Καλύτερη κωμωδία με Μακρή & Βασιλειάδου

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας lolota
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

lolota

Banned
Αντιδράσεις
16
Δυο απο τις αγαπημενες μου κωμωδιες ειναι αυτες που γυρισε ο Σακελλαριος τη διετια 1957-58 με πρωταγωνιστες τον Ορεστη Μακρη και τη Γεωργια Βασιλειαδου και σχεδον πανομοιοτυπο καστ (Ζερβος, Ζαφειριου, Παπαμιχαηλ)

Εγω τουλαχιστον δεν μπορω να ξεχωρισω ποια μ'αρεσει περισσοτερο, με ποια γελαω περισσοτερο...

Ψηφιστε λοιπον εσεις ποια σας αρεσει περισσοτερο?

Η Θεια απ το Σικαγο

Η Κυρα μας η μαμμη

Η Θεια απ το Σικαγο μαρεσει περισσοτερο.

Η θεια απο το Σικαγο μου αρεσει περισσοτερο σαν ταινια.

Ομως θεωρω πως το ζευγαρι Μακρης-Βασιλειαου δινει τα καλυτερα του, στην κυρα μας την μαμη

δημοσκοπηση ειναι το θεμα;

αν και δεν ειναι ακομα ετοιμη,μου αρεσουν και οι δυο αυτες ταινιες αλλά θα διαλεξω την "η κυρα μας η μαμη" γιατι πιστευω οτι βγαζει περισσοτερο γελιο η κοντρα του γιατρου και της μαμης σε ολη την ταινια αλλά και πιο συγκεκριμενα στη σκηνη που συναντιουνται στο δρομο τη νυχτα και ο γιατρος μολις εχει βοηθησει στη γεννα του μοσχαριου

Η θεία από το Σικάγο, όσον αφορά τις δύο, αν και πολύ ανώτερες από τις δύο θεωρώ τις (ισάξιες μεταξύ τους) "Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός" και "Οι γαμπροί της Ευτυχίας".

η θεια απο το σικαγο...αναμφιβολα περισσοτερο κωμικη

Ψήφισα την ταινία ''Η θεία από το Σικάγο'', από τις αγαπημένες μου ελληνικές ταινίες...όχι βέβαια ότι και η άλλη ταινία δεν είναι εξίσου καλή...

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
panp είπε:
Η θεία από το Σικάγο, όσον αφορά τις δύο, αν και πολύ ανώτερες από τις δύο θεωρώ τις (ισάξιες μεταξύ τους) "Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός" και "Οι γαμπροί της Ευτυχίας".
Δεν ειναι με Μακρη-Βασιλειαδου αλλα με Αυλωνιτη -Βασιλειαδου

(Ελαααααααααα! Μην αποκαλυπτεις το επομενο γκαλοπ μουυυυυυυυυυυυ!)

Κοίτα να δεις... Ίσως γιατί το θεωρούσα πάντα καλύτερο ζευγάρι, μπερδεύτηκα...

Τίποτα - με κλειστά μάτια: "Η θεία από το Σικάγο"! :D

Ασυζητητί! :D

(μόνο που σκέφτομαι την ταινία ήδη χαμογελάω! :D )

Ειναι και οι δυο απο τις πολυ αγαπημενες αγαπημενες μου κομωδιες .

Αν και η κυρα μας η μαμη , ισως να μου αρεσει ενα κλικ παραπανω (για την σκηνη με την ξεγεννα της αγελαδας και τις κατα ριπας θανατηφορες ατακες ) λυπαμαι αλλα δεν προκειται να διαλεξω (ψηφισω)

Δεν το συζητάω, "Η θεία από το Σικάγο": μακράν η καλύτερη κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου. Υπέροχες ατάκες ("Πώς το λέτε εσείς εδώ, γιατί δεν θυμάμαι πώς το λέμε εμείς εκεί;"), η Βασιλειάδου και ο Μακρής σε απίθανα κέφια, η καλοσύνη της Ελένης Ζαφειρίου, το θυμόσοφο ύφος του Παντελή Ζερβού, το ροκ εν ρολ της Γκέλλυς Μαυροπούλου, η τσαχπινιά της Τζένης Καρέζη, οι σκηνές με τα κανάτια, η σκηνή του μπάνιου στη Λούτσα, η Αθήνα του 1950. Αριστούργημα στο είδος του.

Και οι δύο εξαιρετικές και αγαπημένες κωμωδίες,δύσκολο να διαλέξεις...Ψηφίζω όμως τη ''Κυρά μας τη μαμμή'' λόγω του εκλεκτού καστ των ηθοποιών της εν λόγω ταινίας:Φέρμας,Δαμασιώτης,Νοταρά,Ζερβός κ.α.

Η ''κυρά μας η μαμή'' για την πολύ εκρηκτική σχέση Βασιλειάδου και Μακρή καθως και για όλη την ιστορία...

"Η κυρά μας η μαμή" λόγω των διαλόγων Μακρή-Βασιλειάδου. Οι διάλογοι μεταξύ Μακρή-Ζαφειρίου είναι εξίσου παροιμιώδεις και στις δυο ταινίες!

H κυρά μας η μαμή :) Η σκηνη που ο Μακρης ανακαλύπτει ότι όλοι στο χωριό φοράνε μια μπλε χάντρα για το μάτι, η σκηνη που τον ξυπνάνε για να ξεγεννησει την γελάδα, η σκηνή που η Βασιλειάδου ξεματιάζει το αγοράκι...

Φυσικα και οι δύο ταινίες είναι ξεκαρδιστικές. Στο "Η θεία από το Σικάγο" η σκηνή στο λεωφορείο που όλη η οικογένεια πάει για μπάνιο, η σκηνή που η Βασιλειαδου συναντάει τα κορίτσια στο αεροδρόμιο....τι να πρωτοθυμηθεί κανεις.

Οι ατακες στην κυρα μας την μαμη,νομιζω ειναι απιστευτες.

Ψήφισα τη Θεία από το Σικάγο. Γελάω αρκετά κάθε φορά που τη βλέπω.

Θεία από το Σικάγο...

Πίσω
Μπλουζα