Ιστορία και δόξα της δυναστείας των Ντακ

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Aardvark
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Αντιδράσεις
4.619
Λοιπον "ιστορια και δοξα" ετος εκδοσης περιπου μεσα 80ς με πολλες επανεκδοσεις μετα ,ειτε μεσα απο Μικυ Μαους εβδομαδιαια ειτε μεσα απο τομο που εκδοθηκε ,παλι το 2002.

Ιστορια μεσες ακρες, ο Σκρουτζ εχει κρυψει στην σεληνη ενα σεντουκι με μαγικα νομισματα που καποια στιγμη αναγκαζεται να παει να τα μαζεψει,λογω συναισθηματικης αξιας περισσοτερο.

Το μαγικο των νομισματων ειναι οτι αν τα τριψεις (οπως και γινεται) βλεπεις την ιστορια των παπιων μεσα στους αιωνες.

Και ναι ειμαι ευτυχης κατοχος του παρακατω μιας και η συγκεκριμενη εκδοση με ειχε μαγεψει πιτσιρικα σε καποιες διακοπες καλοκαιρινες. :)

attachment.php

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
scan scan scaaaaannnn!!!!!

!!

σωστός!!! και έγω καλοκαίρι το είχα πετύχει...για αυτό και χάθηκε κάπου μεταξύ παραλίας και σπιτιού ή "δανεισμού"

συμφωνω με τον προλαλύσαντα για το scan:-)

το θυμαμαι , απο τα πιο αγαπημενα,κριμα που ο χρονος το κατεστρεψε,ελπιζω να τοπ βρω σε κανα παλαιοπωλειο η να πετυχω καμια επανεκδοση,καλο το σκαν ,αλλα καλυτερο το πρωτοτυπο

Nαι καλοκαιρι ειχε βγει οπως και οι περισσοτερες "ειδικες εκδοσεις' ,λογω των καλοκαιρινων διακοπων ,ειναι κλειστα τα σχολεια και το χαρτζηλικι πηγαινε στα κομικς.

Για το σκαναρισμα τωρα ,πρωτον δεν εχω σκανερ αλλα και να ειχα η εκδοση των 80ς ειναι ιδιαιτερα ευθραστη για κακομεταχειριση αλλα οταν αποκτησω σκανερ θα προσπαθησω την 2002 εκδοση που ειναι πανομοιοτυπη εκτος απο το εξωφυλλο.

!!

Μήπως είναι αυτη η καινούργια έκδοση είνα μία που κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία "Βίος και πολιτεία του Σκρουτζ Μακ Ντακ"? ή καμμία σχέση.

Οχι ειναι αλλο αυτο μεγαλη επιτυχια μεν αλλα χωρις ρετρο αξια μιας και ειναι προσφατο.

αυτη αν δε κανω λαθος ειναι του ανανεωτη στο στυλ ,ντον ροσα και οντως ειναι πολυ πιο προσφατη

AARDVARK

με ειχε μαγεψει πιτσιρικα σε καποιες διακοπες καλοκαιρινες
Ναι ! Θυμάμαι Καλοκαίρια και Μίκυ Μάους πάντα πηγαίνανε μαζί ! Ήταν η επόχη που ακόμα δεν είχαν εφεβρεθεί τα video games ... !

[edit] Greeklish τα οποια απαγορευονται απο τον κανονισμο! [edit]

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Φίλε laikos61 σου συγχώνευσα τα μηνύματα σε ένα , καθώς δεν υπήρχε λόγος να υπάρχουν 2 σύντομα μηνύματα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Επίσης, καλό θα είναι να αποφύγεις τα greeklish καθώς πλέον δεν επιτρέπονται στο board μας βάσει των ανανεωμένων κανονισμών.

Κατα τα άλλα καλως ήλθες και καλό θα ήταν να περάσεις απο εδώ να σε καλοσωρίσουν και τα υπόλοιπα μέλη του φόρουμ.

Καλή συνέχεια

Πωπω! παιδιά το είχα! και πρέπει να το έχω ακόμα...καπου στο σπίτι της γιαγιάς στην Αίγινα! Θυμάμαι και την ιστορία! Στην αρχαία αίγυπτο, στην εποχή αργότερα των 3 σωματοφυλάκων...μέχρι και τον Σκρουτζ μωρό θυμάμαι όταν είχε πεί την πρώτη του λέξη! (δολ-δολλάριο! :) )...ακόμα και το πώς ξεκίνησε η έχθρα με τον Ρόμπαξ! Τρομερό βιβλιαράκι!!! :)

Aardvark!!!!!!!!!!!!! :cry: :cry: :cry:

Ότι καλύτερο είχα διαβάσει μικρός!!!!!!!!!!!!

Το πρόσεχα σαν τα μάτια μου ώσπου μια μέρα είχα την φαεινή να το πάρω στον οδοντογιατρό!

Όταν ανέβηκα στην καρέκλα το άφησα στο τραπεζάκι και από εκεί το πήρε μαζί του ένα αλητάκι :angry: και έφυγε!!!! Μομφή στην μάνα μου που κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου, μομφή και στην δική του που αδιαφορεί αν το παιδί της βούτηξε ένα περιοδικό έστω και αν νόμιζε ότι ήταν του ιατρείου!!!

