Καλως σας βρηκα,νεα καμπινα και απο εμενα

Τα ρούτερ ξύλου διαφέρουν στο τσοκ (αυτό δηλαδή που μπαίνει και κουμπώνει το στέλεχος που κόβει). Κάποια έχουν τσοκ 6mm ή 8mm και άλλα 12mm. Μερικά και συνήθως πιο ακριβά σε τιμή προσαρμόζονται και τα δυο, δηλαδή και 6mm και 8mm ή 8mm και 12mm.
 
Καλησπερα και παλι,μολις ηρθαν απο arcadeworld.uk τα πραγματα .Μεταξυ αλλων αγορασα joystick seimitsu ls32 και κουμπια seimitsu ps-14-kn 30mm .
Αυριο το πρωι θα ξεκινησω σε ενα mdf που τυχαινει να εχω να εγκαθιστω τα πραγματα.
Σε ενα αυτοσχεδιο joystick που ειχα φτιαξει παλιοτερα για πειραματα ειδα οτι το joystick εχει τοσο κοντο λαιμο που πρεπει να βιδωθει στο plexiglass και οχι στο mdf ,ετσι ομως θα εχω προβλημα με τα αυτοκολλητα που θελω να βαλω,επισης και τακουμπια ειναι τοσο κοντολαιμα που ουτε αυτα μπορουν να μπουν σε 19μμ mdf οπως το ειχα σχεδιασει.Στην εικονα το αριστερο κουμπι πρασινο ειναι το seimitsu ενω το δεξι ενα κινεζικο.
Αν υπαρχει καποια σκεψη ειμαι ολος αυτια.
Υποψιν θα δυσκολευτω να βαλω ξυλο κατω απο 19μμ γιατι το t-molding ειναι για 19μμ και στην Ελλαδα δεν υπαρχει.IMG_0020.jpgIMG_0023.jpgIMG_0021.jpg
 
Προσωπικά τρώω με ρούτερ λίγα χιλιοστά το ξύλο στο κάτω μέρος περιμετρικά του joystick για να φένεται περισσότερο ο λαιμός του. Τα κινέζικα είναι αντίγραφα των Naomi και ναι είναι γενικά πολύ κοντά. Δύο λύσεις, η τρως το ξύλο από κάτω με ρούτερ ή βάζεις λίγο κόλα στο κουμπί για να μείνει μόμινα μέσα στην τρύπα.

Mdf 19mm υπάρχει σίγουρα αλλά θέλει ψάξιμο. Δεν δουλέυουν αυτή την διάσταση εδώ για κουζίνες και ντουλάπες για αυτό οι περισσότεροι δεν το έχουν. Μάλιστα ένας ξυλουργός στον Πειραιά, που του έλεγα πως θέλω mdf 19mm επέμενε πως δεν υπάρχει. Μέχρι που του πήγα ένα ρετάλι που μου είχε μείνει.
 
Η αγοράζω αυτό που προεκτείνει το joystick

Όπως το βλέπω εγώ με 19μμ βάση και με την προέκταση πάλι κοντό θα μοιάζει ,άσε που δεν θέλω να βάλω κόλλα στα κουμπιά .
Σκέφτηκα ότι αφού πάνω από το ξύλο του controll panel θα μπει plexiglass ,είτε θα αγοράσω ξύλων χαμηλότερου προφίλ έτσι ώστε με το plexiglass να είναι 19μμ είτε θα αγοράσω κοντραπλακέ 8μμ θα δουλέψω πάνω του και βάζοντας στα τελειώματα λουρίδες ξύλου θα το κάνω να φαίνεται 19μμ.
Όπως και να έχει μπλέξαμε .

Πως πηγες απο ΦΠΑ, δασμους κλπ τωρα με το brexit;
Τα πλήρωσα κανονικά ,70ευρω εκτελωνισμος και το ΦΠΑ που αναλογεί στο κράτος .Το arcadeworld .uk δεν χρέωσε ΦΠΑ ευτυχώς .
Το δέμα είχε μείνει τελωνείο μια εβδομάδα
 
Για να μην μπλέξεις, αν είσαι κοντά, φέρε μου το ξύλο να το φάω από κάτω με το ρούτερ. 5 λεπτά δουλειά είναι.
 
Σε ευχαριστώ φίλε μου είσαι κοντά στα βόρεια προάστια ; Σήμερα είχαμε συνέχεια εργασιών ,δυστυχώς είδα ότι το t-moulding είναι για 19μμ ξύλο ενώ και η καμπίνα είναι 18 μμ ,σε περίπτωση που θέλησω να κόψω από το t-molding ότι περισσεύει είναι εύκολο ;
Όπως βλέπετε στην φωτογραφία αγόρασα και ένα trackball αυτό θέλει τρύπα 82μμ αλλά δεν βρίσκω τρυπάνια φτερου τόσο μεγάλα ,ξέρετε πως πρέπει να γίνει;
Το χειριστήριο πρέπει να γίνει τόσο μεγάλο γιατί θέλωνα το κάνω δυο παικτών αλλά ο παίκτης 1 θα έχει 6 κουμπιά δεξιά του και 6 αριστερά του τα οποία θα παραλληλίσω ,επίσης ο παίκτης 1 θα έχει δυο joystick ένα 4way και ένα 8way 87338B4D-8189-49C1-B580-1047B4134992.jpeg
 
Στα Νότια μένω. Το t-molding μπορείς να το κόψεις με κοπιίδι, αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να το κόψεις ευθεία. Πάντως αν η γραμμή κοπής στο 18mm ξύλο είναι ακριβώς στην μέση, τότε το t-molding θα εξέχει 0.5 και από τις δύο πλευρές, δεν νομίζω πως είναι τραγικό. Η τρύπα για το trackball μπορεί αν γίνει εύκολα με ρούτερ.
 
