Ιερόδουλες στον ελληνικό κινηματογράφο

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας tonytony
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

tonytony

retron00b (sick admin's joke!)
Αντιδράσεις
59.726
Πολλές πρωταγωνίστριές μας ερμήνευσαν στο πανί το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου , ορισμένες σε παραπάνω από μία ταινία. Ποια πιστεύετε πως ερμήνευσε καλύτερα το ρόλο αυτό , ποια ήτανε ποιο πιστευτή ή της ταίριαζε περισσότερο; Γιατί , όπως και να το κάνουμε , δεν νομίζω να ήτανε κάτι εύκολο , ειδικά αν ήτανε μεγάλες σταρ...Τα ονόματα είναι τα εξής :

1. Μαίρη Χρονοπούλου

2. Ελένη Ανουσάκη

3. Τζένη Καρέζη

4. Κατερίνα Χέλμη

5. Έλενα Ναθαναήλ

6. Ζέτα Αποστόλου

7. Άννα Φόνσου

8. Νόρα Βαλσάμη

9. Ζωή Λάσκαρη

10. Άλλη

Όλες οι υποψήφιες στο βιντεάκι που ακολουθεί! Προσοχή : Το βιντεάκι είναι κατάλληλο με ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ τη γονική συναίνεση!
:P :darkglasses:

http://www.youtube.com/watch?v=kahd8DEEpm8&feature=plcp

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
H Ελένη Ανουσάκη στα Κόκκινα Φανάρια είναι εκπληκτική. Ξεκινά σαν μικρή και αθώα και στο τέλος τη βλέπουμε να έχει μπει στο πνεύμα της δουλειάς. Δεύτερη επιλογή η Κατερίνα Χέλμη για την ίδια ταινία. Η ερμηνεία της είναι σπαρακτική.

kleida08 είπε:
H Ελένη Ανουσάκη στα Κόκκινα Φανάρια είναι εκπληκτική. Ξεκινά σαν μικρή και αθώα και στο τέλος τη βλέπουμε να έχει μπει στο πνεύμα της δουλειάς. Δεύτερη επιλογή η Κατερίνα Χέλμη για την ίδια ταινία. Η ερμηνεία της είναι σπαρακτική.
Θα ήθελα όμως kleida όταν ανοίξει η δημοσκόπηση να ψηφίσεις μία. Και γω να σου είμαι ειλικρινής αμφιταλαντεύομαι σε δυο τρεις...

tonytony είπε:

Όλες οι υποψήφιες στο βιντεάκι που ακολουθεί! Προσοχή : Το βιντεάκι είναι κατάλληλο με ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ τη γονική συναίνεση!
:P :darkglasses:
Εγω δεν το ειδα γιατι δε με αφησε η μαμα μου.

Αντώνη κάπου το είχα κάνει και εγώ το θέμα αυτό, όχι ψηφοθορία όμως! για μένα Νόρα Βαλσάμη ως πιο ανάλαφρη εκδοχή η αλλιώς την Ξένια Καλογεροπούλου στο ''κορίτσι της Κυριακής''( σου ξέφυγε και η Ελένη Προκοπίου δεν θυμάμαι ταινία αλλά και η Ελλη Φωτίου με τον Αλέκο Αλεξανδράκη, εδω θέμα sos γιατί ήταν εξαιρετική η ερμηνεία)

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?18489-Οι-κακόφημες-με-την-χρυσή-καρδιά!

να το Αντώνη αν θέλουν τα παιδιά να ψηθίσουν άλλες..

αριαδνη είπε:
Αντώνη κάπου το είχα κάνει και εγώ το θέμα αυτό, όχι ψηφοθορία όμως! για μένα Νόρα Βαλσάμη ως πιο ανάλαφρη εκδοχή η αλλιώς την Ξένια Καλογεροπούλου στο ''κορίτσι της Κυριακής''( σου ξέφυγε και η Ελένη Προκοπίου δεν θυμάμαι ταινία αλλά και η Ελλη Φωτίου με τον Αλέκο Αλεξανδράκη, εδω θέμα sos γιατί ήταν εξαιρετική η ερμηνεία)
Είναι κι άλλες Αριάδνη. Εκτός από αυτές που αναφέρεις είναι και η Γκέλυ Μαυροπούλου στη ταινία "Ο δρόμος με τα κόκκινα φώτα". Δυστυχώς οι επιλογές είναι 9 γι' αυτό το 10 το άφησα ελεύθερο για την επιλογή "Άλλη". :)

Αν μιλούσα για την συγκλονιστική θα έλεγα με χίλια Έλλη Φωτίου.

Πως σου ξέφυγε εσένα η Αλίκη και το δόλωμα!!!!!

αριαδνη είπε:
Αν μιλούσα για την συγκλονιστική θα έλεγα με χίλια Έλλη Φωτίου.
Πως σου ξέφυγε εσένα η Αλίκη και το δόλωμα!!!!!
Την σκέφτηκα. Απλά στη ταινία νομίζω τη βλέπουμε πιο πολύ σαν τραγουδίστρια του κέντρου και όχι τόσο με "πελάτες" (αν εξαιρέσεις βέβαια το φιλί διαρκείας με τον Μπάρκουλη). Αλλά και πάλι όπως σου είπα , στις δημοσκοπήσεις δυστυχώς οι επιλογές είναι μόνο 9... :(

Επειδή γνωρίζω την λατρεία σου για την Αλίκη, όχι τίποτα άλλο.

