Καινούριο στερεοφωνικό

Uskoke

RetroAdept
Joined
9 Φεβ 2011
Μηνύματα
3.400
Αντιδράσεις
5.947
Λοιπον μετα απο τη γνωστη μου μετακομιση εδω στη σκωτια και μετα απο ψαξιμο φυσικα ειναι πανακριβο να στειλεiς οτιδηποτε απο ελλαδα ετσι θα παρω καινουριο στερεοφωνικο μολις βρω δουλεια σπιτι κλπ.οσο για στερεοφωνικο θα παρω μαλλον cambridge audio azur 351 a (ενισχυτης)γυρω στις 330 λιρες και εχει και εισοδο usb αρα θα εχω προσβαση μεσω του υπολογιστη και του utube πρακτικα σε οποιοδηποτε τραγουδι.ηχεια μαλλον jbl studio es 90 4 δρομων γυρω στις 140 λιρες.σιγα σιγα θα οαρω και cd player cambridge audio azur 351 c και για πικαπ rega rp1 + προενισχυτη.παιδια χωρις να θελω να αποθαρρυνω κανενα μην παραγγειλετε πικαπ μεσω ιντερνετ μεταχειρισμενο και μην προσπαθησετε να το μεταφερετε χωρις την αυθεντικη τοη συσκευασια, θα γινει κομματια.επισης μην συνδεσετε ποτε την καρτα ηχου του υπολογιστη με τον ενισχυτη, θα καψετε την καρτα ηχου του υπολογιστη (γινεται βρογχος γειωσης).παντα μονο με usb σε καποιο dac η με οπτικη ινα η με spdif.
 
Uskoke είπε:
επισης μην συνδεσετε ποτε την καρτα ηχου του υπολογιστη με τον ενισχυτη, θα καψετε την καρτα ηχου του υπολογιστη (γινεται βρογχος γειωσης).παντα μονο με usb σε καποιο dac η με οπτικη ινα η με spdif.
Πολύ περίεργο αυτό που γράφεις. To 90 είχα συνδέσει την Amiga 500 μου με τον ενισχυτή Sharp (κασέτα,πικάπ) που είχε ο πατέρας μου. Όταν έπαιζε την εισαγωγή του Swiv με ακούγανε μέχρι την άκρη του τετραγώνου. Μέχρι που την πούλησα έπαιζε καμπάνα. 10 χρόνια είχα το παλιό μου desktop σε ένα philips ηχοσύστημα με rca καλώδιο (έπαιζε συχνά σχεδόν τέρμα) και δεν είχα κανένα πρόβλημα, αντιθέτως. Μετά το είχα συνδέσει σε έναν ενισχυστή τέρας Sony που δεν θυμάμαι το μοντέλο, φοβερός ήχος και κανένα θέμα. Τα τελευταία 4 χρόνια το τωρινό desktop μου, παίζει καθημερινά μουσική μέσω ενός Yamaha RX-450. Mιλάμε κοντεύουν να σπάσουν τα τζάμια, κανένα πρόβλημα.

Μάλλον μιλάς για άλλο είδους ενισχυτή.
 
Ακριβως οι παλιοι ενισχυτες δεν ειχαν γειωση ειχαν διπολικη πριζα και απλως το σασι ηταν συνδεμενο με το πλην του τροφοδοτικου.ο ενισχυτης που ειχα στο ηρακλειο ειχε κανονικο φις σουκο με γειωση.δεν ξερω μαλλον παιζει το να συδεσεις το rca με το στερεοφωνικο καρφι της καρτας ηχου.δεν ξερω μπορει φυσικα να κανω λαθος αλλα απο την στιγμη που ο 351 εχει usb γιατι να ριψοκινδυνευσω να καψω την ακριβη μητρικη του μελλοντα υπολογιστη μου.
 
Με τον συγκεκριμενο ενισχυτη, η πιο σωστη συνδεση με PC ειναι οντως μεσω της USB θυρας και αυτο γιατι ο ενισχυτης εχει πολυ καλο DAC, πολυ πιο ποιοτικο απο αυτα που βρισκονται στις συνηθισμενες (ενσωματωμενες στο motherboard) καρτες ηχου. Στην ουσια το PC θα δει αυτον τον ενισχυτη ως ξεχωριστη καρτα ηχου, αρκει να εχεις Windows 7 ή νεωτερα.

Παντως δεν ειχα ποτέ προβλημα στην συνδεση PC, κονσολων ή ακομα και ρετρο micro με διαφορους ενισχυτες (φθηνους και ακριβους, παλιους αλλα και νεους) μεσω αναλογικων εισοδων/εξοδων.

Ισως ειχες πεσει σε περιπτωση προβληματικου καλωδιου ή βραχυκυκλωμενων εισοδων/εξοδων.

Τα ηχεια που διαλεξες ειναι επισης πολυ ποιοτικα αλλα καπως δυσκολα στην οδηγηση.

Θα προτεινα πριν τα αγορασεις, να κανεις μια ερευνα για το αν μπορει ο συγκεκριμενος ενισχυτης να τα οδηγησει ικανοποιητικα.

Το λεγομενο "ματσάρισμα" (matching) ειναι πολυ σημαντικο στα μηχανηματα ηχου.
 
Nαι βέβαια γιαυτο θα τον παρω.κι εγω δεν ειχα προβλημα με το παλιο μου στερεοφωνικο (jvc) αλλα δεν θα το ριψοκινδυνεψω μια που ολα θα ναι κανουρια.οαντως δεν μοθυ αρεσει η ιδεα να σθνδεσω κατι με ισχυρο παλμοτροφοδοτικο και που δουλευει σε συχνοτητες μικροκυματων δηλ.ενα συγχρονο pc με κατι αλλα που εχει βαρβατα ηλεκτρονικα ισχυος.ενα ενισχυτη δλ.παντως η αγιρα ειναι γεματη dac και το dacmagic100 της cambridge ειναι 170 λιρες.ακριβο βεβαια αλλα τελειος ηχος.

Εννοειται οτι θα παω να συμβουκευτω τους ειδικους.βρηκα ενα μαγαζι με στερεοφωνικα στην γλασκωβη richer sounds που ειναι 5 λεπτα με τα ποδια απο τον κεντρικοβσταθμο του τρενου.τα στερεοφωνικα κατα τη γνωμη μου ειναι κατι που δεν πρεπει κανεις να το αγιραζει στο ιντερνετ.
 
Καλες ακροασεις!!
 
Ευχαριστω γουαλη αλλα θα αργησει :) αυτο που εχει σημασια ειναι να βρω σπιτι και να το εξοπλισω.πρωτα θα παρω η.υ. και θα αξουω απο τα ηχεια του.εσυ κανα νεο απο το πικαπ σου;παντως ενα οαραδειγμα που η γειωση παιζει μεγαλο ρολο ειναι ολα τα πικαπ που ενω συνδεονται με rca που το μπλενταζ ειναι γειωμενο χρειαζονται ενα εξτρα καλωδιο που συνδεεται σε μια βιδα στον προενισχυτη.χωρις αυτο υπαρχει βομβος.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα