Κάποιες διαπιστώσεις για θέματα εκτός ορίου.

johnny19818

Retromaniax Thread Excavator!
Joined
18 Απρ 2010
Μηνύματα
7.711
Αντιδράσεις
1.924
Τελευταία διαπιστώνω ότι, νέα μέλη εισέρχονται στο φόρουμ και ανοίγουν θέματα που είναι εκτός χρονολογικού ορίου με αποτέλεσμα μετά από ένα δύο ποστ τα θέματα να κλειδώνονται. Είναι κρίμα να φορτώνεται το φόρουμ με κλειδωμένα θέματα. Όταν μπαίνει κάποιος στο φόρουμ (χωρίς απαραίτητα να κάνει register) μήπως θα ήταν καλό να υπάρχει μια εμφανής πρόθεση ύπαρξης του retromaniax. Το λέω διότι κάποιοι ίσως θεωρούν κάτι ρετρό ενώ είναι 5ετίας ας πούμε. Αν όμως είναι ξεκάθαρο από την είσοδο κάποιου στην ιστοσελίδα ότι τα θέματα συζήτησης αφορούν συγκεκριμένη περίοδο, ίσως να ελαττωθεί το φαινόμενο αυτό.

Μιλάω πάντα με καλή πρόθεση και προς όφελος του φόρουμ.

Ευχαριστώ.
 
Γιάννη μου καλά τα λες αλλά το θέμα είναι πως τα νέα μέλη πριν ποστάρουν θα πρέπει να έχουν διαβάσει τους κανονισμούς. Υπάρχει ολόκληρη παράγραφος για το τί ορίζουμε στο Retromaniax ως ρετρό και σε ποιο χρονική περίοδο δίνουμε βάση. Από κει και ύστερα πολύ ευχαρίστως να γράψω ακόμα και τώρα πως το όριο είναι το 1995. Αλλά και πάλι αν δεν διαβάζονται οι κανονισμοί μη νομίζεις πως το παραπάνω φαινόμενο θα εξαλειφθεί!
 
Έχεις απόλυτο δίκιο Ναταλί. Φυσικά οι όροι δεν αναφέρουν μόνο το όριο αλλά και άλλα σημαντικά θέματα που διέπουν το φόρουμ και γι'αυτό πρέπει να διαβάζονται από όλους. Απλά το πιο σύνηθες λάθος νομίζω ότι είναι αυτό του χρονολογικού ορίου. Το αφήνω στην κρίση σου να το διαχειριστείς όπως εσύ ξέρεις καλύτερα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
 
Μήπως , λέω μήπως μη με βαρέσετε , το όριο θα έπρεπε να φτάσει ως και το 1999; Μιλάμε για 15 ολόκληρα χρόνια πίσω , δεν είναι ρετρό μια 15ετία πίσω;
 
Το όριο των 15 χρονών το έχω πει και εγώ πολλές φορές, και το βρίσκω απόλυτα σωστό και λογικό...

Βέβαια όσες φορές έχουμε ανοίξει αυτό το θέμα, και είναι πάρα πολλές, πάντα παίρνουμε από τους διαχειριστές την ίδια απάντηση.... Εδώ όμως να πω κάτι ακόμα... Μήπως είναι ώρα οι διαχειριστές να αναθεωρήσουν λίγο τις απόψεις τους;

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε ότι αυτό το "1995" μόνο προβλήματα και παρεξηγήσεις δημιουργεί, παρά προσφέρει κάτι θετικό στην λειτουργία του site.

Και στην τελική το όνομα του site είναι "retromaniax.gr" και όχι "1995kaipiso.gr"... :p Και δεν γνωρίζω από πουθενά ο όρος "retro" να σταματάει σε μία συγκεκριμένη χρονολογία. Και αυτό μπορεί να μην υποχρεώνει τους διαχειριστές να μην βάλουν ένα όριο, όμως δεν κάνει και απόλυτα σαφές στα μέλη ότι απαγορεύεται δια ροπάλου όποια αναφορά σε πιο νέα γεγονότα.
 
ως ενεργό μέλος του retromaniax γνωρίζω ότι το όριο για τις αναμνήσεις μας είναι έως και το έτος 1995, όμως θα ήθελα να πάει περισσότερο, μέχρι το 1999-2000...
 
