Καθαρισμός κολλώδους επιφάνειας από DELL laptop

Rygar

Apple Lover
Joined
14 Ιουλ 2006
Μηνύματα
8.261
Αντιδράσεις
3.235
Εχω ένα Dell Latitude από το 2011. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο παρατηρώ το εξής, ότι το πλαστικό γύρω από το πληκτρολόγιο έχει γίνει κολλώδες έχει μαζέψει σκόνη και δεν έχει καθόλου ωραί αίσθηση σύν το ότι αυτή η "κολλα" μένει λίγο στο χέρι σου και έχει και περίεργη αίσθηση όπως πληκτρολογείς και οι καρποί ακουμπούν στο πλαστικό αυτό. Δοκίμασα αυτά τα μωρομάντιλα με τα οποία καθαρίζεις επιφάνειες με πολύ μικρή επιτυχία όμως, το άζαξ δεν κάνει τίποτα.  Καθότι είμαι ακόμα πολύ μικρός και οι γονείς μου δε με αφήνουν να πολύπειράζω τέτοια ηλεκτρονικά πράματα , εχει κανείς σας καμια ιδέα για το πώς μπορώ να καθαρίσω αυτή την επιφάνεια;
 
Iσοπροπυλική αλκοόλη ίσως;
 
Θα δοκίμαζα Mr Muscle, Fornet, ή οποιοδήποτε λιποδιαλυτικό φούρνου...Κάποτε στο παλιό μου αυτοκίνητο όλα τα κουμπάκια κόλλαγαν και εβγαζαν μαυρίλα και αφού ταλαιπωρήθηκε με βενζίνες, οινοπνεύματα κλπ έβαλα καθαριστικό φούρνου και έγιναν μπόμπα....

Εννοείται οτι το δοκιμάζεις πρώτα σε ένα μικρό σημείο...
 
Υγρο για αναπτηρες καμια φορα κανει θαυματα.

Αλλιως μπορεις να βρεις ενα ανταλλακτικο και να το αλλαξεις. Συνηθως ειναι 15-20 ευρω στο ebay εκτος και αν πεσεις σε σπανιο κομματι.

Αν πας στο

https://support.dell.com/

και βαλεις το service tag του φορητου σου, μπορεις να κατεβασεις το service manual για το φορητο σου.
 
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Η αλήθεια είναι ότι δεν το σκέφτηκα καν για αγορά ανταλλακτικού καθότι είναι κάτι που αλλάζει σπάνια. Θενκς.
 
Δοκιμασε και αυτο, με προσοχη ομως γιατι ειναι αρκετα "επιθετικο" με τις επιφανειες.

3023t6t.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
αυτό Ρύγκαρ συμβαίνει συχνά σε παλιά πλαστικά. Λέγεται αποπολυμερισμός (δηλ. το πλαστικό χάνει σιγά-σιγά τις ιδιότητες του). Όταν πήγα να πάρω την περίφημη μηχανή μου (Nikon F 60) ο καταστηματάρχης μου έδειξε μια, καινούρια μεν, με αποπολυμερισμένα πλαστικά δε, που ήταν όμως απαίσια στην όψη, και φυσικά δεν την πήρα, πήρα άλλη. (Η μηχανή δηλ. ήταν NOS-New Old Stock). φοβάμαι ότι δεν υπάρχει γιατριά, ειδικά αν ο αποπολυμερισμός έχει προχωρήσει σε βάθος. Το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι να "φας" την επιφάνεια με κάποιο τρόπο και να εμφανιστεί υγιές πλαστικό, αν υπάρχει αλλά πως;(edit:Rygar τώρα σκέφτηκα αυτό:μπορείς αν έχεις πιστόλι θερμόκολλας να πάρεις μαύρα ή διάφανα μπαστουνάκια και λίγο-λίγο να "χτίσεις" λίγο την ζημιά περίπου όπως ο οδοντίατρος χτίζει σιγά-σιγά ένα δόντι.Αν δεν έχεις πιστόλι θερμοκολλάς στα μαγαζιά με σιδηρικά θα βρεις μαύρο αρμόστοκο (ίσως βολεύει καλύτερα μιας και αργεί πολύ να πήξει, σε σχέση με την θερμόκολλα που πήζει σε λίγα δευτερόλεπτα).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα