Ιταλικά τραγούδια από Ιαπωνικά animes των 70s

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.797
Αντιδράσεις
4.290
Διαβαζα καπου ενα αρθρο για αγαπημενα ιταλικα τραγουδια τιτλων σε ιαπωνικες σειρες κινουμενων σχεδιων του 70. Μου εκανε εντυπωση οτι δεν ηξερα σχεδον καμμια απο αυτες παρολο που ειναι απο μεγαλα studios!

Invincible Steel Man Daitarn 3

Tiger Mask (Uomo Tigre)

 
Πολύ πράμα !! :) (αν και δεν είναι όλα αυτά Ε.Φ. - υπάρχουν και άλλα είδη μέσα).

Και εγώ γνωρίζω μόνο ορισμένα απο αυτά, αλλά τα περισσότερα όχι... :(

Προσπάθησα να θυμηθώ αν είχαμε περιπτώσεις απο κινούμενα σχέδια (και πιό συγκεκριμένα, anime) στην Ελλάδα που να είχαν ιταλικές εισαγωγές, και το μόνο που μου ήρθε στο μυαλό είναι το Dash Kappei - το οποίο όμως είναι παραγωγής του '80.

Το είχα πετύχει παλιότερα σε κάποιο κανάλι (δεν θυμάμαι ποιό), με ιταλική εισαγωγή ("Gigi la trottola" το λένε στην μπέλλα Ιτάλια).

Είχε τρελλό γέλιο: Πρωταγωνιστούσε ένας πιτσιρίκος (Kappei/Gigi), o oποίος αν και θεόκοντος, έχει βαλθεί να ξεχωρίσει ως μεγαλύτερος "αθληταράς" του σχολείου !! (ακόμα και στο μπάσκετ :D )

Πάντως ορισμένα απο τα παραπάνω links διστάζω λιγάκι να τα τσεκάρω, γιατί δεν είμαι και μεγάλος fan των ιταλικών αποδόσεων/διασκευών στα anime !!

Θα σκάσω όμως αν δεν αναφέρω και πάλι πόσο πολύ μου αρέσει ο Captain Future - του οποίου μάλιστα τα μουσικά θέματα είναι κορυφαία.

Eιδικά ένα που είχα ακούσει κάποτε, με τίτλο "Oira wa sabishii spaceman", παραμένει σταθερά στα πιό αγαπημένα μου ever - ανεξαρτήτως anime σειράς !!
 
Επειδη βρηκα καμποσα και ηξερα οτι και να τα εσπαγα στα αντιστοιχα θεματα και παλι η ανταποκριση θα ηταν μηδαμινη τα εχωσα ολα στα Ε.Φ.

Οι Ιταλοι ειναι τρελαμενοι με τη μουσικη και οπως φαινεται δεν αφηναν κανενα ξενο παιδικο που να μην κοτσαρουν το τραγουδακι τους.

Το Gigi la trottola το εβλεπα μεχρι περσυ (στο καναλι10 αν θυμαμαι καλα). Ειχε πλακα αλλα δεν θα το χαρακτηριζα επουδενι παιδικο. :)

ωραιο τραγουδακι παντως

παραξενοι τυποι αυτοι οι Ιαπωνες...
 
Βάλε και το Voltus 5, στην Ελλάδα ξεκινούσε με το Ιταλικό!
 
Wally είπε:
Το Gigi la trottola το εβλεπα μεχρι περσυ (στο καναλι10 αν θυμαμαι καλα). Ειχε πλακα αλλα δεν θα το χαρακτηριζα επουδενι παιδικο. :)

παραξενοι τυποι αυτοι οι Ιαπωνες...
Χαχαχα !!

Μα, ναι, ασφαλώς: Ειδικά με τα δικά μας δεδομένα, μάλλον δεν είναι μία σειρά που θα άφηνες να δεί π.χ. ένα παιδί τριών χρονών !! (διότι ήταν πήχτρα στις ανωμαλίες του Gigi :D )

Φυσικά υπάρχουν και άλλες τέτοιες σειρές anime που μπορεί να ξεγελάσουν με το πόσο "παιδικές" μπορεί να είναι.

Γενικά, το να τείνει να θεωρείται "παιδικό" οτιδήποτε έχει να κάνει με κινούμενο σχέδιο, είναι μία κάπως πιό "δυτική" νοοτροπία.

Κάτι offtopic τώρα: Απο την εν λόγω σειρά θα ήθελα να ξαναδώ σαν τρελλός το επεισόδιο-σάτιρα των space opera anime, όπως το Uchuu Senkan Yamato, κ.α. Σκέτη παράνοια !! :rofl:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
dr_slump είπε:
Βάλε και το Voltus 5, στην Ελλάδα ξεκινούσε με το Ιταλικό!
Να προσθεσω πως ξεκινουσε και εκλεινε με το Ιταλικο, οπου στην περιπτωση του Voltes V (Βολτους Πεντε εδω), ειναι και η μοναδικη στο κοσμο.

Απολαυστε το εδω:

http://www.youtube.com/watch?v=LEPoBCf_bZ4

 
Το Princess Knight αν και δεκαετίας 60, έχει παιχτεί στην Ελλάδα και νομίζω στα μέσα της δεκαετίας του 90 και επίσης έχουν κυκλοφορήσει κάποιες βιντεοκασέτες (τρεις νομίζω στο σύνολο, μπορεί και περισσότερες, πάντως έχω μία) Όπως και το Lady Oscar, δεν ξέρω αν έχει παιχτεί στη TV, αλλά έχουν κυκλοφορήσει όλα τα επεισόδια σε βιντεοκασέτες! Το Little Pollon το είχε βάλει το περιοδικό 0-6 το 2008! Τα άλλα δεν τα ξέρω...

Έβγαλα μερικές φωτογραφίες από τη συλλογή μου με τις βιντεοκασέτες και τα DVD, μπορείτε να μπείτε στο προφίλ μου να τις δείτε και αν θέλετε κάποια αφήστε από κάτω σχόλιο και όταν μπορέσω θα την ανεβάσω στο YouTube! Βέβαια θα ανεβάσω περισσότερες φωτογραφίες, έχω πάρα πολλές βιντεοκασέτες! :D Λοιπόν από το Princess Knight έχω αυτή τη βιντεοκασέτα που περιλαμβάνει δύο επεισόδια http://i56.tinypic.com/2yobm7t.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Masquerad εισαι σιγουρος-η οτι το Lady Oscar ειχε βγει σε βιντεοκασετες? Εχω μια τεραστια ταινιοθηκη με ολα τα κοριτσιστικα anime της δεκαετιας του 80 τα περισσοτερα σε vhs απο βιντεο κλαπ λιγο πριν ξεφoρτοθουν τις vhs τους και επισκεφτηκα παρα πολλα μεχρι να καταφερω να τις σωσω πουθενα δεν βρηκα κατι με Lady Oscar ακομα και μικρη που ημουν και οι γονεις μου ειχαν ενα αρκετα μεγαλο και ενημερωμενο βιντεο κλαπ και απο κει επερνα τα παιδικα μου ουτε που θυμαμαι να το ειχαμε. Θεωρω οτι ειμαι αρκετα ενημερωμενη πανω στο θεμα anime κυριως κοριτσιστικο και εδω πραγματικα πιανομαι αδιαβαστη γιατι ημουν σιγουρη οτι δεν ειχε κυκλοφορησει ποτε στην Ελλαδα παρα μονο στην Ιταλια και Γαλλια. Το ιδιο πιστευω και για το little pollon το οποιο το εχω βρει στα Ιταλικα.
 
Πίσω
Μπλουζα