Παιδιά μην αρχίσουμε πάλι την ίδια ιστορία. Είμαι κι εγώ ένας από αυτούς που είχα προτείνει το ίδιο για επέκταση μέχρι το 2000 και μάλιστα άνοιξα θέμα το οποίο όχι κλειδώθηκε αλλά διαγράφηκε. Είναι πάρα πολλοί οι λόγοι που υπάρχει το όριο μέχρι το 1995. Μην τσιτώνουμε τους διαχειριστές πάλι με αυτό το ζήτημα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν έχω άποψη για τα όρια του "ρετρό" αλλά μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος να μην μπορεί να ποστάρει κανεις (νέο μέλος) αν δεν κάνει κλικ σε ένα κουτάκι που λέει "Καταλαβαίνω ότι το όριο του "Ρετρο" για το φόρουμ είναι το 1995"? Δεν το θεωρώ ιδανική λύση, θα με εκνεύριζε να πήγαινα σε ένα καινούργιο site και με το "Καλημέρα" να μου λέγανε "καλώς τον και δες κάτι που δεν επιτρέπεται", αλλά από το να ανοίγονται και να κλείδώνονται θέματα είναι καλύτερο. Κανείς δεν διαβάζει τους κανονισμούς των φόρουμ, ας μην κοροϊδευόμαστε. Δεν θυμάμαι πώς και πότε το έμαθα το όριο, μάλλον από μία από τις συχνές συζητήσεις για το θέμα... άλλο αν για μένα η δεκαετία του 90 είναι πρόσφατη κι έτσι αυτόματα δεν παραβίαζα τον κανόνα κι ας μην τον ήξερα :)
 
Ειναι πολυ ωραια η προταση του Τζωνη. Πολλοι νομιζουν οτι ρετρο σημαινει "μια σειρα που δεν παιζεται πια" ή "ενα προιον που δεν κυκλοφορει πια". Η Καμπια εχει δικιο οτι ολοι οφειλουμε να διαβαζουμε τους κανονισμους, αλλα ολοι ξερουμε οτι αυτο στην πραξη δεν ισχυει, και ουτε προκειται να ισχυσει, και δεν πρεπει να εθελοτυφλουμε σε αυτο το γεγονος.

Δεν ξερω ποσο δυσκολο θα ηταν προγραμματιστικα, αλλα ειναι καλη ιδεα να υπηρχε ενα πχ. κοκκινο κουτακι με warning/reminder που θα εμφανιζεται στα νεα μελη, τις πρωτες φορες που πανε να γραψουν (πχ. τα πρωτα 10 μηνυματα, ή τον πρωτο μηνα εγγραφης).

Η Wikipedia για παραδειγμα, οταν πας να γραψεις ενα νεο αρθρο, σου εχει ενα reminder οτι οσα γραφεις πρεπει να εχουν πηγες, οτι δεν τα γραφεις μονος σου κλπ κλπ. Τα warnings και τα reminders ειναι πολυ πιο εντονα στα καινουργια μελη.
 
Aς πω λοιπον και εγω μερικα πραγματα:

Με το που ανακαλυψα το retromaniax μπηκα κατ'ευθειαν στο ψητο!Ουτε καν ηξερα οτι υπηρχαν κανονισμοι!!(και ουτε με ενδιεφερε κιολας)!!Εδω ακομη και σημερα ζητημα ειναι να τους εχω διαβασει :D

Το ζητημα που αναφερει ο Γιαννης πιστευω οτι συμβαινει γιατι οταν ο αλλος σαν καινουργιος μπαινει και βλεπει θεματα για PS4/XBOX ONE/WII U/συγχρονο gaming κλπ..ε.λογικο να θεωρει οτι κατι τετοιο συμβαινει και σε αλλους τομεις...επομενως ευκολα μπορει να μπερδευτει καποιος και κατοπιν να διερωτηθει "γιατι να επιτρεπονται συγχρονα θεματα εκει και οχι αλλού" (και θα εχει και καποιο δικιο πιστευω..)

Οσον αφορα το θεμα του ρετρο οριου οπως εχω δηλωσει και παλιοτερα ειμαι υπερ της αυξησης του..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Βγήκαμε εκτός θέματος πάλι :) Το θέμα του ορίου έχει συζητηθεί και μάλιστα πρόσφατα. Παρακαλώ ας μην το συνεχίσουμε...

