Κάτι να καίει (1963)

BETTY BOOP

Official *GOD* of RetRo
Joined
25 Απρ 2010
Μηνύματα
9.281
Αντιδράσεις
6.147
Κάτι να καίει (1963)


RetroDB:
http://retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%9A%CE%AC%CF%84%CE%B9_%CE%BD%CE%B1_%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CE%B5%CE%B9




Κωμωδία σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη με τους Ρένα Βλαχοπούλου, Ντίνο Ηλιοπουλο, Μάρθα Καραγιάννη, Έλενα Ναθαναήλ, Κώστα Βουτσά, Χρήστο Νέγκα, Χρήστο Τσαγανέα και άλλους ηθοποιούς.

Ο Κλέαρχος (Κώστας Βουτσάς), ο Φάνης (Χρήστος Νέγκας) και τρεις νεαροί από τη Θεσσαλονίκη έχουν ένα μουσικό συγκρότημα στο οποίο θέλει να μπει και η Ρένα (Μάρθα Καραγιάννη) αλλά οι νεαροί δεν θέλουν. Η Ρένα γνωρίζει το Ντίνο Εξαρχόπουλο (Ντίνος Ηλιόπουλος) που συνοδεύει τη Τζένη (΄Ελενα Ναθαναήλ), κόρη του διευθυντή του (Χρήστος Τσαγανέας), για να επιθεωρήσεουν το περίπτερό τους στη Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης και εκείνος για να την κατακτησει, υπόσχεται να βοηθήσει το συγκρότημα. Οι σκοτούρες του Ντίνου μεγαλώνουν με την άφιξη της Σοφίας (Ρένα Βλαχοπούλου), που μόνο αν τον παντρευτεί θα πάει μερίδιο από την κληρονομιά του μακαρίτη θείου της. Ο Κλέαρχος γνωρίζει την αδερφή της Σοφίας, ο Φάνης τη Τζένη και πηγαίνουν στην Αθήνα για την αναζήτηση της επιτυχίας αλλά και του έρωτα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Από τα πιο χαρακτηριστικά μιούζικαλ του Δαλιανίδη και πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση της λατρεμένης Έλενας Ναθαναήλ σε ηλικία μόλις 16 χρονών
 
Με πολλές εικόνες από την Θεσσαλονίκη του 1963...
 
RIO είπε:
Με πολλές εικόνες από την Θεσσαλονίκη του 1963...
Και επιπλέον και από ωραία σημεία της διαδρομής Αθήνα-Θεσ/νικη (Τέμπη-Πλαταμώνας)
 
Χμ και το σπίτι της Λίτσας και του κυρ Μανόλη από τον ζηκο τον μπακαλογατο σε έγχρωμο. Κατερίνα αν δεν έχεις βάλει ήδη πλάνο για τσεκαρε στο τελευταίο ημίωρο.
 
Καλά μόνο 16 ήταν η Έλενα???????? πω πω, πάντως χτες το ευχαριστήθηκα όσο είδα!!!
 
Διαφημιστικό της ταινίας

 


126.jpg
126.jpg
 
Αυθεντική φωτογραφία από την ταινία

 


218.jpg
218.jpg
 
Διαφημιστικό της ταινίας

 


169.jpg
169.jpg
 
122.jpg
122.jpg

121.jpg
121.jpg

120.jpg
120.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Διαφημιστικό της ταινίας από προβολή της στον Καναδά

 


189.jpg
189.jpg
 
Όχι γενικά Καναδά αλλά συγκεκριμένα Μοντρεάλ, εκτός αν υπάρχει κι άλλη πόλη καναδέζικη με ελληνικό κινηματογράφο και δυο δρόμους μ' αυτά τα ονόματα. Αν και έχω περάσει πολλές φορές από τη διασταύρωση Duluth και St. Laurent (πηγαίνοντας για το ελληνικό εστιατόριο Le Jardin de Panos στην Duluth, μιαμ μιαμ) δεν είχα προσέξει σινεμά, αλλά βλέπω τώρα ότι υπάρχει ένα τσοντοσινεμά εκεί (Cinema L' Amour) και πολύ αμφιβάλλω αν είναι καινούρια επιχείρηση - ποιος ανοίγει τσοντάδικο την σήμερον ημέραν? Άρα μάλλον το "Μεγαλειώδες πρόγραμμα του κινηματογράφου D' Orsay" σήμερα περιλαμβάνει ταινίες με κυρίες με ακόμη ελαφρότερη ενδυμασία από της Χλόης Λιάσκου
 
Πίσω
Μπλουζα