Καλύτερος emulator για Switch στο Android;

Shinobi

RetroMasteR
Joined
26 Ιουλ 2006
Μηνύματα
2.202
Αντιδράσεις
763
Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου μια συσκευή με qualcomm Snapdragon 865. Ψιλοκτηνος στο θέμα emulation. Έχει κανείς εμπειρία ποιος είναι ο καλύτερος εξομοιωτής για switch; Βλέπω διάφορα skyline, yuzu, suyu, yusu, pine και ένα σωρό άλλα. Η συσκευή δεν μασάει το έχει το switch σε ότι δοκίμασα σε suyu, skyline (souldiers, afterimage). Άνετα 25-30 fps πιθανόν και παραπάνω με διάφορα τρικ που δεν έχω δοκιμάσει. 3ds το έχει για πλάκα καρφωμένα 60 καρέ. Πριν είχα ένα κιν με snapdragon 835 και έτρωγε ζόρια στο 3ds, απλά παιχνίδια έπαιζε, κανένα ψιλοδυσκολο πήγαινες στα 40 καρέ.
 
Ολοι αυτοί οι emulators είναι forks του Yuzu που βγήκαν όταν σταμάτησε η ανάπτυξή του. Και από ότι γνωρίζω κανένας δεν έχει προχωρήσει αρκετά για να πεις ότι αυτόν θα χρησιμοποιήσεις. Καλύτερα χρησιμοποίησε την τελευταία έκδοση του Yuzu μέχρι να βγει κάποιος άλλος που θα γίνει ο standard στο μέλλον.

Επίσης, το emulation μεταξύ διαφορετικών συσκευών δεν είναι και το καλύτερο μέτρο σύγκρισης performance. Επειδή μία συσκευή είναι πιο δυνατή από μία άλλη, δεν σημαίνει ότι το emulation της πρώτης είναι πιο "βαρύ". Δεν πιστεύω δηλαδή ότι το 3DS emulation (citra) είναι πιο ελαφρύ από το Switch emulation (yuzu) μιας και το τελευταίο είχε προχωρήσει περισσότερο.
 
Ο Yuzu είναι με διαφορά ο πιο ελαφρύς. Μπορείς να φορτώσεις το firmware 18 και θα υποστηρίζει και τα νεότερα παιχνίδια.
 
Κι εγώ τον yuzu με δοκιμές σε skyline, suyu, yuzu είδα πως είναι ο πιο σταθερός δεν τρώει κολλήματα να μένει κάγκελο πχ σε ένα save point όπως οι άλλοι.
 
Ο Yuzu είναι με διαφορά ο πιο ελαφρύς. Μπορείς να φορτώσεις το firmware 18 και θα υποστηρίζει και τα νεότερα παιχνίδια.
Έβαλα το firmware 18.1 και έκανα update τα 2 παιχνίδια που πέρασα και παίζουν στα 50-55 καρέ τώρα στο yuzu .
 
Ανακάλυψα άλλο ένα emulator τον vita3k για psp vita προφανώς. Η κονσολιτσα αυτή έχει τόνους indie games και ο emu παίζει τρένο 60 καρέ τουλάχιστον στο Snapdragon 865. Το 90% παίζουν μόνο το axiom verge τρώει κόλλημα ingame αν και η εφαρμογή βρίσκεται στην έκδοση 0.2 δηλαδή περιμένω να βελτιωθεί αρκετά. Απίστευτη απόδοση σαν να έχεις την κονσόλα και παιχνιδαρες aqua kitty, iconoclasts, spelunky, 1001 spikes, steamworld dig 2 κλπ.
 
Πίσω
Μπλουζα