Καλός τρόπος για καθαρισμό cartridges κονσολών

Kortex

RetroN00b
Joined
24 Φεβ 2010
Μηνύματα
16
Αντιδράσεις
0
Παιδία ορίστε ένας καλός τρόπος για καθαρισμό διαφόρων παλαιών cartridges παιχνιδιών που τυχον έχετε.

Για το casing:

Ψεκάζουμε λίγο καθαριστικό τζαμιών πάνω σε ένα κομματι χαρτι που το εχουμε διπλωσει μερικες φορες για να ειναι παχυ. Στη συνεχεια παιρνουμε μια παλια οδοντοβουρτσα και τη βουταμε πανω εκει προσπαθωντας να παρουμε οσο περισσοτερο καθαριστικο γινεται. Με την οδοντοβουρτσα τριβουμε την cartridge με κυκλικες κινησεις. Για λεκεδες που δε φευγουν ευκολα συστηνω να ψεκασετε απευθειας την cartridge αποφευγοντας ομως την ετικα. Εαν πεσει καθαριστικο πανω μην φοβηθειτε δεν παθαινει τιποτα απλα παλιες ετικετες μπορει να ψεβαψουν ελαφρα. Αποφευγουμε επισης να πεσει καθαριστικο στις επαφες της κασετας. Τελος σκουπιζουμε με χαρτι και την αφηνουμε να στεγνωσει λιγο πριν την ξαναχρησιμοποιησουμε.

Για την ετικετα:

Το καλύτερο που μπορουμε να κανουμε ειναι να χρησιμοποιησουμε κατι που δεν περιεχει οινοπνευμα. Σε αυτη τη περιπτωση καλυτερο θα ηταν να χρησιμοποιησουμε μωρομαντηλα γιατι ειναι αποδεδειγμενο οτι δεν περιεχουν οινοπνευμα. Απλα σκουπιζουμε με ενα μωρομαντηλο απαλα την ετικετα και την αφηνουμε να στεγνωσει.

Για της επαφες:




Εδω υπαρχουν αρκετοι τροποι. Για απλη συντηρηση και καθαρισμα των επαφων μπορουμε να χρησιμοποιησουμε οινοπνευμα και q-tips. Βρεχουμε με το οινοπνευμα το q-tip χωρις ομως να τρεχει και καθαριζουμε τις επαφες της κασετας επιλεγοντας την μερια απο την οποια θα αρχισουμε. Δηλαδη αν αρχισουμε απο τα αριστερα προς τα δεξια ετσι θα συνεχισουμε καθόλη τη διαρκεια του καθαρισμου. Εννοειται βεβαια οτι σε καμια περιπτωση δεν ασκουμε πολυ πιεση πανω στις επαφες. Τελος αφου τελειωσουμε με τον καθαρισμο σκουπιζουμε μαλακα τις επαφες της κασετας με λιγο χαρτι για να απομακρυνουμε το ελαιωδες υπολειμα που αφηνει το οινοπνευμα οταν στεγνωνει. Την αφηνουμε να στεγνωσει και μετα ειναι ετοιμη για χρηση.

Τωρα ξερω οτι υπαρχει και ενας αλλος καλος τροπος για καθαρισμο οταν ειδικα οι επαφες της κασετας εχουν οξειδωθει αλλα πιστευω οτι ξεφευγει απο τα ορια της απλης συντηρησης οποτε θα τον καλυψω σε αλλο thread.

Επισης οταν βρω λιγο χρονο θα κανω ενα videaki που που θα δειχνει τον τροπο καθαρισμου.

Ευχομαι να σας βοηθησει στη συντηρηση των κασετων σας.
 
Είσαι σίγουρος για το οινόπνευμα; Έχω την εντύπωση ότι όλα τα cartridges το γράφουν ρητά πάνω ότι πρέπει να αποφεύγεται.
 
Πάντως μη βάλετε πουθενά ασετόν!!!
 
Σε οσα εχω διαβασει και οσα βιντεακια εχω δει στο ιντερνετ συνιστουν τη χρηση οινοπνευματος επειδη στεγνωνει γρηγορα και δεν αφηνει καταλοιπα. Και οπως ειπε ο φιλος Cauldron ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ μη χρησιμοποιησετε ασετον
 
Πίσω
Μπλουζα