Θυμάστε αυτά τα μπισκότα; [Μαριάννα-Αλλατίνη]

katerinak

Expert
Joined
26 Ιουλ 2010
Μηνύματα
19.182
Αντιδράσεις
2.929
Θυμαμαι καποια μπισκοτα που ετρωγα μικρη,περιπου το σχεδιο ηταν αυτο που εφτιαξα : Προβολή συνημμένου 45601με τη διαφορα οτι ειχαν το ιδιο μεγεθος..Ηταν ενωμενα με γεφυρουλες μπισκοτου και συνηθως τα κοβαμε στη μεση.Ελιωναν πολυ γρηγορα στο στομα και αν δεν κανω λαθος καποιες μαμαδες τα χρησιμοποιουσαν στην κρεμα των μωρων τους.Μπορει να ηταν της αλλατινη ή της παπαδοπουλου.Για το ονομα του μπισκοτου δεν ειμαι σιγουρη,ισως να λεγοταν "Μαριαννα" :what:
 
Μαριαννα της Αλλατινη.

Παραηταν γλυκα αλλα "παπαρωναν" σε δυο δευτερολεπτα στο γαλα :)

Υπηρχαν ακομα πριν καποια χρονια νομιζω...
 
Wally σ ευχαριστω για την απαντηση!!!τωρα σιγουρευτηκα οτι προκειται για μπισκοτα της αλλατινη που οντως λεγονταν "Μαριαννα" :)

" "παπαρωναν" σε δυο δευτερολεπτα στο γαλα" " : γι αυτο οι μαμαδες τα εβαζαν μεσα στις κρεμες(κυριως φρουτοκρεμες) των μωρων
 
ναι υπήρχαν και ηταν σαν τα κλασσικα μπισκότα αλλατινη, πιο τετραγωνα εχω δοκιμασει και ναι ηταν πολυ γλυκα!!
 
Eνα ομορφο χαρακτηριστικο που ειχαν τα Μαριαννα, ηταν αυτο που ανεφερε η Κατερινα.. οι ενωσεις/γεφυρουλες που αφηναν ενα καλο κενο αναμεσα τους ωστε μπορουσαν να στερεωθουν σπιρτα, οταν χαρακτηριστικα θυμαμαι που καναμε μινι "τουρτες" με τα μπισκοτα αυτα, και αναβαμε τα "κερακια"! Πρεπει να ηταν τα μονα μπισκοτα που ειχαν αυτο το χαρακτηριστικο χωρις να χρειαστει να μακελευτουν οπως καναμε στα Παπαδοπουλου με τις μικρες τρυπιτσες.

Τι χρονια ρε σεις.. αντε τωρα να δεις πιτσιρικι να κανει κατι αναλογο και να αναβει σπιρτο.. θα παθει πρωτα καρδια το ιδιο απο τις φωνες που θα ακουσει!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εκ των πραγμάτων τα θυμάμαι!....

Το μικρό μου όνομα είναι Μαριάνα (ευτυχώς με ένα "ν"), οπότε καταλαβαίνετε τι δούλεμα έτρωγα με τα μπισκοτάκια! ;)
 
θυμαμαι οτι με τα μπισκοτα αυτα ειχα μια παραξενια: δεν τα βουτουσα στο γαλα αλλά στο νερο :eek:
 
Τα Μαριαννα ηταν το αντιπαλον δεος των Μιραντα Παπαδοπουλου με παρομοιο σχημα και ονομα.

Υπαρχει πιθανοτητα να κυκλοφορουν ακομα γιατι πριν απο ενα - εναμιση χρονο τα ειδα στο σουπερ μαρκετ.
 
bambinella 100 είπε:
Τα Μαριαννα ηταν το αντιπαλον δεος των Μιραντα Παπαδοπουλου με παρομοιο σχημα και ονομα.Υπαρχει πιθανοτητα να κυκλοφορουν ακομα γιατι πριν απο ενα - εναμιση χρονο τα ειδα στο σουπερ μαρκετ.
τα Μιραντα Παπαδοπουλου ομως δεν ειχαν αυτες τις χαρακτηριστικες "γεφυρουλες" μπισκοτου
 
katerinak είπε:
τα Μιραντα Παπαδοπουλου ομως δεν ειχαν αυτες τις χαρακτηριστικες "γεφυρουλες" μπισκοτου
Πραγματι, δεν τις ειχαν. Τα Μαριαννα και τα Μιραντα εμοιαζαν σε γενικες γραμμες μεταξυ τους, αλλα βεβαια υπηρχαν και καποιες λεπτομερειες για να διαφοροποιειται το ενα απο το αλλο.

Τα Μαριαννα τα εχω δοκιμασει αρκετες φορες και τα προτιμουσα απο τα Μιραντα, ισως γιατι παντα μου αρεσαν περισσοτερο τα προϊοντα της Αλλατινη απο εκεινα του Παπαδοπουλου.
 
bambinella 100 είπε:
Πραγματι, δεν τις ειχαν. Τα Μαριαννα και τα Μιραντα εμοιαζαν σε γενικες γραμμες μεταξυ τους, αλλα βεβαια υπηρχαν και καποιες λεπτομερειες για να διαφοροποιειται το ενα απο το αλλο.Τα Μαριαννα τα εχω δοκιμασει αρκετες φορες και τα προτιμουσα απο τα Μιραντα, ισως γιατι παντα μου αρεσαν περισσοτερο τα προϊοντα της Αλλατινη απο εκεινα του Παπαδοπουλου.
ειχαν κοινα στοιχεια αλλά η γευση των μπισκοτων Μαριαννα ηταν πολυ πιο γλυκια και μαλλον γι αυτο και οι μαμαδες τα εβαζαν στις φρουτοκρεμες των μωρων.

Ελπιζω να μην ειμαι η μοναδικη που ετρωγε το μπισκοτο βουτωντας το σε νερο και οχι γαλα,μαλλον το εκανα για να "σπασω" λιγο αυτη τη γλυκα του μπισκοτου
 
Τα Μιράντα αρχικά είχαν παράλληλες γραμμές κατα μήκους της επάνω επιφάνειας και κάτω ήταν επίπεδα. Ήταν το απόλυτο μπισκότο για βούτηγμα. Μετά αποφάσισαν να τα αλλάξουν. έκαναν ανάγλυφο το από πάνω, τα σκλήρυναν και άλλαξαν και γεύση.

Το κενό κάλυψαν επάξια τα Μαριάνα στα οποία όμως επίσης άλλαξαν την γευση καποια χρόνια αργότερα...
 
Να προσθεσω οτι τα Μιραντα παλια, εκτος των παραλληλων γραμμων, ηταν και πιο χοντρα.Πολυ χορταστικο μπισκοτο για βουτηγμα.

Η αλλαγη στα "αναγλυφα" πρεπει να ειναι απο τις πιο ακατανοητες επιλογες...
 
δε θυμαμαι αυτες τις λεπτομερειες στα "Μιραντα" μονο κατι σχεδιακια-λουλουδακια στην πανω οψη και το ονομα "Μιραντα"

Τα "Μαριαννα" εχω να τα δοκιμασω απο τοτε που ημουν μικρη,τοτε ειχαν ακομη γλυκια γευση.Αργοτερα εγιναν ακομα πιο γλυκα ή πλησιαζαν λιγο τη γευση των "Μιραντα";
 
Πίσω
Μπλουζα