν ενοίκιο για την ύπαρξη του κάδου στον χώρο τους! Πάντως είναι λίγο τύχη σε ποιον υπάλληλο θα πέσεις. Από ένα συγκεκριμένο μαγαζί, ο αδερφός μου έφαγε ban για ένα keyboard, κι εγώ γύρισα σπίτι με ένα xbox! Μήπως να πάω να ξαναρωτήσω το απόγευμα? Ή να πάω να πάρω ζάχαρη, και στην έξοδο να το βουτήξω και να φύγω? :D :D :D
 
Nα πας να παρεις ζαχαρη και στην εξοδο να το βουτηξεις.
 
εγω θα το παιρνα χαλαρα ετσι και αλλιως για πεταμα το ειχανε δεν ειναι κακουργημα τι μου θυμιζεις τωρα να βρισκω σε καδους βιντεοκασσετες ολοκαινουργιες πεταμενες με τα κουτια τους και να προσπαθω να τις παρω και να με περνανε για αστεγο το ιδιο και με σπανια κομιξ μερικοι ανθρωποι δεν ξερουν τι πετανε πραγματικα ειχα βρει στα σκουπιδια τευχη του αλμανακο απ τα πρωτα που βγηκανε σε αριστη κατασταση
 
Άπλα αν με δούνε και με σταματήσουν θα γίνω ρεζίλι. Θα ξαναπάω και θα ρωτήσω κανέναν άλλον μπας και...

EDIT: Τελικά πέρασε ο αδερφός μου και..βούτηξε τις 2 μνήμες χαχαχαχα!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγω παντως θα το βουτουσα και θα τους αφηνα να κουρευονται. Δε νομιζω να υπαρχει νομος που απαγορευει να περνεις σκουπιδια...
 
Δεν ξέρω αν είναι άσχετο, αλλά είχα διαβάσει ότι στα ηλεκτρονικά σκουπίδια υπάρχουν πολύτιμα μέταλλα, σε μικρές ποσότητες φυσικά, αλλά υπάρχουν. Μάλιστα σε ένα τόνο παλιά κινητά υπάρχει. ας πούμε 100 γρ. χρυσός (δίνω ένα αυθαίρετο νούμερο), παλλάδιο, πλατίνα, χαλκός κλπ. Οπότε ίσως αυτό που για μας είναι σκουπίδια, για την εταιρεία ανακύκλωσης να είναι κυριολεκτικά χρυσάφι. Μάλιστα, είχα γνωρίσει ένα που είχε εργοστάσιο ανακύκλωσης μπαταριών αυτοκινήτου, και μου είπε ότι τίποτα δεν πάει χαμένο, μέχρι το οξύ και το πλαστικό κέλυφος, από τον μόλυβδο φτιάχνουν πχ βαράκια για ψάρεμα. Χωρίς να δικαιολογώ και τον υπερβάλλοντα ζήλο κάποιων υπαλλήλων, που στο κάτω-κάτω εντολές εκτελούν.
 
Πολλές φορές έχω σκεφτεί τι θα μπορούσε να γίνει με όλα αυτά τα πράγματα που πάνε στην ανακύκλωση, και πολλές φορές έχω σκεφτεί ότι ΑΝ ήμασταν σοβαροί θα έπρεπε αυτά να περνάνε από έναν πρόχειρο έλεγχο και ότι είναι καλό να χαρίζεται η να πουλιέται σε πάρα πολύ χαμηλή τιμή (Πχ ένα laptop 30 με 50, άντε 100? το πολύ, ανάλογα την κατάσταση.) αντί να καταλήγει κατευθείαν για διάλυση... Τέλος πάντων.

Τώρα για το θέμα, πραγματικά δεν ξέρω τι παίζει.. Και μπορεί μεν αυτός που το πήγε εκεί να το είχε για πέταμα, όμως άλλο τα σκουπίδια, και άλλο το συγκεκριμένο. Φτάνει να σκεφτούμε ότι και αυτοί λογικά δεν θα το πάρουν - δώσουν "τσάμπα".. Πιστεύω ότι και τα καταστήματα θα έχουν κάποιο κέρδος, αλλά και η εταιρία που κάνει την ανακύκλωση.

Υ.Γ.: Δεν είχα διαβάσει τα σχόλια, και τώρα το είδα..

Uskoke είπε:
Δεν ξέρω αν είναι άσχετο, αλλά είχα διαβάσει ότι στα ηλεκτρονικά σκουπίδια υπάρχουν πολύτιμα μέταλλα, σε μικρές ποσότητες φυσικά, αλλά υπάρχουν. Μάλιστα σε ένα τόνο παλιά κινητά υπάρχει. ας πούμε 100 γρ. χρυσός (δίνω ένα αυθαίρετο νούμερο), παλλάδιο, πλατίνα, χαλκός κλπ. Οπότε ίσως αυτό που για μας είναι σκουπίδια, για την εταιρεία ανακύκλωσης να είναι κυριολεκτικά χρυσάφι. Μάλιστα, είχα γνωρίσει ένα που είχε εργοστάσιο ανακύκλωσης μπαταριών αυτοκινήτου, και μου είπε ότι τίποτα δεν πάει χαμένο, μέχρι το οξύ και το πλαστικό κέλυφος, από τον μόλυβδο φτιάχνουν πχ βαράκια για ψάρεμα. Χωρίς να δικαιολογώ και τον υπερβάλλοντα ζήλο κάποιων υπαλλήλων, που στο κάτω-κάτω εντολές εκτελούν.
Ακριβώς αυτό!