Πάμε στο θέμα μας.

Κατα την εγγραφή κάποιου νέου μέλους υπάρχει το εξής:

κατα την εγγραφή.jpg

Υποτίθεται λοιπόν πως πρέπει να το διαβάσει. Εννοείται όμως πως το 90% μην πω και παραπάνω βάζει απλά ένα τικ. Τι να κάνουμε από δω και πέρα? Δεν μπορούμε να σβερκώνουμε τον καθένα και να του χώνουμε τη μούρη στην οθόνη και με τον βούρδουλα από πάνω να λέμε "Διάβασέ το!" Αυτό που λες Rakeesh δε γνωρίζω αν γίνεται.

Όσον αφορά το παρακάτω που αναφέρει ο Γρηγόρης

Το ζητημα που αναφερει ο Γιαννης πιστευω οτι συμβαινει γιατι οταν ο αλλος σαν καινουργιος μπαινει και βλεπει θεματα για PS4/XBOX ONE/WII U/συγχρονο gaming κλπ..ε.λογικο να θεωρει οτι κατι τετοιο συμβαινει και σε αλλους τομεις...επομενως ευκολα μπορει να μπερδευτει καποιος και κατοπιν να διερωτηθει "γιατι να επιτρεπονται συγχρονα θεματα εκει και οχι αλλού" (και θα εχει και καποιο δικιο πιστευω..)
έχει απόλυτο δίκιο και σύντομα (ελπίζω) θα βρεθεί η χρυσή τομή.
 
Δηλαδή στο τέλος, μόνο εγώ καθόμουν και διάβαζα τους κανόνες; :D
 
και γω ξεκίνησα αλλά το παράτησα :p
 
Το «για θέματα εκτός ορίου» το λαμβάνω διττά. Αν θέλετε διορθώστε με, σίγουρα κάνω κάπου λάθος.

Υπάρχουν θέματα που έχουν κλειδώσει και άρα δεν μπορούμε τα συνεχίσουμε την συζήτηση γιατί έχει περάσει αρκετός χρόνος;

ή

Έχουμε θέσει κατηγορίες πχ '80 και '90 (μέχρι το 1995) οπότε η συζήτηση είναι 1995+, άρα εκτός ορίου;
Εδώ τίθεται ένα άλλο θέμα για το '90, μιας που είμαστε πλέον σε άλλον αιώνα.
 
Απο ότι θυμάμαι το όριο για την retro θεματολογία στην αρχές που ξεκίνησε το φόρουμ ήταν τα 80's και τα 90's μετά όμως και απο συζήτηση (νομίζω η αγαπητή @bambinella 100 το είχε προτείνει σε κάποιο thread) μπήκε στην θεματολογία και ότι αφορά τα 60's (yes!! :D) και πριν απο 2-3 χρόνια επειδή είχαν καλυφθεί σχεδόν ολα απο τις δεκαετίες 80 & 90 έγινε μια αλλαγή της θεματολογίας αντε μέχρι το 1996 (και αυτό ανάλογα το θέμα, πχ. Στο retro computing θα ήταν αποδεκτό ένα θέμα το οποίο αφορά ένα υπολογιστή 386 ή 486 ή μια παρουσίαση ενός παιχνιδιού σε αυτούς τους υπολογιστές ή κάτι που αφορά μια ρετρό κονσόλα πχ Sega Dreamcast).

Πάντως κατά την γνώμη μου (την ταπεινή άποψη μου εκφράζω σαν γνώμη και τίποτε άλλο, μην με παρεξήγησετε) επειδή ο Γίγαντας γιγαντώνεται και άλλο :D καλό θα ήταν να ανοιγομαστε σιγά σιγά και άλλο όσο αφορά χρονολογικά στο πιο "πριν" αλλα και στο "παραπέρα" ώστε να υπάρχε και παραπάνω θεματολογία και έξτρα υλικό για αναζήτηση, ποσταρισμα και συζήτηση.

Μεγαλη κουβέντα αρχίζω και το ξέρω.. :rolleyes:
 
Τελευταία επεξεργασία:
Το όριο του φόρουμ για πολλά χρόνια ήταν το 1995, μετά επεκτάθηκε μέχρι το 2000.

 
Πίσω
Μπλουζα