Καλύτερος φανταστικός υπερήρωας

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας αριαδνη
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Καλύτερος φανταστικός υπερήρωας

• Superman

Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Hulk

• Spider-man

• Flash gordon

• Batman

• Συνολικοί ψηφοφόροι
    0

αριαδνη

candy fan
Αντιδράσεις
20.507
Ποιος από τους πέντε αγαπήθηκε καλύτερα σε κόμικς; ο δικός σας αγαπημένος από τα παλιά :) ποιος είχε τις πιο καλοδουλεμένες και φανταστικές ιστορίες; Ποιος θα θέλατε να είστε και σε ποιόν δικός τους κόσμο θα θέλατε να ανήκατε;

1. Superman

2. Hulk

3. Spider-man

4.Flash gordon

5. Batman

http://en.wikipedia.org/wiki/Flash_gordon

http://en.wikipedia.org/wiki/Spider-Man

http://www.bazpedia.com/en/h/u/l/Hulk_%28comics%29.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Batman

http://en.wikipedia.org/wiki/Superman

ο δικός μου σίγουρα ο Φλας γκόρντον και σε ταινία και σε κόμικ

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το υλικό που έχω διαβάσει από υπερήρωες είναι περιορισμένο και όχι και τόσο αντιπροσωπευτικό. Αυτός όμως που συμπαθώ περισσότερο είναι ο Batman και σαν κινηματογραφικό ήρωα (άλλωστε τους περισσότερους από τις ταινίες τους τους γνώρισα) και σαν ήρωα κόμιξ...

Τον Μπατμαν γνωρισα σε κομικς και μου αρεσε, αλλα απο υπερηρωες προτιμω τον Hulk. Ποιον ψηφιζω;

Aπο μικρος λατρευα τον Σουπερμαν.Ακομη τον λατρευω και ειναι ο υπερηρωας οπου μεγαλωνε την φαντασια μου.Επισης μου αρεσουν πολυ ολες οι εκδοχες του που πλασαρε η DC οσον αφορα τα parallel earths και τα elsworlds ακομα και οι νεανικες του εκδοχες ως Superboy.

Όπως είχα γράψει και στο thread "Marvel vs DC", αν και ως σύνολο και σύμπαν προτιμώ της Marvel, αγαπημένος μου υπερήρωας μάλλον είναι ο Batman. Ίσως το ότι δεν έχει υπερδυνάμεις (αν και δεν είναι ότι κατά τα άλλα είναι ρεαλιστικά τα όσα συμβαίνουν), ίσως ότι είναι πιο σκοτεινός από τους περισσότερους, ίσως ότι έχει πολλά γκατζετάκια και χρησιμοποιεί και το μυαλό του για να λύνει τις υποθέσεις...

Ακόμα όμως και αν δεν το κρίνω με βάση το προσωπικό γούστο, αλλά με πιο αντικειμενικά κριτήρια, μάλλον είναι ο κορυφαίος σχεδόν σε κάθε πιθανή έκφανση των υπερηρώων: Πρωταγωνιστεί σε ορισμένα από τα κορφαία και πιο βαθιά κόμικς όλων των εποχών (το Dark Knight Returns/Strikes Back του Frank Miller, το παρανοϊκότατο Arkham Asylum του Morrison, το Killing Joke, το Knightfall, το Year One, το Long Halloween και πολλά ακόμα που ξεφεύγουν από την έννοια του "συμβατικού" υπερηρωικού κόμικ), κάτι στο οποίο δεν μας έχουν συνηθίσει οι περισσότεροι κλασικοί υπερήρωες.

Το ίδιο ισχύει και για τον κινηματογράφο, αφού αν εξαιρέσουμε μερικές πατάτες (όπως το Batman & Robin με τον Clooney), μας πρόσφερε ορισμένες από τις πιο (αν όχι ΤΙΣ πιο) ποιοτικές υπερηρωικές ταινίες, με αποκορύφωμα την πρόσφατη τριλογία. Ακόμα και στην τηλεόραση όμως βγήκαν ορισμένες συμπαθητικές καρτουνίστικες σειρές (The Animated Series, The Brave and the Bold).

Τέλος και στα videogames δεν υπάρχει αμφιβολία ότι διαθέτει το κορυφαίο ρεπερτόριο να επιδείξει, από το Batman της Ocean για τα 8-bit home computers και το Batman του NES, μέχρι τα εξαιρετικά πρόσφατα Batman: Arkham Asylum/City.