Η ουσία την ανακίνησης πρώτα είναι το να "ανακλινόσουν" (Έεεεεεεελα...! :p ) τα υλικά, και μετά να "μαζέψουν τα σκουπίδια".

Και από ένα laptop σίγουρα θα βγουν αρκετά υλικά με σχετικά "καλή" αξία (Δεν ξέρω, αλλά πιστεύω ότι 20 με 50? βγαίνουν για πλάκα.).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ακόμα και ο υπάλληλος ενίοτε βαριέται να το δώσει ή φοβάται μήπως τον δουν να το δίνει και τον διώξουν. Οι εποχές είναι δύσκολες για τον κάθε εργαζόμενο και φυσικά δεν το ρισκάρει. Σας θυμίζω ότι πριν μερικά χρόνια κανείς δεν έψαχνε στους κάδους ανακύκλωσης (μην γράψω σκουπιδιών) ενώ τώρα το θέαμα μας φαίνεται φυσιολογικό λόγω της ανέχειας που έχει φέρει η οικονομική κρίση.

Θα έλεγα λοιπόν ότι φοβούνται μήπως μπουν στα καταστήματα αυτοί που ζουν από αυτό! Να είστε σίγουροι ότι στους αγνούς συλλέκτες όπως εμείς δεν θα είχαν πρόβλημα να τα δώσουν αν με κάποιο τρόπο μπορούσαμε να τους αποδείξουμε ότι δεν τα μαζεύουμε με σκοπό το κέρδος.
 
Πάντως η εταιρία που τα ανακυκλώνει είναι [edit] Κι εντάξη αυτοί καλά κάνουνε εταιρία είναι. Εμένα με ενοχλεί η παράλογη-λογική τύπου "σκοπιά παγκάκι". Είναι δυνατόν να μην σου δίνουν κάτι που πάει να γίνει σκόνη και θρύψαλα, ενώ σε κάποιον άλλο μπορεί να είναι χρήσιμο? Και στο κάτω κάτω, δεν πήγαμε να αδειάσουμε ολόκληρο τον κάδο! Πόσο μα πόσο "γιωτάδες" μπορεί να είναι δηλαδή μα πόσο? Απαγορεύεται σου λέει και τέλος! Σιγά μην έχουν συναγερμό και κρυφές κάμερες! Θα φταίω εγώ μετά άμα δεν ξαναπατήσω εκεί το πόδι μου...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Mην βαζετε επωνυμιες,καλα τα κραταγαμε ανωνυμα και γενικα.


Οι επωνυμιες φερουν την προσοχη των mods και οι mods φερνουν ψαλιδισματα για αποφυγη παρεξηγησεων των εμπλεκομενων,lol.



 
Uskoke είπε:
Δεν ξέρω αν είναι άσχετο, αλλά είχα διαβάσει ότι στα ηλεκτρονικά σκουπίδια υπάρχουν πολύτιμα μέταλλα, σε μικρές ποσότητες φυσικά, αλλά υπάρχουν. Μάλιστα σε ένα τόνο παλιά κινητά υπάρχει. ας πούμε 100 γρ. χρυσός (δίνω ένα αυθαίρετο νούμερο), παλλάδιο, πλατίνα, χαλκός κλπ. Οπότε ίσως αυτό που για μας είναι σκουπίδια, για την εταιρεία ανακύκλωσης να είναι κυριολεκτικά χρυσάφι


Nemo είπε:
Για τους κυνηγους των "χαμενων" retro κονσολων-Η/υπολογιστων -Eνα αρθρο που επεσα τυχαια πανω του σημερα-

υπαρχουν και στον ασπροπυργο τετοιες μοναδες..τους πανε για σκραπ οτι υπολογιστη και οτι παρομοιο και βγαζουν χρυσο-ασημι και γενικα τετοια μεταλλα...
>>>>> http://steki-syllekton.gr/index.php?topic=9395.0
..........................
 
Εγώ στην θέση σου δεν θα σταματούσα στην υπάλληλο αν μου το απαγόρευε. Σίγουρα θα ζητούσα να μιλήσω με κάποιον υπεύθυνο, ακόμα και τον ίδιο τον διευθυντή. Δηλαδή όχι και να μην μας επιτρέπεται να πάρουμε κάτι που ο άλλος πέταξε και να το χρησιμοποιήσουμε εφ'όσον μας χρειάζεται. Το πέταξε, δεν τους το χάρισε. Δεν είπε "θα πάω στο συγκεκριμένο μαγαζί να τους το δώσω" είπε "θα πάω στο πιο κοντινό μαγαζί να το πετάξω". Ο σκοπός είναι η ανακύκλωση. Αν πάρω κάτι που πέταξε ο άλλος και το χρησιμοποιήσω, αυτό ακριβώς είναι η έννοια της ανακύκλωσης. Και μάλιστα χωρίς να χαλάσει πόρους κάποια εταιρία επεξεργασίας. Κατευθείαν, από τον κάδο, στο χέρι μου.

