Και Επίσημα ΕΡΤ2

stam1370

RetroMaNiaC
Joined
6 Μάρ 2008
Μηνύματα
581
Αντιδράσεις
176
ΕΡΤ2 (1982-88 ), ΕΤ2 (1988-97)


Πρεμιέρα: Τετάρτη 3/11/1982



RetroDB:



ΕΡΤ2 -
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/ΕΡΤ2


ΕΤ2 -
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/ΕΤ2


site:
http://www.ert.gr/ertae

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ: ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΤΕΥΧΟΣ ΤΗΣ "ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ" ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ "ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΡΤ-2", ΟΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Η 9η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1982 ΩΣ ΜΕΡΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΕΝΕΔ".

Το τεύχος αυτό θα είναι συντομότατα στα χέρια μου, αλλά λόγω προσωρινής έλλειψης σκάννερ, μάλλον θα πληκτρολογήσω το κείμενο, ή τα σημαντικότερα στοιχεία του...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον.
 
stam1370 είπε:
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ: ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΤΕΥΧΟΣ ΤΗΣ "ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ" ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ "ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΡΤ-2", ΟΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Η 9η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1982 ΩΣ ΜΕΡΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΕΝΕΔ".
Το τεύχος αυτό θα είναι συντομότατα στα χέρια μου, αλλά λόγω προσωρινής έλλειψης σκάννερ, μάλλον θα πληκτρολογήσω το κείμενο, ή τα σημαντικότερα στοιχεία του...
stam1370, είσαι απίστευτος!!!

:bow:

κι εγώ που νόμιζα ότι δεν θα μπορούσαμε ποτέ να σιγουρευτούμε για την ημερομηνία...

Περιμένουμε με ΠΟΛΛΗ μεγάλη ανυπομονεσία και σε ευχαριστούμε!!
 
Ξημερώνει η μεγάλη μέρα... Μέχρι το απόγευμα θα έχω το τεύχος στα χέρια μου!!!
 
stam1370 είπε:
Ξημερώνει η μεγάλη μέρα... Μέχρι το απόγευμα θα έχω το τεύχος στα χέρια μου!!!
stam1370, κανένα νέο ή ενδιαφέρον απόσπασμα από το τεύχος?
 
ΤΟ ΕΧΩ ΑΠΟ ΧΘΕΣ (ΔΕΥΤΕΡΑ), ΤΕΛΙΚΑ!

Αριθμός τεύχους 666 (!), 13-19 Νοεμβρίου 1982. Το κομμάτι έχει τίτλο "ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΡΤ 2". Τυπικό, "ξερό" κείμενο, που δίνει έμφαση μόνο στα της τότε κυβέρνησης. Ξεκίνησα να το πληκτρολογώ χθες βράδυ, αλλά ψιλοβαριόμουν... Ίσως, αρχικά, το φωτογραφήσω με την ψηφιακή, ελλείψει σκάννερ. Επίσης σκέφτομαι να το κάνω ένα thread ξεχωριστό από αυτό, μια που μιλάει -ουσιαστικά- για την αρχή της ΕΡΤ-2.

Α! Επίσης, η ημερομηνία αλλαγής διοίκησης είναι 3 Νοεμβρίου και όχι 9 που είχα γράψει παραπίσω, από μνήμης...

Παράκληση: Αν πέσει στα χέρια κάποιου κανένα παλιότερο τεύχος της "Ραδιοτηλεόρασης" που να γράφει για την (επερχόμενη) αλλαγή από ΥΕΝΕΔ σε ΕΡΤ-2, ας μου το αγοράσει και θα του το πληρώσω!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και Επίσημα ΕΡΤ-2

yenedonairig1.jpg
======>>>>>
nve00014cr6.jpg


Νομίζω ότι αυτό το άρθρο που ανακάλυψα πρόσφατα, είναι σημαντικό στις αναζητήσεις, απορίες και ερωτήσεις, δικές μου αλλά και κάποιων φίλων από εμάς, έχει όμως ενδιαφέρον και για τους υπόλοιπους...

Παραθέτω πληκτρολογημένο το ακριβές κείμενο, πλήν των λεζαντών των φωτογραφιών, καθώς και φωτογραφία της δημοσίευσης, όπου λογικά διαβάζονται καθαρά και το κείμενο και οι λεζάντες.

ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, τεύχος 666, 13-19 Νοεμβρίου 1982.