Το χειρότερο ήταν ότι εγώ αντιλήφθηκα την όλη φάση άλλα δεν μπορούσα ούτε να φωνάξω με όλα αυτά τα μαραφέτια στο στόμα μου!!! Φάγαμε όλα τα Χανιά τότε να το βρούμε και να το ξανά αγοράσουμε μα μάταια.... Η απόλυτη τραυματική εμπειρία...Απο τότε έχω την εντύπωση ότι κάτι δεν πάει καλά στην ζωή μου!!! :precry:

Ξανακυκλοφορησε και το καλοκαιρι του 2003,δεν πιστευω να μην το πηρες και τοτε. :D

7cwua67bbaz2kiqfja9_thumb.jpg

Συμφωνώ κι εγώ για το σκανάρισμα, αρκεί να μην καταστρέφονται τα ευπαθή βιβλία και κόμικς των παιδικών μας χρόνων. Επομένως αν μπορεί κανείς να σαρώσει τη νεότερη έκδοση, μακάρι να το κάνει. Θα του είμαι κι εγώ ευγνώμων, καθώς δεν κατάφερα ποτέ να το αποκτήσω αυτό το κόμικ σε χειροπιαστή μορφή.

Φαντάζομαι ότι η ιστορία που αφηγείται βασίζεται κυρίως στη φαντασία των δημιουργών ( Ιταλοί σχεδιαστές, να υποθέσω; ), κι ότι δεν έχει καμμία σχέση με τη δουλειά του Ντον Ρόσα, "Βίος και πολιτεία του Σκρουτζ ΜακΝτακ", ο οποίος αφηγείται την "αληθινή" ιστορία του ζάπλουτου παπιού βασιζόμενος στις αναφορές που βρίσκονται διάσπαρτες στα κόμικς του Καρλ Μπαρκς.

Sofologiotatos είπε:
Φαντάζομαι ότι η ιστορία που αφηγείται βασίζεται κυρίως στη φαντασία των δημιουργών ( Ιταλοί σχεδιαστές, να υποθέσω; ), κι ότι δεν έχει καμμία σχέση με τη δουλειά του Ντον Ρόσα, "Βίος και πολιτεία του Σκρουτζ ΜακΝτακ", ο οποίος αφηγείται την "αληθινή" ιστορία του ζάπλουτου παπιού βασιζόμενος στις αναφορές που βρίσκονται διάσπαρτες στα κόμικς του Καρλ Μπαρκς.
Εχεις απολυτο δικιο στα παραπανω,η ιστορια αξιζει η τουλαχιστον αξιζε οταν την ειχα διαβασει,μιας και συνδυαζε ολους τους ηρωες του Disney.

Nα βαλω επι της ευκαιριας της πρωτης και πιο αγαπημενης εκτακτης εκδοσης του Τερζοπουλου και μερικα αλλα απο σποντα,ειναι η επανεκδοση του 2003 ,η επανεκδοση του πρωτου Μικυ Μαους του 60something,το ιστορικο διπλο 1000,το 2000 και μερικες αλλες σπεσιαλ απο τα 90ς,00ς,οι γνωστες τα ξερετε...

attachment.php

attachment.php

Πάρα πολύ όμορφα, Aardvark! :)

Ειδικά η ζωδιακή πέτρα είναι ένας τόμος, με πολύ ωραίο σενάριο και με πρωταγωνιστές όλους (...ή σχεδόν όλους) τους ήρωες του Disney!

Το είχα στην κατοχή μου για αρκετά χρόνια & είχε χιλιοδιαβαστεί μέχρι που χαρίστηκε! :(

Αν πέσει στα χέρια σας, αξίζει να το διαβάσετε!!!

Εγώ να πω απλά ότι οι ειδικές εκδόσεις είναι πολύ άνισες: άλλες καταπληκτικές κι άλλες βλακείες! Πρόσφατα πήρα το μεγαλύτερο τεύχος με τον σαμουράϊ έξω, και έκλαψα τα λεφτά μου! Μόνο ο Μπάγκυ Μπαγκ στο τέλος διαβάζεται! Τα 7 Θαύματα των Πάπιων είναι από αυτές τις βλακείες! Χαίρομαι που το έχασα! Η Ιστορία και Δόξα πίστευα από την αρχή που βγήκε πως θα είναι μεγάλη βλακεία, δεν θυμάμαι γιατί, μάλλον το ξεφύλλισα στο περίπτερο! Μιλάω για την δεύτερη έκδοση, ήμουν μωρό στην κούνια όταν βγήκε το άσπρο εξώφυλλο! Τώρα με βάλατε στο τριπάκι να θέλω να το βρω για να έχω άποψη! Πάντως σπάνια κάνω λάθος στην πρώτη εντύπωση!

Τον Βίο και Πολιτεία τον έχω στα τεύχη του Κόμιξ! Κλασικός Ντον Ρόζα, βαρύς, χαζός θα έλεγα, σκίτσο με γωνίες και νεύρα, πομπώδης και στομφώδης, υπερβολικός και νάρκισσος! Ακόμα και την λέξη "Επίγονος" την χρησιμοποίησε εκείνος για τον εαυτό του! Οι άλλοι κράζαν αλλά αυτός επέμενε να την χρησιμοποιεί και τελικά του έμεινε! Έχει πού και πού κάποιες καλές εμπνεύσεις όμως, δεν είναι τελείως αποτυχημένος! Ας πούμε μου άρεσε Ο Γιος του Ήλιου ή κάπως έτσι, που πέφτει το βουνό και βγαίνει το χρυσάφι! Η γενιά μου εμένα μεγάλωσε με Ιταλούς και κυρίως τον Ντε Βίτα, και θυμηθείτε ότι κάποιοι φίλοι έγραψαν ότι σιχαίνονται και τον Μπαρκς και το Κόμιξ! Υπερβολικό, αλλά αυτό μπορώ να το καταλάβω! Την λατρεία για τον Ρόζα πάλι, όχι!

Πίσω
Μπλουζα