Άρα ακόμα και καθαρά ποσοτικά/ποιοτικά να το πάρουμε, δεν θα μπορούσα να επιλέξω κάποιον άλλον...

Olorin είπε:
Όπως είχα γράψει και στο thread "Marvel vs DC", αν και ως σύνολο και σύμπαν προτιμώ της Marvel, αγαπημένος μου υπερήρωας μάλλον είναι ο Batman. Ίσως το ότι δεν έχει υπερδυνάμεις (αν και δεν είναι ότι κατά τα άλλα είναι ρεαλιστικά τα όσα συμβαίνουν), ίσως ότι είναι πιο σκοτεινός από τους περισσότερους, ίσως ότι έχει πολλά γκατζετάκια και χρησιμοποιεί και το μυαλό του για να λύνει τις υποθέσεις...

Το ίδιο ισχύει και για τον κινηματογράφο, αφού αν εξαιρέσουμε μερικές πατάτες (όπως το Batman & Robin με τον Clooney), μας πρόσφερε ορισμένες από τις πιο (αν όχι ΤΙΣ πιο) ποιοτικές υπερηρωικές ταινίες, με αποκορύφωμα την πρόσφατη τριλογία. Ακόμα και στην τηλεόραση όμως βγήκαν ορισμένες συμπαθητικές καρτουνίστικες σειρές (The Animated Series, The Brave and the Bold).

Άρα ακόμα και καθαρά ποσοτικά/ποιοτικά να το πάρουμε, δεν θα μπορούσα να επιλέξω κάποιον άλλον...
Πολύ εμπεριστατωμένη η αιτιολόγηση.

Λορένα είπε:
Τον Μπατμαν γνωρισα σε κομικς και μου αρεσε, αλλα απο υπερηρωες προτιμω τον Hulk. Ποιον ψηφιζω;
μα φυσικά τον Χουλκ ,μην το σκέφτεσαι.

εχει δει κανείς την ταινία Γκόρτον, φανταστική και ο κακός βασιλιάς με την ωραια πριγκήπισσα που κρατούσε φυλακισμένη και την σατανική κόρη και τους σκλάβους-υπηκόους, πολύ καρτουνίστικες φυσιογνωμίες όλες τους!

ο Flash Gordon με πρώτη εμφάνηση το 1934 είναι ο παλιότερος από τους 5 ήρωες της δημοσκόπησης (εγώ δεν θα τον κατέτασσα στους "υπερηρωες" αλλά αυτό είναι προσωπική άποψη. Δεν έχω διαβάσει κόμιξ του.

Η ταινία του 1980 τώρα. Με παραγωγή Dino de Laurentiis και πρωταγωνιστή τον άγνωστο (πριν και μετά την ταινία) Sam Jones, και την εξίσου μη διάσημη Melody Anderson προσωπικά δε μου άρεσε καθόλου (συγκρινόντάς τη με τους Superman της ίδιας περιόδου (Ι, ΙΙ και ΙΙΙ) και γενικά δεν τα πήγε πολύ καλά στις εισπράξεις (πράγμα που αιτιολογεί την μη ύπαρξη συνέχειας). Παρά την μετριότητα της εν λόγω ταινίας σε δεύτερους ρόλους εμφανίζονται πλήθως διασήμων ηθοποιών της εποχής όπως οι:

Topol διάσημος για τον Βιολιστή στη στέγη και το Για τα μάτια σου μόνο (στο ρόλο του Hans Zarkov)

Timothy Dalton αξιόλογος κινηματογραφικός και θεατρικός ηθοποιός που σήμερα τον θυμόμαστε κυρίως λόγω των 2 ταινιών Τζέιμς Μποντ που γύρησε το 1987 κ 1989 (στο ρόλο του πριγκιπα Barin)

Max von Sydow όσες κλασικές ταινίες του και να αναφέρω πάλι θα μείνουν αρκετές εκτός. Θα αρκεστώ στις συνεργασίες του με τον Μπέργκμαν (κυρίως 7η σφραγίδα και Η πηγή των παρθένων) στα 50ς, στο βιβλικό Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου στα 60ς, στον Εξορκιστή στα 70ς, τα Κόναν ο Βάρβαρος και η Χάνα και η αδερφές της στα 80ς (στο ρόλο του αυτοκράτορα Ming, τον πιο αξιόλογο της ταινίας)

Ornella Muti ένα σύμβολο του σεξ της εποχής στο ρόλο της (πριγκίπισσας Aura)

Brian Blessed, Mariangela Melato, Leon Greene κα σε άλλους χαρακτηριστικούς ρόλους.