Αγόρασα προέκταση για τα joystick,πιστεύετε ότι επειδή θα μεγαλώσει η διαδρομή θα χαλάσει η αίσθηση ;t-molding για 18μμ υπάρχει Ελλάδα η Ευρώπη ; Βρήκα και από aliexpress
 
Τ-molding μπορείς να βρείς και από Γαλλία και Αγγλία.
 
Σε ευχαριστω , βρηκα απο Γαλλια και μαλλον απο εκει θα παρω .Στο plexiglass πως κανουμε τρυπες?ΔιαΒαζω οτι καλο ειναι να γινει με τρυπανια που εχουν βημα ,υπαρχει αλλος τροπος?
 
Τα ποτυροτρύπανα είναι ιδανικά, αλλά και με άλλου τύπου τρυπάνι με πιο αργές στροφές στο δράπανο και χωρίς ιδαιίτερη πίεση.
 
Ποτηροτρυπανο κ κωνικό τρυπάνι θα κάνουν μια χαρά τις τρύπες. Το κωνικό ειδικά θα τις ανοίξει σαν βούτυρο. Σιγά σιγά κ υπομονή γιατί υπάρχει περίπτωση να σπάσει.
 
Τα κουμπια μου ειναι 24μμ και 30μμ .Στα ποτηροτρυπανα δεν βρισκω για 24μμ τα συνηθησμενα νουμερα ειναι τα 25mm, 32mm, 38mm, 45mm, 51mm, 57mm και 63mm ,μονο σε τρυπανια φτερου τα οποια δεν νομιζω να κανουν για πλεξιγκλας.Κωνικο δεν εχω ξαναδουλεψει αλλα θα ηθελα να τελειωνει σε 30 η σε 24 ετσι ωστε να το περασω μεσα στην τρυπα,επισης τα κωνικα που βλεπω στο διαδυκτιο ειναι για μεταλλο .
Βρηκα και αυτο εδω κανει?
η αυτο εδω?
 
Σε περίπτωση που το ψάξει κάποιος στο μέλλον να αναφέρω ότι υπάρχει και αυτό το προϊόν το οποίο κόβει το t-molding στο απαιτούμενο πάχος
 
Τελικά αγόρασα ένα ρουτερ φίλε telonio επειδή θα φτιάξω 3-4 ρετάλια ξύλων μέχρι να καταλήξω στο βέλτιστο και δεν θέλω να σε ζαλίζω .
Εργασιών συνέχεια λοιπόν και θέλω να προσθέσω ότι Το ρυθμιζόμενο τρυπάνι είναι φοβερό ,πιστεύω ότι κόβει και το πλεξιγκλάς .
9DDF67A3-7EF4-4102-91A9-D65E8A0E5BDC.jpeg
 
Να πω εδώ ότι δεν φτιάχνω ενα κλασικό arcade αλλά ένα ολοκληρωμένο κέντρο ψυχαγωγίας με 40αρα 4K τηλεόραση στο οποίο θα μπορείς να βλέπεις τηλεόραση ,ταινίες ,να ακούς μουσική ,να παίζεις σύγχρονα παιχνίδια υπολογιστή ,ps5 αλλά και arcades
 
Υπάρχει κάποιος εύκολος τρόπος να περάσω τις διαστάσεις και το σχήμα της καμπίνας στο photoshop έτσι ώστε να φτιάξω τα αυτοκόλλητα ;
 
Μια λύση είναι να τραβήξεις φωτογραφία την κάθε πλευρά που σε ενδιαφέρει για να βάλεις αυτοκόλλητο και μετά, να εισάγεις την φωτογραφία στο Photoshop. Εκεί αλλάζεις τις διαστάσεις που έχει το jpg στις πραγματικές διαστάσεις και φτιάχνεις το σχέδιο. Αυτό βέβαια προυποθέτει να γνωρίζεις την χρήση του Photoshop.

Μονότερμα το έχω πάρει, κανένας άλλος δεν απαντάει; :biglaugh:
 
Καλημέρα σε όλους ,έχω αγοράσει 10 κουμπιά τα οποία έχουν μικρότερο μέγεθος και θα χρησιμοποιηθούν για λειτουργίες του mame,εχω 10 κουμπια αλλα 14 επιλογες μεχρι στιγμης .Θα ηθελα την βοηθεια σας να διαλέξω τα απαραίτητα η να προσθεσετε καποιο σημαντικο που λειπει.
19C9D9FE-DBD5-464B-91DF-AB49F429A302.jpeg
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα