Και η γκαντεμιά συνεχίζεται....

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας DIMITRIS K.
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

DIMITRIS K.

Retro Member
Αντιδράσεις
1
Μετά απο αρκετά προβλήματα (μιά διάβαζε, μιά δεν διάβαζε), το floppy του Falcon παρέδωσε πνεύμα...θα ήθελα τη συμβουλή σας τι να κάνω? Πρέπει να βρώ το ίδιο (Epson SMD-300), ή μπορώ να χρησιμοποιήσω οποιοδήποτε της αγοράς?

mallon o ChrisTOS h o Falcon030GR tha sou apanthsoun :D

Νομίζω πως εάν δεν βρεις κάποιο εσωτερικό για Atari (αποκλειστικά) μπορείς να παραγγείλεις ένα εξωτερικό drive από ebay γύρω στα 30ευρώ και να κάνεις την δουλειά σου..Πάντως εάν λέω εάν πάρεις κάποιο άλλο,και το παλιό σου δεν το θέλεις πια (φυσικά εφώσον δεν λειτουργεί) μην το πετάξεις θα το ήθελα εγώ με έξοδα αποστολής δικά μου...εάν λέω φυσικά!

:eek:Καλά ρε !!!! Ολοι έχετε από ένα Falcon, εκτός από 'μένα?????

:confused:

1. Den kserei akrivws. Theleis pantws ena floppy pou na setaretai ws D0, na vgazei HD detect shma kai kalo einai na vgazei kai disk change. An valeis apo ST logiko einai oti tha doulepsei alla ws 720.

2. Anaforika sto ekswteriko floppy. An thes gia ton STE sou pare.

akmakas είπε:
Νομίζω πως εάν δεν βρεις κάποιο εσωτερικό για Atari (αποκλειστικά) μπορείς να παραγγείλεις ένα εξωτερικό drive από ebay γύρω στα 30ευρώ και να κάνεις την δουλειά σου..Πάντως εάν λέω εάν πάρεις κάποιο άλλο,και το παλιό σου δεν το θέλεις πια (φυσικά εφώσον δεν λειτουργεί) μην το πετάξεις θα το ήθελα εγώ με έξοδα αποστολής δικά μου...εάν λέω φυσικά!
Πολύ ευχαρίστως, αλλά του εχω βγάλει λίγο χμ τα μάτια προσπαθώντας να το αναστήσω..

Διαπίστωσα κάτι κουφό: Όταν είναι σε λειτουργία ο Falcon, και αποσυνδέσω την τροφοδοσία του floppy και την ξανασυνδέσω, λειτουργεί το floppy κανονικότατα για λίγα δευτερόλεπτα. Μετά δεν διαβάζει πάλι!!!! :confused:

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κουφό...Μήπως έχεις πρόβλημα στα καλώδια του drive?Δοκίμασε να τα κουνήσεις μήπως κάποιο καλώδιο δεν κάνει επαφή...

ίσως έχεις κάποια ψυχρή κόλληση από την κάτω πλευρά για ψάξε το λίγο!

Κάνει κανένα περίεργο θόρυβο όταν διαβάζει δισκέτα;

Αν ναι, παίξε λίγο με το eject button, την ώρα που διαβάζει...

Μπορεί να μην "κάθεται" καλά η δισκέτα....

Τα δοκίμασα όλα!!

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να παίζει για λίγο μόλις βγάλω και βάλω την τροφοδοσία του floppy....περίεργα πράγματα... :confused:

Pare ena polymetro kai metra thn PSU. Epishs des an o HD einai sta teleytaia toy h an ton allakses twra prosfata poies einai oi energeiakes apaithseis toy.

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Τελικά πρέπει να το πάρω απόφαση και να πάω για αγορά ενός καινούριου EPSON SMD-300...Δυστυχώς το χόμπυ μας είναι τέτοιο, που ακόμα και το πιό απλό πράγμα να χαλάσει, υπάρχει περίπτωση να μην το βρείς και ποτέ!! Είμαστε και λίγο βιτσιόζοι!!! :D

Αύριο θα ανοίξω το C-LAB MK-X falcon (για να βάλω νέο NV-RAM chip) και θα σου πώ τι floppy έχει μέσα.

Για τη ιστορία, όσα falcon έχω, έχουν το EPSON SMD-300. Εδώ το λινκ για US σε παλιά ανταλλακτικά ΙΒΜ PCs. Έχει και το Epson που θες...

http://www.used-ibm-parts.com/inventory.htm

κάνε και κανα search στο ebay..

Good luck

Λοιπόν, φίλε Δημήτρη, το C-Lab MK-X που έχω (και έχει κλείσει να πουληθεί μόλις φτιαχτεί) έχει το Teac FD-235HF. Αν κάνεις ένα search στο ebay, "βρωμάει" ο τόπος. Με μαύρη ή λευκή πρόσοψη.

Οι τιμές είναι από $1.99 - $24.99. Για το αν έχει jumpers και πως είναι τοποθετημένοι, θα δω και θα σου πώ. Πάντως, λέω να χτυπήσω και 'γω μερικά, γιατί ποτέ δεν ξέρεις "τι γίνεται"....

Ο floppy controller στο C LAB είναι ο ίδιος με το κλασσικό falcon030, βασικά το μηχάνημα είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο, με κάποιες hand-made μετατροπές & add-on boards (clockpatch, audio mods, internal scsi, etc). Ελπίζω να σε βοήθησα.

Πάνος :)

Πίσω
Μπλουζα