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΡΤ 2

 


Την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου έγινε η ουσιαστική πολιτικοποίηση της ΥΕΝΕΔ και η μετονομασία της σε ΕΡΤ-2 με την εγκατάσταση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου από τον υπουργό Προεδρίας Μένιο Κουτσόγιωργα.



Έτσι, μετουσιώθηκε σε πράξη η πολιτική βούληση της κυβέρνησης να διαφυλάξει το κύρος των ενόπλων δυνάμεων και να αποσαφηνήσει το ρόλο και την αποστολή τους στο πλαίσιο του Συντάγματος και των Νόμων.



Επιβεβαιώθηκε η πρόθεση της κυβέρνησης να ενισχύσει και να διευρύνει το ρόλο της κοινωνικής αποστολής των μέσων μαζικής ενημέρωσης με ένα αυθεντικό ανοιχτό και δημοκρατικό σύστημα, βάση της αρχής της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών της πολυφωνίας και του ελεύθερου διαλόγου.



Ιστορική μέρα χαρακτήρισε την 3η του Νοέμβρη, ημέρα εγκατάστασης της διοίκησης της ΕΡΤ-2, ο υπουργός Προεδρίας Μένιος Κουτσόγιωργας. Ο υπουργός, αφού ευχαρίστησε την απερχόμενη διοίκηση της ΥΕΝΕΔ και το προσωπικό της για τις προσπάθειες που κατέβαλλαν μετά την αλλαγή για τη βελτίωση των προγραμμάτων της ΥΕΝΕΔ, υπογράμμισε την απόφαση της κυβέρνησης να βοηθήσει ώστε η ΕΡΤ-2 να γίνει το κανάλι που θα χαίρεται ο ελληνικός λαός. Ο κ. Κουτσόγιωργας πρόσθεσε ότι η πολιτικοποίηση της ΥΕΝΕΔ αποτελούσε ένα μόνιμο αίτημα του ελληνικού λαού και τόνισε ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι η μεγάλη δύναμη για τη λειτουργία της δημοκρατίας.



Παραδίνοντας την ΥΕΝΕΔ από τις ένοπλες δυνάμεις στην πολιτική ηγεσία ο υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Αντώνης Δροσογιάννης εξέφρασε τη συγκίνησή του, γιατί, όπως είπε, οι ένοπλες δυνάμεις αποχωρίζονται από την ΥΕΝΕΔ, αλλά και τη χαρά του γιατί ο σταθμός παραδίνεται σε άξια χέρια.



Τέλος, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ-2 Νίκος Αλεξίου είπε:



"Τα μέλη του συμβουλίου σας ευχαριστούν, κύριε υπουργέ, για τους φιλόφρονες λόγους σας. Τους ακούσαμε σαν ενθαρρυντικό συμπλήρωμα του τιμητικού διορισμού μας από την κυβέρνηση.



Δεν θα ήταν συνετό να λεχθεί ή να εξαγγελθεί οτιδήποτε άλλο αυτή τη στιγμή από την πλευρά μας, εκτός από την διαβεβαίωση ότι θα κάνουμε το παν για να ανταποκριθούμε στην τιμητική για μας επιλογή της πολιτείας.



Για την ευδοκίμηση της προσπάθειας στηριζόμαστε αποφασιστικά στην υπεσχημένη συμπαράσταση του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης, στη δική σας προσωπικά, κ. υπουργέ Προεδρίας, καθώς και των συνεργατών σας που συμμερίζονται την πολιτική ευθύνη στον ευαίσθητο τομέα, ο οποίος ανήκει στην εποπτεία σας.



Στηριζόμαστε επίσης στη συμπαράσταση του προσωπικού της ΕΡΤ-2, στο οποίο το συμβούλιο υπόσχεται, σε βάση αμοιβαιότητας, να του ανταποδίδει σε κάθε περίπτωση".



Στην τελετή της εγκατάστασης παραβρέθηκαν επίσης ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων ναύαρχος Ντεγιάννης και ο γενικός γραμματέας Τύπου και Πληροφοριών Σωτήρης Κωστόπουλος.



Το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ-2 απαρτίζεται από τους Νίκο Αλεξίου πρόεδρο, και Γιάννη Βουτσινά, Χρήστο Αποστολόπουλο, Φώτη Μαστρογεωργίου και Κώστα Μουρσελά.


dscn0134gx1.jpg


7182yg2.jpg
======>>>>>
28283gj6.jpg


Οφείλω να πω ότι οι δύο πρώτες εικόνες ανήκουν στους φίλους bernard.c και ChristosM, ενώ τα υπόλοιπα, δικά μου.