επιπλέον η μουσική είναι των Queen

Γενικά δεν είναι καλή ταινία αλλα αξίζει να τη δει κανείς έστω και μόνο για τους δευτεραγωνιστές της

απορώ γιατί δεν έκανε επιτυχία, εγώ την λατρεύω! μαζί με το Krull, είναι οι δυο αγαπημένες μου sci-fi ταινίες από τα παλιά. Αλλά γιατί δεν είναι υπερήρωας; μου το εξηγείς; Κινείται σε έναν φανταστικό πλανήτη !Σ'ευχαριστώ δε για τις λεπτομέρειες, υπήρχε και παιδικό του 80' Φλας Γκόρντον, ίσως καλύτερο άπό την ταινία!

Δεν ξέρω ίσως κάνω λάθος αλλά πάντα στο μυαλό μου το είχα σαν επιστημονική φαντασία. Και μια και αναφερθήκαμε και σε άλλες διασκευές, υπήρξαν 3 κινηματογραφικά σίριαλ τη δεκαετία του 30 (1936, 1938, 1940) με τον Flash Gordon να ερμηνευεται από τον ολυμπιονίκη κολύμβισης (1932) Buster Crabbe 1908-1983)

Αυτό το κομιξ που είχε μεγάλη επιτυχία κατα την δεκαετία του 80΄ειδικά στα αγοράκια ήταν ο σπαιντερ μαν...υπήρχαν τόμοι με τον ανθρωπο-αράχνη..

Η ψήφος μου πηγαίνει στον παλιό καλό Κλαρκ...

Πάρα πολύ ωραία δημοσκόπηση! ;)

Πρώτη μου "αγάπη" και παντοτινή: Superman....

Με θυμάμαι με το καρό τραπεζομάντηλο να προσπαθώ να μιμηθώ τον αείμνηστο Christopher Reeve! Θυμάμαι, με κόλλησε το μικρόβιο να θέλω να σώσω τον κόσμο! :P

Εναλλακτικά, αν δεν υπήρχε στη λίστα, θα ψήφιζα τον Spidy! Ίσως γιατί απ' όλους τους υπερήρωες, μου έκανε ένα κλικ ο πιτσιρικάς Πήτερ, βιοπαλαιστής & φοιτητάκος ταυτόχρονα! :)

Aς πω και δυο τρια πραματακια για τον Superman.Ο χαρακτηρας του ειναι παλαιοτερος απο οσους αναφερθηκαν εδω.Οι δημιουργοι του εκαναν την πρωτη του εμφανιση σε ενα φανζιν της εποχης το 1933.Η μονη διαφορα του ηταν οτι ηταν καραφλος και λειτουργουσε σχεδον παρανομα δηλαδη οπως ο Lex Luthor!!

Aπο το 1939 οπου πρωτοεμφανιστηκε η κανονικη του μορφη στο Αction Comics εως σημερα ειναι αυτο που λεμε ''good boy''.Ειχε ανεκαθεν εναν clean cut χαρακτηρα γνωριζωντας τεραστια επιτυχια στην επονομαζομενη και golden age των κομικς.Απο την δεκαετια του 60 εως μεσα των 70ς ειχαν πεσει δραματικα οι πωλησεις του...ηταν η εποχη οπου η Μαρβελ στην κυριολεξια κατεκτησε τα παντα με ενα σωρο καινουριους και ακρως ενδιαφεροντες χαρακτηρες.Ηταν και αυτο το campy στοιχειο οπου ειχε ο Σουπερμαν που δεν γοητευε την τοτε νεολαια.Το μονο σταθερο ηταν τα υπεροχα σκιτσα του Curt Swan του μακροβιοτερου και καλυτερου σκιτσογραφου που ειχε ποτε.

