Καλημέρα Ελλάδα

FORD231

RetroNuts!
Joined
28 Φεβ 2010
Μηνύματα
3.087
Αντιδράσεις
3.596
Ο Γιώργος Παπαδάκης είχε μία ιδέα πρωτοποριακή για εκείνη την εποχή: τη δημιουργία μιας καθημερινής πρωινής ενημερωτικής εκπομπής που θα πληροφορεί για όσα συμβαίνουν στη χώρα μας, θα είναι σε επαφή με τους πολίτες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, θα τους δίνει το μικρόφωνο, θα αναδεικνύει τα προβλήματά τους και θα επιζητά λύσεις... Έτσι γεννήθηκε το "Καλημέρα Ελλάδα".


Η εκπομπή βρήκε θερμή ανταπόκριση και σύντομα έσπευσαν πολλοί να μιμηθούν την ιδέα του, με αποτέλεσμα η πρωινή ενημερωτική ζώνη να καθιερωθεί στην ελληνική τηλεόραση. Από τότε μέχρι σήμερα, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ο Γιώργος Παπαδάκης λέει "Καλημέρα Ελλάδα" από την τηλεόραση του ΑΝΤ1.
Το "Καλημέρα Ελλάδα" είναι η μακροβιότερη ενημερωτική εκπομπή όχι μόνο στον ΑΝΤ1, αλλά στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης. Κατέχει το ρεκόρ διάρκειας ενημερωτικής εκπομπής, με σταθερό παρουσιαστή από την αρχή τον Γιώργο Παπαδάκη.

 


Αποσπασμα απο την εκπομπη ((Καλημέρα Ελλάδα)) με τον Γιωργο Παπαδακη την Βίκυ Χατζηβασιλείου τον Μίλτο Μακρίδη και καλεσμενη την Φωτεινη Πιπιλη .


Μεταδοθηκε 2 Ιουλιου 1992 στον ΑΝΤ1
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και μενα μου αρεσε το στυλ του Παπαδακη. Λιγα χρονια μετα ειχε αρχισει στο Μεγκα μια παρομοια αποπειρα με παρουσιαστη καποιον Κωστα (?) Αλουπη ο οποιος ηταν παλιος συνεργατης και φιλος του Παπαδακη, που δεν εφτανε σε τηλεθεαση. Θυμαμαι μια φορα ο Παπαδακης ειχε πει "μπορει καμια φορα να μη σας αρεσουν τα πραγματα οπως τα λεμε. Σε τετοιες περιπτωσεις μη ξεχνατε οτι η τηλεθεαση ειναι επιλογη, και υπαρχει η εκπομπη του φιλου μου του Αλουπη, που ειναι εξαιρετικος δημοσιογραφος". Δεν ξερω κατα ποσο υποκριτικο ηταν αυτο, αλλα εμενα μου εκανε πολυ θετικη εντύπωση.
 
Όσοι έχουν μνήμη από πλατεία Χαλανδρίου, τριάντα χρόνια πριν, θα θυμούνται το Γιώργο Παπαδάκη, περιπτερά εκεί. Δεν το λέω ως μεμπτό, φυσικά.

Με τα χρόνια αποδείχτηκε ότι ο Γιώργος είναι πολύ καλός σε αυτό που κάνει, ενώ σε άλλα εγχειρήματα (π.χ. τηλεπαιχνίδια, talk shaw), αποδείχτηκε ότι τα βραδινά κοστούμια και οι ώρες αυτές, δεν του πηγαίνουν - το παραδέχτηκε και ο ίδιος.
 
Ο Γιωργος Παπαδακης μας αποχαιρετα στην εκπομπη Καλημερα Ελλαδα που μεταδοθηκε 2 Ιουλιου 1992 στον ΑΝΤ1.
 
σε λιγο ετσι οπως παμε θα πουμε ||"καληνυκτα ελλαδα"
 
Απόσπασμα από την πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ-1 Καλημέρα Ελλάδα. Παρουσιάζουν οι Γιώργος Παπαδάκης Τατιάνα Στεφανίδου και ο Νίκος Μάνεσης. Μεταδόθηκε Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 1995.
 
Μικρό απόσπασμα όπου στην Κεντρική Αγορά Αθηνών στην οδό Αθηνάς βρίσκεται ο Μιλτιάδης Μακρίδης και στο στούντιο της Θεσσαλονίκης η Βίκυ Χατζηβασιλείου.
 
Πίσω
Μπλουζα