Ιστορίες χωρίς δάκρυα (1977)

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Rinus Cesar
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Rinus Cesar

RetroNuts!
Αντιδράσεις
325
Ιστορίες χωρίς δάκρυα (1977)

RetroDB:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Ιστορίες_χωρίς_δάκρυα_(1977)

Παιδιά, τη θυμόσαστε αυτήν την κωμική σειρά, στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Γιάννης Γκιωνάκης ??? Επρόκειτο για κωμική σειρά αυτοτελών επεισοδίων, που προβλήθηκε στην ΕΡΤ γύρω στο 1977 - 1978 !!! Όταν προβαλλόταν αυτή η σειρά ήμουν πολύ μικρός [6-7 ετών] κι έτσι ... σχεδόν δεν έχω αναμνήσεις !!! Θυμάμαι, όμως, ότι τα επεισόδια της σειράς ήταν σπαρταριστά και προσέφεραν πολύ γέλιο στους μεγαλύτερούς μου [γονείς, θείους κλπ] που τα παρακολουθούσαν !!! Όσο για μένα ... επειδή ήμουνα παιδάκι, αρκούμουν στο να βλέπω τους μεγαλύτερούς μου να γελάνε μπροστά απ' την ασπρόμαυρη τηλεόραση με τις περιπέτειες του Γκιωνάκη, οι οποίες ήταν ... "περιπέτειες της καθημερινότητας" και "της διπλανής πόρτας" !!! Τι κι αν, λόγω της πολύ μικρής μου ηλικίας, δεν μπορούσα να καταλάβω τα τεκταινόμενα των επεισοδίων και αντιληφθώ "για ποιο λόγο γελάνε" .... Τη σειρά - όπως ήδη έγραψα - τη θυμάμαι ασπρόμαυρη [και ... μάλλον ασπρόμαυρη είναι] ....

Μόνο ένα περιστατικό θυμάμαι από κάποιο επεισόδιο [αυτή, δε, η "φλασιά" αποτέλεσε την αφορμή να ανοίξω το παρόν τόπικ, διότι, αν δεν θυμόμουν απολύτως τίποτα για τη σειρά, δεν θα το άνοιγα] : Ο Γκιωνάκης λέει συνεχώς στη σύζυγό του "για τα προβλήματα που του προκαλεί η ΕΜΥ", δηλαδή .... η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία !!! Προφανώς τα προβλήματα δημιουργούνταν επειδή οι προβλέψεις της έπεφταν συνεχώς έξω .... Η σύζυγός του συνεχώς τον ρωτά : "Μα ποια είναι αυτή η Έμυ ???", υποψιαζόμενη ότι .... πρόκειται για άλλη γυναίκα που φλερτάρει ο σύζυγός της !!! "Μα όχι, σού ορκίζομαι, πρόκειται για τη Μετεωρολογική Υπηρεσία" !!! Κι εκείνη τη στιγμή, χτυπάει το κουδούνι της πόρτας του διαμερίσματός τους, ανοίγουν την πόρτα και ... μπαίνει να τους επισκεφθεί μια ξανθιά κυρία, που μένει στο από κάτω διαμέρισμα, η οποία συστήνεται : "Καλησπέρα, είμαι η ... Έμυ Λινάρδου, γειτόνισσά σας" :o :O:O .... Απ' ό,τι θυμάμαι, αμυδρά, η όμορφη γειτόνισσα επισκέφθηκε το ζεύγος για να παραπονεθεί για κάποια θέματα της πολυκατοικίας, αλλά επειδή λεγόταν ΄Εμυ .... η σύζυγος του Γκιωνάκη έβαλε .... άλλα πράγματα με το μυαλό της !!! Έτσι, όταν τέλειωσε η επίσκεψη της γειτόνισσας, η σύζυγος έκανε "σκηνές" στον Γκιωνάκη κι άρχισε να τον μαλώνει : "ααα, ώστε αυτή είναι η Έμυ, εεεεε ???" ........

Αν κάποιοι θυμούνται περισσότερα απ' αυτή τη σειρά, θα είναι χαρά μου να τα διαβάσω :flower: :flower: :flower:

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Του Βουτσα ηταν του 90, απο τις πρωτες σειρες του Αντ1. Προφανως ηταν 2 σειρες. Δεν ηξερα για αυτη με Γκιωνακη

Rakeesh είπε:
Του Βουτσα ηταν του 90, απο τις πρωτες σειρες του Αντ1. Προφανως ηταν 2 σειρες. Δεν ηξερα για αυτη με Γκιωνακη
Ναι, ούτε κι εγώ!....

Γι' αυτό "βραχυκύκλωσα"! :)

Μόλις βρήκα και την καταχώρηση στη RetroDB (την παραθέτω στο αρχικό ποστ! ;) )

Aπίστευτο :o :O:O .... Υπήρξε και μεταγενέστερη σειρά με τον Βουτσά με τον ίδιο ακριβώς τίτλο ... μωρ' μπράβο .....

Το τόπικ μου το άνοιξα για τη σειρά του 1977 - 1978, τη σειρά με τον Βουτσά [των αρχων των 90ς] ούτε καν τη θυμόμουν :P :darkglasses: #) :flower:

Ευχαριστώ αμφότερους για τις διευκρινήσεις! :)

Έκανα το απαραίτητο συμμάζεμα στα θρεντς και τη RetroDB!

Κρίμα που η σειρά με το Γκιωνάκη δε σώζεται! :(

*κατά RetroDB

Πίσω
Μπλουζα