Μετα της ταινιαρες με τον Κριστοφερ Ρηβ ξαναπηρε τα πανω του για καποιο χρονικο διαστημα βγαζοντας και την ανθολογια DC comics presents με σκιτσογραφο τον Juan Jose Garcia Lopez.Φτασαμε στο σημειο παλι να πεσουν δραματικα οι πωλησεις του ωστε η εταιρια αποφασισε να τον σκοτωσει...μια ιδεα οπου επεφτε χρονια στο τραπεζι αλλα μολις το 1993 πραγματοποιηθηκε με το story arc ''The Death of Superman''.Oι πωλησεις εσπασαν καθε προηγουμενο ενω μεχρι και σημερα τα κομικς του ειναι σε πολυ υψηλα στανταρτς με τελευταια την επικη ιστορια ''Brainiac-World of New Krypton''

D@redevil είπε:
Πάρα πολύ ωραία δημοσκόπηση! ;)

Εναλλακτικά, αν δεν υπήρχε στη λίστα, θα ψήφιζα τον Spidy! Ίσως γιατί απ' όλους τους υπερήρωες, μου έκανε ένα κλικ ο πιτσιρικάς Πήτερ, βιοπαλαιστής & φοιτητάκος ταυτόχρονα! :)
ενίσταμαι Μαριάννα, έπρεπε να ψηφίσεις σπαιντι, γιατί συμβολίζει όλους εμάς! την γεννιά των 700 ευρώ δηλ μην πω 500, ναι, είμαστε υπερήρωες ;)

που τα βγάζουμε πέρα. Μην κοιτάς που δεν τον ψήφισα εγώ, σαν moderator, έπρεπε να δώσεις το καλό παράδειγμα, χα, χα! Αν έχω με κάποιον κοινά ειναι με τον σπαιντι πριν γίνει άνθρωπος-αράχνη! και συ;

deathshadow, ευχαριστούμε για τις πληροφορίες...

αριαδνη είπε:
ενίσταμαι Μαριάννα, έπρεπε να ψηφίσεις σπαιντι, γιατί συμβολίζει όλους εμάς! την γεννιά των 700 ευρώ δηλ μην πω 500, ναι, είμαστε υπερήρωες ;) που τα βγάζουμε πέρα. Μην κοιτάς που δεν τον ψήφισα εγώ, σαν moderator, έπρεπε να δώσεις το καλό παράδειγμα, χα, χα! Αν έχω με κάποιον κοινά ειναι με τον σπαιντι πριν γίνει άνθρωπος-αράχνη! και συ;

deathshadow, ευχαριστούμε για τις πληροφορίες...
Χρωστούσα την ψήφο μου στον Σούπερμαν! 17 ράμματα απέκτησα για την πάρτη του - εκ των οποίων αρκετά εσωτερικά! ;)

Βatman γιατι ολοι οι αλλοι ειναι φλωροι.

D@redevil είπε:
Χρωστούσα την ψήφο μου στον Σούπερμαν! 17 ράμματα απέκτησα για την πάρτη του - εκ των οποίων αρκετά εσωτερικά! ;)
Καλέ εσύ τον ακριβοπλήρωσες , βρε κοπέλα, έπεφτες από μπαλκόνια υποθέτω!

metalcandyman είπε:
Βatman γιατι ολοι οι αλλοι ειναι φλωροι.
Ε, όχι και φλώροι οι άλλοι, άνδρες με τα όλα τους, της παλιάς καλής σχολής με εξτρα καλοδουλεμένους κοιλιακούς ;)

ο Φλας είναι και ξανθούλης #)

ποιος μπατμαν και σουπερμαν..ο πουλμαν ρε τους κανει σκονη..

ο δικος μου υπερηρωας ειναι ο Τζων Γκαλλιανο,(Buttman) :D

..no vote..

don dokken είπε:
ποιος μπατμαν και σουπερμαν..ο πουλμαν ρε τους κανει σκονη..ο δικος μου υπερηρωας ειναι ο Τζων Γκαλλιανο,(Buttman) :D

..no vote..
ίσως φανώ άσχετη αλλά ποιος είναι ο πούλμαν; :D

κάτι σε μπλακ μαν των fm , μου κάνει :)

Αν και φαν του Υπερηρωικου συμπαντος της MARVEL... :d@redevil ....

θα κανω την εκπληξη... :o .... και θα ψηφισω χαρακτηρα απο το...DC Universe!!!!

BATMAN απο εμενα!!! :D

O πιο σκοτεινος και μυστηριωδης χαρακτηρας και

ο μονος απο τους Υπερηρωες που δεν εχει Υπερηρωικες Δυναμεις

απο: spider bite,radiation Gamma,super soldier serum κλπ...

και τον κανουν να φαινεται (και ειναι) πιο ανθρωπινος.

Βασιζεται αποκλειστικα και μονο στις αθλητικες του ικανοτητες

στην τεχνολογια και στα πανεξυπνα gadgets!

Bruce Wayne o Tony Stark του DC Universe....:biglaugh:

Πίσω
Μπλουζα