Καλλιτέχνης που δημιουργεί με δισκέτες!

alkis21

ΚickOff World Champ 2013
Joined
16 Οκτ 2008
Μηνύματα
2.603
Αντιδράσεις
199
Δείτε τι κάνει ο άνθρωπος:

AlgorithmBlues.jpg


Η εικόνα αυτή ονομάζεται AMIGA:

attachment.php


Θαυμάστε το παρακάτω βίντεο:

 
Χμμμ, με συγχωρείς αλλά δεν βλέπω κάτι εντυπωσιακό σε αυτό. Απλά παίρνει δισκέτες, τις βάζει όλες μαζί την μία δίπλα στην άλλη και ζωγραφίζει επάνω. Ο καθένας που μπορεί να ζωγραφίζει θα μπορούσε να το κάνει. Δεν θέλει κάποια ιδιαίτερη υπομονή ή κάποια διαφορετική τέχνη. Δεν θα είχε διαφορά αν έκανε αυτά τα σχέδια πάνω σε χαρτιά ή άλλα αντικείμενα όπως πακέτα από τσιγάρα, θήκες CD, κουτιά από παπούτσια ή οτιδήποτε έχει επιφάνεια να ζωγραφίσεις επάνω τέλος πάντων. Βάζει και ένα αντικείμενο με διαφορετικό χρώμα εδώ κι εκεί για ποικιλία.

Με λίγα λόγια, ωραία σχέδια άλλα το στοιχείο "δισκέτα" δεν προσφέρει κάτι μοναδικό. Το ωραίο θα ήταν να μην ζωγραφίζει τίποτα και να δημιουργεί εικόνες διαλέγοντας τις δισκέτες μία μία και να τις χρησιμοποιεί σαν pixels. θα ήθελε εκατοντάδες δισκέτες αλλά αυτό είναι νομίζω το νόημα του "δημιουργώ εικόνες χρησιμοποιώντας αντικείμενα".

Τώρα βέβαια μπορεί απλά να λέω και βλακείες επειδή δεν με εντυπωσίασε...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εμένα πάντως μου αρέσει πολύ σάν ιδέα, και ψήνομαι πάρα πολύ να φτιάξω και εγώ κάτι τέτοιο. Ένα όμορφο καδράκι απο δισκέττες πάνω απο τις αμίγκες νομίζω θα λέει !!
 
Καλλιτεχνικά δεν είναι κάτι το τόσο εντυπωσιακό. Φυσικά εχει την πρωτοτυπια του επειδη 'παιζει' με τα χρωματα των δισκετων και των ετικετών. Το μονο εντυπωσιακο που βλεπω, ειναι οτι ειναι πολυ δυσκολο να σχεδιασεις ενα σχημα οταν μπροστα σου εχεις για 'καμβα' ενα τοσο ακαταστατο μοτιβο απο τετραγωνα και χρωματα και ειναι ευκολο να μπερδευτεις
 
εξαιρετικός ο τυπος...εμένα μου άρεσε πολύ. Το οτί δεν ειναι τοσο εντυπωσιακό οπως λέτε δεν σημαίνει οτί δεν είναι τέχνη. Για μένα σαν σκέψη και σαν υλοποίηση, το βρίσκω εντυπωσιακό Και αφού ο "καθένας" που μπορεί να ζωγραφίσει μπορεί να το κάνει, γιατί δεν το έχουμε ξαναδεί? Η τεχνοτροπία του να ζωγραφίσεις κάτι σε τόσο στενό περιθώριά είναι εξαιρετικά δύσκολή.
 
Εντυπωσιακό ή όχι είναι πρωτότυπο και δεν παύει να είναι τέχνη.
 
ωραίο αποτέλεσμα και καλό σαν ιδέα,εγώ το μόνο αρνητικό που του βρίσκω είναι ότι έχει χρησιμοποιήσει και αυθεντικά/προγράμματα για καμβά (πχ στο πρώτο φαίνεται κάποιο operation harrier και ίσως και κάποιο παιχνίδι της anco)
 
Πρέπει να είναι και τσιγγούνης :D
 
Imgema είπε:
Χμμμ, με συγχωρείς αλλά δεν βλέπω κάτι εντυπωσιακό σε αυτό. Απλά παίρνει δισκέτες, τις βάζει όλες μαζί την μία δίπλα στην άλλη και ζωγραφίζει επάνω. Ο καθένας που μπορεί να ζωγραφίζει θα μπορούσε να το κάνει.
Ούτε εγώ βλέπω κάτι το τρομερά εντυπωσιακό, αλλά δεν παύει να μου αρέσει! :) Ειδικά από τη στιγμή που εγώ δεν ανήκω σε αυτούς που μπορούν να ζωγραφίσουν...
 
