Κακέκτυπα κόμικς

DINO

Expert
Joined
3 Αύγ 2007
Μηνύματα
8.328
Αντιδράσεις
1.168
Δεν ξέρω αν έχει τύχει σε όλους, αλλά εμένα μου τύχαινε σχετικά συχνά να πέφτει κάποιο κόμικ στα χέρια μου το οποίο είχε προβλήματα.

Π.χ. έλειπε καποιο χρώμα ή ήταν στραβοτυπωμένο, είχε ένα συνδετήρα ή είχε διπλό εξώφυλλο!

Παρακάτω βλέπετε το ΚΟΜΙΞ #199, από τη συλλογή μου, με διπλό εξώφυλλο:

attachment.php


Κάποιοι υποστηρίζουν οτι αυτά τα τεύχη είναι ακόμα πιο συλλεκτικά, καθώς φαίνεται πως η κατοχή ενός κακέκτυπου τεύχους θεωρείται σαν κατοχή ενός μοναδικού τεύχους! Μάλιστα είχα διαβάσει και στη στήλη αλληλογραφίας του εν λόγω περιοδικού, στην απάντηση ερώτησης ενός αναγνώστη, οτι ένα τέτοιο τεύχος θεωρείται μοναδικό άρα και συλλεκτικό.

Τείνω να συμφωνήσω με αυτή την άποψη.
 
Είχα και εγώ κάποια αλλά μιας και τα αγόραζα για να τα διαβάσω και όχι για να τα συλλέξω μου σπούσαν τα νεύρα. περισσότερο ελαττωματικά τεύχη έβρισκα στα κλασσικά εικονογραφημένα και στις περιπέτειες.
 
Μια φορά θυμάμαι είχα πάρει ένα Μικυ Μάους που είχε 2πλό εξώφυλλο. Τότε δεν έδινα σημασία στην συλλεκτική αξία και έτσι έσκισα το εξώφυλλο που περίσσευε :eek:

Επίσης θυμάμαι να έχω διαβάσει πάλι Μικυ Μάους που είχε 4 συνεχόμενα ασπρόμαυρα φύλλα.
 
Μικυ Μαους με διπλο εξωφυλο με εχει τυχει και μενα να βρω οπως και με συνεχομενες ασπρομαυρες σελιδες.Επισης με εχει τυχει και ποπαυ με διπλο εξωφυλο οπως και μια φορα σε ενα ποπαυ με εχει τυχει να ειναι ολα ελληνικα αλλα το ποπαυ να ειναι γραμμενο στα αγγλικα Popeye.Φυσικα και γω δεν ηξερα οτι ισως να ειναι συλεκτικα και τα εσκιζα τα διπλα εξωφυλα και ολα τα αλλα εχουν χαθει η δωθει σε μικροτερα ξαδερφια κατα καιρους.
 
Ο Καμπανάς ήταν Θεός!!!

Σχεδόν όλα τα τεύχη του ΣπάιντερΜαν ήταν κακέκτυπα :fafoutis: , με κύριο πρόβλημα το mismatch στο χρώμα...

Όμως αυτό που βλέπω, δε το έχω ξαναδεί!!!
 
Στο X-Men #4 της Μαμουθ μια σελιδα ειχε μπει σε λαθος θεση.

2017-06-06-21h42m51.JPG

Η σελιδα στην λαθος θεση.

2017-06-06-21h41m50.JPG

Εκει που επρεπε να παει κανονικα.

2017-06-06-21h42m25.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία:
θυμαμαι σε καποια τευχη ΠΟΠΑΥ υπηρχε μια σελιδα εγχρωμη και η αμεσως επομενη χωρις χρωμα...ειναι αυτο κακεκτυπο;

δεν θυμαμαι να με ειχε ενοχλησει κατι τετοιο...απλα διαβαζα το περιοδικο χωρις προβλημα...
 
Όχι βέβαια έτσι εκδιδόταν τότε (όχι ούτε η περιπέτεια με τις εναλλάξ ασπρόμαυρες-πορτοκαλοασπρόμαυρες σελίδες ήταν κακέκτυπο)
 
To διπλό εξώφυλλο ήταν πολύ συνηθισμένο, όπως και το διπλό οπισθόφυλλο. Είχα μερικά τεύχη του περιοδικού της Minnie (αν θυμάμαι σωστά 4) που είχαν μέσα σελίδες τυπωμένες ανάποδα, ή που ήταν με ανακατεμμένη σειρά.
 
Θυμήθηκα μία φορά που μου είχαν τύχει δύο Μικι Μαους που ενώ είχαν διαφορετικό εξώφυλλο και θεωρητικά ηταν άλλο τεύχος, να έχουν ακριβώς το ίδιο περιεχόμενο. Αυτό μπορεί να θεωρηθεί κακέκτυπο;
 
Θεωρητικά ναι (αν έχει γίνει από λάθος του εκδότη), αν και θα μπορούσε να είναι πχ μια επετειακή ή άλλη επανέκδοση του τεύχους. Αν δηλαδή τα στοιχεία της έκδοσης του τεύχους (το τετραγωνάκι που αναφέρει τους συντελεστές της έκδοσης, τον αριθμό του τεύχους και την ημερομηνία κυκλοφορίας) είναι ίδια στις δυο περιπτώσεις είναι ίδια, τότε μιλάμε για κακέκτυπο (και στην μία τουλάχιστον περίπτωση ο αριθμός τεύχους του εξωφύλλου δεν θα αντιστοιχεί στον αριθμό στο εσωτερικό). Αν αντίθετα τα στοιχεία διαφέρουν (βασικά στο θέμα αριθμός τεύχους και ημερομηνία έκδοσης) τότε δεν είναι κακέκτυπο
 
Πίσω
Μπλουζα