Καλλιτεχνία με φασόλια ρύζι και φακή

Κάθε φορά που κάναμε τέτοιες χειροτεχνίες στην τάξη, ρούχα κια χέρια γινόντουσαν χάλια από τη ρευστή κόλλα (η στικ δεν ήταν αρκετά γερή για τέτοιες καταστάσεις)

Για να πω την αμαρτία μου προτιμούσα τις χειροτεχνίες του Καμπανά
 
πενια τεχνας κατεργαζεται..

..εγω ηξερα εναν..καλλιτεχνη που με φασολια(κυριως..)αλλα κ αλλα οσπρια,εκανε θαυματα!μπορουσε να εκκενωσει μια ταξη σε χρονο dt..με η χωρις ηχητικα εφφε! :worship: :worship:
 
Ρε παιδια..κατι θυμαμαι και εγω στη Γκραβα που πηγαινα δημοτικο σχολειο(Ταυγετου στα πανεμορφα και κοσμοπολιτικα Πατησσια!!) απο το 1985 μεχρι Ιουνιο του 1990,με κατι ρυζια και φασολια αλλα αυτο που θυμαμαι καθαροτερα ειναι τα κλασσικα κεσεδακια γιαουρτιου που βαζαμε μεσα βαμβακι και σπορους φασολιου ή φακης(κοινως τα ιδια τα φασολια και τις φακες) και αφου τα μουσκευαμε ,τα αφηναμε να φυτρωσουν πανω στα ραφια ,στα πλαισια του μαθηματος του <<Εμεις και ο κοσμος>>...αληθεια..εχει κανεις παρελπιδα εκεινα τα βιβλια με τις φοβερες ζωγραφιες απο την Ελλαδα του 80?

Περιττο να πω οτι συνηθως το δικο μου το κεσεδακι σαπιζε πριν καν φυτρωσουν τα φασολια!!μηπως το εκανα λουτσα το ερημο το οσπριο?με την απορια θα μεινω!!
 
Εγώ θυμάμαι οτι με όσπρια, βαμβάκι και (καθαρά και άδεια) κεσέδια γιαουρτιού, φτιάχναμε γλαστράκια.
 
Χε χε χε !!! Τι μού θυμήσατε !!!

5η και 6η Δημοτικού στο μάθημα της Χειροτεχνίας [στην τελευταία ώρα της Παρασκευής] !!! Σε χαρτόνι ζωγραφίζαμε καραβάκια και μετά ... τα κάναμε κάπως "ανάγλυφα" : εκεί που ήταν οι γραμμές του μολυβιού φάμπερ κολλούσαμε λεπτά μακαρόνια !!! Και, όπως γράψατε και παραπάνω, ανάμεσα στα μακαρόνια κολλούσαμε φακές ή φασόλια [ή, για να υπάρχει ποικιλία, φασόλια στο κάτω μέρος του καραβιού και φακές στο κατάστρωμα] !!!

Αλλά το πιο "κουφό" ήταν ο καπνός που έβγαινε από το φουγάρο του καραβιού, τον οποίο φτιάχναμε ως εξής : απλώναμε κόλλα πάνω από το φουγάρο και πριν στεγνώσει η κόλλα .... ρίχναμε εκεί πιπέρι !!!! Πραγματικά σαν καπνός φουγάρου !!!

Άραγε σήμερα στα Δημοτικά Σχολεία κάνουν τέτοιες χειροτεχνίες ?????
 
Χαρτί; Εμείς τα κολλούσαμε σε κόντρα πλακέ, και μετά τα κάναμε και κάδρα που κοσμούσαν τους τοίχους της αίθουσας - τα καλύτερα - ή τους τοίχους του σπιτιού - τα υπόλοιπα.
 
Hlebouras είπε:
Χαρτί; Εμείς τα κολλούσαμε σε κόντρα πλακέ, και μετά τα κάναμε και κάδρα που κοσμούσαν τους τοίχους της αίθουσας - τα καλύτερα - ή τους τοίχους του σπιτιού - τα υπόλοιπα.

Ακριβώς το ίδιο και στο δικό μου σχολειό!

Ωραία που ήταν τότε....
 
Πίσω
Μπλουζα