Η δημοσκόπηση άνοιξε μπορείτε να ψηφίσετε... :)

ψηφισα Κατερινα Χελμη χωρις δευτερη σκεψη,την εχω ταυτισει μ αυτο το ρολο,υπεροχη η ερμηνεια της στην ταινια "κοκκινα φαναρια"

http://www.youtube.com/watch?v=6IFJW6fpaug

κατερινα χελμη μονο και μονο για την απολυτη "αφοσιωση" στον ντορη

Πέραν του "δρόμου με τα κόκκινα φώτα", η Γκέλυ Μαυροπούλου έχει υποδυθεί την πόρνη και σ' άλλη ταινία,

μια με έναν καπετάνιο που αποδείχθηκε τελικά κόρη του.

Ρόλο πόρνης ερμήνευσαν επίσης και η Δ. Στυλιανοπούλου, Αννα Κυριακού, Bούλα Ζουμπουλάκη

και Μάρω Κοντού αλλά όχι σε υπερβολικά "βαρείς" ρόλους.

(Θυμάμαι την υπόθεση αλλά όχι τους τίτλους των ταινιών).

Επίσης η Μίρκα Καλαντζοπούλου και η Ελένη Χατζηαργύρη έπρεπε να μνημονευτούν.

Για διάφορους λόγους, οι τελευταίες είναι κατ' εμένα οι πιο ενδιαφέρουσες.

Η πιο ρεαλιστική θεωρώ ότι ήταν η Λάσκαρη στο "αστερισμό της παρθένου" - που όμως

ως παρουσία πόρνης μου είναι τελείως απεχθής...

-

Ψήφισα την Κατερίνα Χέλμη, ως ιερόδουλη στην ταινία ''Νόμος 4000'' μου άρεσε...Κι εδώ είναι δύσκολη η επιλογή...

Μόλις το έκανα! Ιδιαίτερη περίπτωση ιερόδουλης και η Μελίνα Μερκούρη στο Ποτέ την Κυριακή.

Ψήφισα την Τζένη Καρέζη στη "Λόλα" και στα "Κόκκινα φανάρια", με δεύτερη τη Νόρα Βαλσάμη στο "Οι βάσεις και η Βασούλα". Η Κατερίνα Χέλμη, σπουδαία ηθοποιός του θεάτρου, ήταν πολύ καλή στα "Κόκκινα φανάρια", αλλά τυποποιήθηκε σε ρόλους πόρνης στο σινεμά και περιέφερε το ίδιο στυλ παιξίματος από ταινία σε ταινία. Για μένα, πάντως, τα πιο ενδιαφέροντα πορτραίτα ιερόδουλων στο ελληνικό σινεμά βρίσκονται εκτός λίστας: Μελίνα Μερκούρη στο "Ποτέ την Κυριακή" (μακράν η καλύτερη και πιο αντισυμβατική), Ελένη Χατζηαργύρη στο "Η Αγνή του λιμανιού", Γκέλλυ Μαυροπούλου στο "Ο δρόμος με τα κόκκινα φώτα", Έλλη Φωτίου στο "Η επιστροφή", Ξένια Καλογεροπούλου στο "Κορίτσι της Κυριακής", Μάρω Κοντού στο "Κάθαρμα".

Μου αρεσε η Ανουσακη, το πως ξεκινησε απο αθωα, και πως κατεληξε να γινει και τσατσα(ρα :P ). Το υφος της και η ερμηνεια της ταιριαζουν τελεια για το ρολο.

Η Χελμη ηταν συγκλονιστικη, ταιριαζε και στο στυλ, αλλα μου εβγαζε πολυ την απελπισμενη, οποτε παει 2η επιλογη.

Δεν θα απορούσα αν η Δέσπω Διαμαντίδου είχε το ρεκόρ στο επάγγελμα, είτε ως πόρνη είτε ως τσατσά. Αλλά απορώ πώς δεν αναφέρθηκε η Μαρία Βασιλείου (φωνή Ελένη Ροδά) στην "Ευδοκία" του Δαμιανού, μια από τις καλύτερες Ελληνικές ταινίες (στην οποία επίσης έπαιζε και η Κούλα Αγαγιώτου, που νομίζω είχε εμφανιστεί σε ρόλο πόρνης σε κάμποσες ταινίες). Δεν ψηφίζω εδώ πάντως διότι δεν έχω δει ή δεν πολυθυμάμαι πολλές από τις ηθοποιές. Σίγουρα η Χέλμη στα Κόκκινα Φανάρια δύσκολα ξεχνιέται, ήταν πολύ αβανταδόρικος ο ρόλος της. Η Ανουσάκη, σας θυμίζω, έπαιξε το πορνίδιο και στο Zorba the Greek σε ηλικία μάλιστα (αν πιστέψουμε την επίσημη ημερομηνία γέννησής της) που δεν θα της επέτρεπε να δει την ταινία :) .

Την Έλλη Φωτίου στην επιστροφή γιατί είναι κατάρα για μια γυναίκα να είναι για ολίγον ευτυχισμένη με έναν τόσο όμορφο ψυχικό κόσμο και μετά να γίνεται πόρνη κατά ανάγκη. Μεγαλύτερη κατάρα από αυτή δν βρίσκω...και η Γκέλυ ως εξαιρετική ηθοποιός θα έδωσε πολύ καλή ερμηνεία..Αθανασιο ήταν συμπαθητική και πονεμένη;

Πίσω
Μπλουζα