28283gj6.jpg

nve00014cr6.jpg

dscn0134gx1.jpg

7182yg2.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Stam δεν τα βαζεις στη Gallery διοτι στο Imagesack σε κανα 3μηνο θα τα φαει το μαυρο σκοταδι και ειναι κριμα?
 
Για όποιον ενδιαφέρεται, τα σήματα και η φωτό που ως τώρα έχω δημοσιεύσει στο φόρουμ, υπάρχουν στην gallery μου. Thanx Wally!
 
ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΡΤ-2

Το σλόγαν¨Αιέν αριστεύειν¨ της ΥΕΝΕΔ ξηλώνεται μετά κόπων και βασάνων και το αντικαθιστά η ΕΡΤ-2
 
ΘΑ ΣΕ ΣΚΟΤΩΣΩΩΩΩΩΩ!!!!!!!! ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΨΑΧΝΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ;;;;;;;

Όποτε μπορέσεις, σκάναρε ολόκληρο το άρθρο με την/τις φωτό!!!!
 
Τέλεια για μας που ήμασταν αγέννητοι τότε
 
stam1370 είπε:
ΘΑ ΣΕ ΣΚΟΤΩΣΩΩΩΩΩΩ!!!!!!!! ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΨΑΧΝΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ;;;;;;;Όποτε μπορέσεις, σκάναρε ολόκληρο το άρθρο με την/τις φωτό!!!!
Και εγω την εχω απο ενα βιβλιο για την τηλεοραση, κριμα τοσο καιρο να μην το ξερα οτι την εψαχνες. Οπως και να χει ενα μεγαλο ευχαριστω στον tsalk που την εβαλε.
 
AXXXX δεν τα ανεβαζετε και στη retrodb!! :)

Ολοκληρο (αδειο :D ) λημμα εχει για την ΕΡΤ2
 
Παρεπιπτόντως, επειδή πολύς λόγος γίνεται για σχετικά βιβλία, πού υπάρχει μιά λίστα με τους τίτλους, για να αρχίσω να ψάχνω στα βιβλιοπωλεία;
 
mhmerotategiatipino είπε:
Ποιο βιβλιο καλο μου στρουμφακι; Ε; Ε;

stam1370 είπε:
Παρεπιπτόντως, επειδή πολύς λόγος γίνεται για σχετικά βιβλία, πού υπάρχει μιά λίστα με τους τίτλους, για να αρχίσω να ψάχνω στα βιβλιοπωλεία;
Ναι, ναι, κι εμένα με ενδιαφέρει να μάθω!!
 
Την εποχή της τηλεόρασης ISBN: 960-03-3273-8 (Γιώργου Δάμπαση)

Οδηγός τηλεοπτικών σειρών 1967-1998 (Στάθης Βαλούκος, εκδ. Αιγόκερως).

Τα βιβλία του Ντένη Αντύπα για την εκάστοτε τηλεοπτική σεζόν (το 13ο αλμανακ αφορα τη σαιζόν 2007-2008 τα τελευταία από Μύρτο).

Άλμανακ 1977 του σκηνοθέτη Γεωργιάδη (καρασπανιότατο, με 50 ευρώ στο μοναστηράκι, ελληνικες και ξενες ταινιες-καινοτομια οτι ξεκιναει το 1977-1980 να δημοσιευει στοιχεια των πρωτων ελληνικων σειρων εως το 1979 περιπου). Οι δυο πρωτοι τομοι (ο πρωτος το 1968 ) μονο ελληνικο και ξενο σινεμα. Χωρίς εκδότη.

Δεν θυμάμαι κάτι άλλο. Αυτά έχω και στην κατοχή μου.
 
To Αλμανάκ του Βασίλη Γεωργιάδη από ποιόν εκδότη είναι?
 
Αναγράφει ότι ο ίδιος είναι και ο εκδότης. Διορθώνω ότι ο 3ος τόμος για πρώτη φορά στην ιστορία του Αλμανάκ αφορά και τις ελληνικές σειρές αλλά από την αρχή τους (Σπίτι με φοίνικα) έως το α εξάμηνο του 1979.
 
Πίσω
Μπλουζα