Θυμάται κανένας αυτή την σειρά?? Εκπαιδευτική-ντοκιμαντέρ αλλά με puppets χαρακτήρες??

MELISTA

RetroNoob
Joined
17 Ιαν 2020
Μηνύματα
2
Αντιδράσεις
3
Καλησπέρα σας!! Ρωτάω και εδώ μήπως κάποιος μπορεί να βοηθήσει γιατί το reddit προς το παρόν έχει αποτύχει!! Δεν ξέρω αν θυμάται κανείς μια παιδική εκπαιδευτική σειρά που στην Ελλάδα από όσο γνωρίζω είχε έρθει μονάχα με μορφή βιντεοκασέτας-ένθετου σε περιοδικό (σύμφωνα με τους δικούς μου πιθανότατα το περιοδικό "Παιδί και Νέοι Γονείς". Από ο,τι θυμάμαι η σειρά απαρτίζονταν από χαρακτήρες-puppets που ήταν: ένας βάτραχος (ίσως λέγονταν Σκουάκι) και η φίλη του, ένας τυφλοπόντικας. Ίσως ήταν και άλλοι χαρακτήρες και να μου διαφεύγουν... Οι ήρωες αυτοί ήταν μέσα σε ένα υποβρύχιο, ή υπογείως. Θυμάμαι κοιτούσαν στον πάνω κόσμο μέσα από ένα περισκόπιο. Η εκπομπή ξεκινούσε με αυτούς τους δύο χαρακτήρες να συνομιλούν, μετά στρέφονταν στους θεατές και τους εξηγούσαν το θέμα το οποίο θα συζητούσαν. Συνήθως σχετίζονταν με το ζωικό βασίλειο, τα είδη των ζώων, το περιβάλλον τους και τα συναφή. Κοιτούσαν μέσα από το περισκόπιο και τότε η εικόνα άλλαζε σε σκηνές live-action ντοκιμαντέρ από την φύση. Σε ένα επεισόδιο πχ έδειχνε τους ταράνδους να διασχίζουν ένα παγωμένο ποτάμι, σε ένα άλλο τις μαϊμούδες να μπανιαρίζονται στις θερμές πηγές στην Ασία. Παράλληλα με τις σκηνές αυτές, οι χαρακτήρες σχολίαζαν κιόλας. Σε μια παράλληλη πλοκή, υπήρχε ένα είδος πλάσματος που ζούσε σε μια σπηλιά. Δεν βλέπαμε το πρόσωπο του αλλά ακούγαμε το μουγκρητό και βλέπαμε τα κόκκινα μάτια του. Αν θυμάμαι, καλά ο πρωταγωνιστής βάτραχος τον είχε επισκεφτεί αλλά ποτέ δεν κατόρθωνε να μπει στην σπηλιά γιατί φοβόταν.
Θυμάμαι έπαιζε το σήμα της Audio Visual στην αρχή κάθε επεισοδίου. Οι βιντεοκασέτες είχαν απ' έξω ετικέτες που ήταν ροζ με φούξια γραμματοσειρά τον τίτλο της. Από όσο μου έχουν πει οι δικοί μου ήταν στο περιοδικό "Παιδί και νέοι γονείς" και θα ήταν ανάμεσα στα έτη 2000-2003. Το ψάχνω εδώ και δώδεκα χρόνια, έχω ρωτήσει παντού (Ελλάδα και εξωτερικό). Έχω δει αναλυτικά την λίστα με τα puppet shows στην βικιπαίδεια. Πριν από ένα χρόνο βρήκα μία από τς μεταγλωττίστριες της σειράς, την Χρύσα Σαμαρά, που στάνταρ θυμάμαι πως έδινε την φωνή της. Της έστειλα μήνυμα αλλά δεν έχω λάβει απάντηση... Δεν ξέρω που αλλού να ψάξω, αυτή την στιγμή προσπαθώ να βρω μια αρχειοθήκη του περιοδικού κάπου-κάπως, ώστε τουλάχιστον να μάθω αν ήταν από εκεί. Προς το παρόν κανένας άλλος δεν θυμάται αυτή την σειρά και έχω αρχίσει να τρομάζω λίγο. Δεν ξέρω αν ήταν ελληνική παραγωγή ή ξένη. Οι σκηνές με τις μαϊμούδες (σε στυλ ντοκιμαντέρ) βρήκα πριν από λίγο καιρό πως τις χρησιμοποίησε και το disney channel στην εκπομπή του για παιδιά με τα ζώα, οπού και εκεί υπήρχε μια μασκότ βάτραχος. Αν γνωρίζει κάποιος κάτι, αν την έχει ακούσει κανείς άλλος, αν έστω θυμάται κανείς κάτι αντίστοιχο θα ήμουν πραγματικά ευγνώμων. Αν πάλι γνωρίζετε κάποιο μαγαζί με παλιές βιντεοκασέτες, μπας και ψάξω και εκεί, ποτέ δεν ξέρεις. Είναι από αυτές τις περιπτώσεις που σε πιάνει εμμονή και το γυρνάς σε πράκτορα της Mossad...
 
Καλημέρα! Αν και μετά από χρόνια... Αυτό που ψάχνεις είναι το "Squawk and Tweet" (Σκουάκ και Τουίτ) και ήταν δώρο μαζί με το περιοδικό "παιδί και νέοι γονείς".
 
Πίσω
Μπλουζα