Εγω ξέρω λίγους που να μπορούν να μουτζουρώσουν τόσο ωραία πάνω σε οποιοδήποτε υλικό.
 
Μην με παρεξηγήσετε παιδιά, δεν λέω κάτι κακό για τον καλλιτέχνη, δεν κρίνω τα σχέδια, θα μπορούσαν να είναι και τα καλύτερα σχέδια του κόσμου. Δεν κρίνω την ζωγραφική του ή το ταλέντο του. Καλά κάνει και κάνει ότι κάνει, μακάρι να είχα κι εγώ την όρεξη να πρωτοτυπήσω, δεν έχω διάθεση ούτε ένα απλό σχέδιο σε χαρτί να κάνω τελευταία...

Απλά λέω κι εγώ την άποψή μου, ότι δηλαδή δεν νιώθω πως τα σχέδιά αυτά "εξυψώνονται" επειδή τα κάνει πάνω σε ένα τυχαίο αντικείμενο. Και λέω τυχαίο γιατί έτσι κι αλλιώς η θεματολογία των σχεδίων του δεν έχει να κάνει με υπολογιστές. Οι δισκέτες δεν προσθέτουν κάτι στα σχέδια (κατά την άποψή μου) γιατί τις χρησιμοποιεί μόνο ως επιφάνεια, το ότι είναι δισκέτες δεν έχει και πολύ σημασία εκτός του ότι παίζει με τα σχήματα των ετικετών σε κάποιες περιπτώσεις. Ίσως να φταίει το ότι όταν διάβασα τον τίτλο του thread να περίμενα το ότι οι δισκέτες θα είχαν πολύ μεγαλύτερη σημασία και συμμετοχή στο δημιουργικό από το να είναι απλά ο καμβάς και τίποτε άλλο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Χμ ωραία ιδέα, θα φτιάξω ένα πίνακα με δισκέτες από τίτλους αμίγκα, και θα τον ονομάσω 15 disks 1 floppy, όποιος κατάλαβε, κατάλαβε;ρ
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Στην ζωγραφική δεν έχει σχέση πως ζωγραφίζεις.

Έχει σημασία τι συναισθήματα ή προβληματισμούς σου διοχετεύει ένας πίνακας και το θέμα που επιλέγεις ανάλογα με το ύφος που ζωγραφίζεις (ρεαλισμός, υπερεαλισμός κλπ).

Αυτό που σκέφτηκε με τις δισκέτες (πέρα απο το γεγονός οτι είναι πολύ καλός ζωγράφος) μου αρκεί για να είναι υπέροχα , κατα την ταπεινή μου γνώμη.

Υγ:Είμαι ζωγράφος.

(Για του λόγου το αληθές...https://www.facebook.com/group.php?gid=17991293947)
 
jimdemer είπε:
Για του λόγου το αληθές...https://www.facebook.com/group.php?gid=17991293947)
Sorry για το offtopic αλλά ήθελα να σου πω ότι τα έργα σου είναι λες και βλέπω τα έργα του αδερφού μου! Έχετε παρόμοιο στιλ, σχεδόν ίδιο θα έλεγα, εκείνος τώρα κάνει κάποιες τοιχογραφίες. Του αρέσει να κάνει κάτι σουρεαλιστικά - ψυχεδελικά (στιλ Dali). Εγώ δεν θεωρώ τον εαυτό μου ζωγράφο γιατί δεν έχω ασχοληθεί όσο θα έπρεπε (ειδικά με το χρώμα), αλλά κάνω κάποια σχέδια σε χαρτί, μπλούζες κλπ. Έχω κάνει κι ένα account στο devianart (το link στο sign μου δηλαδή).

/off topic

Πάντως συμφωνώ γενικά με αυτά που λες.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Imgema είπε:
Μην με παρεξηγήσετε παιδιά, ...
Προς θεού, συζήτηση κάνουμε. Δε χρίσαμε το λεβέντη και Πικάσο, αλλά σίγουρα καταφέρνει καλύτερα να πρωτοτυπίσει καλυτεχνικά από τους περισσότερους εδώ. Είναι ενδιαφέρον, όχι θεϊκό :)
 
Θες να δείς τέχνη με δισκέτες ?!?!?!...δες εδώ !

 
Πίσω
Μπλουζα