cloud είπε:
Φτάνει να σκεφτούμε ότι και αυτοί λογικά δεν θα το πάρουν - δώσουν "τσάμπα".. Πιστεύω ότι και τα καταστήματα θα έχουν κάποιο κέρδος, αλλά και η εταιρία που κάνει την ανακύκλωση.
Η εταιρία που κάνει την ανακύκλωση σαφώς πρέπει να έχει κάποιο κέρδος γιατί παράγει. Έχει δυναμικό που ξεχωρίζει υλικά, έχει μηχανήματα κλπ. Κάνει κάποια δουλειά και επεξεργασία. Το κατάστημα όμως για ποιο λόγο να έχει κέρδος? Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι οκ, κάθονται και τα μαζεύουν. Χρησιμοποιούν, ας πούμε, χώρο στο μαγαζί τους. Οκ, ένα χαρτζιλίκι για τον κόπο τους να το πάρουν (αν και κανονικά θα έπρεπε να είναι μη κερδοσκοπικό). Οχι όμως να κοστολογούν ανάλογα το απόθεμα ή κάτι τέτοιο. Ο κόσμος κάνει τον κόπο και πάει εκει (και δεν τα πετάει στα σκουπίδια έξω από την πόρτα του) για το κοινό καλό, όχι για να κερδίσει ο καταστηματάρχης. Δηλαδή αν δεν τα βρούνε στην τιμή με την εταιρία ανακύκλωσης τι θα κάνουν, θα τα κάψουν?

Στην τελική, η ιδέα ότι κάποιος πάει να εκμεταλλευτεί οικονομικά κάτι που ο κόσμος το κάνει αφιλοκερδώς, για το κοινό καλό, με αηδιάζει.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αν η εταιρεία ανακύκλωσης έκανε μια διαλογή και πουλούσε σε χαμηλές τιμές είτε σε αγορές τύπου bazaar είτε στο ebay κάποια από τα πράγματα που συλλέγει, σίγουρα κέρδος θα είχε.
 
Για το θέμα του χρυσού, είχα δει πριν από αρκετό καιρό ένα βίντεο στο ΥΤ για το πως να βγάζει τον χρυσό από ηλεκτρονικές συσκευές όπως μητρικές, επεξεργαστές, κλπ.. πολύ μικρή ποσότητα βέβαια, αλλά αν έχεις άκρες για να φτάνουν στα χέρια σου τέτοιες συσκευές ένα "χαρτζιλίκι" το βγάζεις.. :p

Αν το βρω θα το βάλω.

Imgema είπε:
Η εταιρία που κάνει την ανακύκλωση σαφώς πρέπει να έχει κάποιο κέρδος γιατί παράγει. Έχει δυναμικό που ξεχωρίζει υλικά, έχει μηχανήματα κλπ. Κάνει κάποια δουλειά και επεξεργασία. Το κατάστημα όμως για ποιο λόγο να έχει κέρδος? Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι οκ, κάθονται και τα μαζεύουν. Χρησιμοποιούν, ας πούμε, χώρο στο μαγαζί τους. Οκ, ένα χαρτζιλίκι για τον κόπο τους να το πάρουν (αν και κανονικά θα έπρεπε να είναι μη κερδοσκοπικό). Οχι όμως να κοστολογούν ανάλογα το απόθεμα ή κάτι τέτοιο. Ο κόσμος κάνει τον κόπο και πάει εκει (και δεν τα πετάει στα σκουπίδια έξω από την πόρτα του) για το κοινό καλό, όχι για να κερδίσει ο καταστηματάρχης. Δηλαδή αν δεν τα βρούνε στην τιμή με την εταιρία ανακύκλωσης τι θα κάνουν, θα τα κάψουν? Στην τελική, η ιδέα ότι κάποιος πάει να εκμεταλλευτεί οικονομικά κάτι που ο κόσμος το κάνει αφιλοκερδώς, για το κοινό καλό, με αηδιάζει.
Το θέμα είναι πόσο είναι αυτό το "χαρτζιλίκι"!

Πχ ούτε πιστεύω ότι τα κουτιά είναι εντελώς τσάμπα, αλλά ούτε πιστεύω ότι είναι 2-3? τον μήνα..

Για την ιστορία σκέψου και το άλλο..

Αυτοί που μαζεύουν κουτάκια από τους δρόμους (Πχ τσιγγάνοι... Στην περιοχή μου κάθε μέρα γίνεται χαμός από τα γυφτάκια.) το κάνουν δωρεάν η "για να προστατέψουν το περιβάλλον"; Δεν νομίζω..

Στην ουσία είναι "μεσάζοντες" μεταξύ "σκουπιδιού" και τις εταιρίας που θα κάνει την ανακύκλωση.. Πάνω κάτω όπως τα μαγαζιά με τα κουτιά για τις ηλεκτρικές συσκευές.
 
Πίσω
Μπλουζα