Καλλιτεχνικές φωτογραφίες ηθοποιών


Ωραία φωτογραφία!

Έχει πολύ ντίβα στιλ η Μιμή σε αυτή την φωτογραφία. Ίσως να είναι και απο φωτογράφιση για τα στυλατα κοσμήματα που φοράει.

Θα βάλω και άλλη μια φωτογραφία της Μίμης Ντενίση απο τα 70s.

Screenshot_2017-12-09-11-39-36-1.png


Στη φωτογραφία βλέπουμε τον Ντίμη Κριτσά μαζί με το μανεκέν Μάρω και την Μιμή Ντενίση όταν ήταν μοντέλο στα 70s. Πηγή φωτογραφίας
 
Τελευταία επεξεργασία:
1660279298530.png

Ο 31χρονος τότε Βασίλης Αυλωνίτης σε μια εικόνα εντελώς διαφορετική από αυτήν την οποία έχει συνηθίσει το κοινό για τον ίδιο μέσα από τον ελληνικό κινηματογράφο, μαζί με την αξέχαστη Μαρίκα Νέζερ σε σκηνή από την επιθεώρηση "Καζούρα" των Σακελλαρίδη -Πετρά-Καπετανάκη που ανεβαίνει από τον θίασο τους στο θέατρο "Περοκέ" το καλοκαίρι του 1935. Μια υπέροχη φωτογραφία σαν κάρτ ποστάλ που αποτυπώνει την εικόνα μιας εποχής που σφράγισε σε πολλά επίπεδα το πρώτο μισό του 20ου αιώνα. Η Μαρίκα Νέζερ γεννήθηκε μέσα στο θέατρο καθώς προέρχεται από καλλιτεχνική οικογένεια ξεκινώντας τις εμφανίσεις από την ηλικία των δεκατριών χρόνων στην τραγωδία του Σοφοκλή "Οιδίπους Τύραννος". Μια σπουδαία και παθιασμένη με την τέχνη θεατρίνα που υπήρξε η πρώτη διδάξασα στην πρόζα και διέπρεψε με επιτυχία σε όλα τα είδη ρεπερτορίου ξεχωρίζοντας με το μπρίο και το ταμπεραμέντο καθώς και τον βαθιά ανθρώπινο και καλοσυνάτο χαρακτήρα της. Κατά την εμφάνισή τους στην συγκεκριμένη παράσταση και ιδιαίτερα στο νούμερο "Το Ελληνογαλλικόν" (φώτο), η πλατεία του θεάτρου σείεται από τα γέλια χειροκροτώντας ασταμάτητα τους δύο καλλιτέχνες. Το "Περοκέ" στην Πλατεία Καραϊσκάκη υπήρξε ένα από τα παλαιότερα και ιστορικότερα θέατρα της Αθήνας στην σκηνή του οποίου παρέλασαν τα μεγαλύτερα ονόματα της επιθεώρησης, της μουσικής σκηνής και της οπερέτας. Η έναρξη της λειτουργίας του το καλοκαίρι του 1931 με την επιθεώρηση "Κατεργάρα" όπου πρωταγωνιστεί και πάλι ο Βασίλης Αυλωνίτης, σημαδεύεται από ένα δυσάρεστο και θλιβερό γεγονός. Κατά την παρουσία του στην σκηνή όπου σατιρίζει πολιτικά πρόσωπα της κυβέρνησης, δέχεται ένοπλη επίθεση τεσσάρων φανατικών της συγκεκριμένης παράταξης και στην προσπάθεια του να ξεφύγει, δέχεται μια σφαίρα στην καρδιά ο τεχνικός του θεάτρου Παναγιώτης Μωραίτης που βρίσκεται στην κουίντα του θεάτρου, αφήνοντας την τελευταία του πνοή κατά την μεταφορά στο νοσοκομείο. Ο κορυφαίος Έλληνας κωμικός καταρρακωμένος και συγκλονισμένος κυριολεκτικά, αποσύρεται για ένα διάστημα από την σκηνή κουβαλώντας για πάντα στην μνήμη του το τραγικό αυτό συμβάν και στην ψυχή του τον αδικοχαμένο συνεργάτη του.
πηγή
 
Η αριστούχος ΝΙΤΣΑ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ είναι η αιώνια μάνα Ελένη Ζαφειρίου;
Νιτσα τη φωναζαν στη ζωη της, αλλα σχεδον σε ολες τις ταινιες της την αναφερουν Ελενη στους τιτλους. Μαλιστα, σε μερικες απο τις πρωτες της γραφεται Νιτσα και εκει. Νομιζω στο Τελευταιο ψεμα και στο Κοριτσι με τα μαυρα.
Οπως αλλωστε και ο Χορν ηταν γνωστος σε ολους ως Τακης, αλλα στις ταινιες του τον ανεφεραν Δημητρη.
 
Θα τον έπρηξε ο φωτογράφος, "Γύρνα από δω", "γύρνα από κει" για να του βγει καλλιτεχνική η φωτογραφία, βγάζανε και ζέστη τα φώτα στο στούντιο, δεν είχαν και κλιματισμό, πώς να μην ιδρώσει. Γι' αυτό έχει και βασανισμένο περίλυπο ύφος.
 
Πίσω
Μπλουζα