Καμικάζι Τσαντάκιας

oneiropolo

RetroN00b
Joined
11 Φεβ 2010
Μηνύματα
6
Αντιδράσεις
4
Καμικάζι τσαντάκιας (1982)


RetroDB:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%9A%CE%B1%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AC%CE%B6%CE%B9_%CF%84%CF%83%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1%CF%82

Με Στάθη Ψάλτη, αλλά το κορυφαίο γεγονός ήταν η συμμετοχή σε ρόλο guest star του Μάικ Γαλάκου, ελάχιστους μήνες μετά τη μεταγραφή του από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό. Θυμάμαι ότι την είχα δει στο ΑΘΗΝΑΙΟΝ- πήγαινα Δημοτικό- και με την εμφάνιση του Γαλάκου ο κινηματογράφος χωρίστηκε αμέσως σε οποαδούς των δύο ομάδων.Οι μισοί τον έβριζαν και οι μισοί χειροκροτούσαν.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Με τον Σωτήρη Μουστάκα ήταν η ταινία , όχι με τον Στάθη Ψάλτη
 
Τι να πρωτοπεί κανείς για αυτή την ταινία.... όσες φορές και να τη δω λιώνω στο γέλιο, η καλύτερη του Μουστάκα και η επιτομή των 80s...
 
Απίστευτη ταινία από τις αγαπημένες του Μουστάκα με ρεσιτάλ ερμηνείας από τον ίδιο όσο και από ηθοποιάρες όπως ο Αντώνης Παπαδόπουλος που τον θεωρώ από τους ποιο αδικημένους ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου καθώς ο πρόωρος θάνατός του του στέρησε μια λαμπρή και επιτυχημένη καριέρα κρίμα πραγματικά μεγάλο κρίμα,όσο και από τον Νίκο Τσαχιρίδη που μόνο και μόνο που έκανε τους ρόλους του πρωταγωνιστικούς από δεύτερους πραγματικά αυτό λέει πολλά για την αξία του και τις ικανότητές του.Αγαπημένη σκηνή της ταινίας η κόντρα Μουστάκα-Τσαχιρίδη...όλα τα λεφτά μιλάμε!!
 
Φοβερή ταινία. Γέλιο πολύ έχει και η σκηνή με το μπιλιάρδο. Από τον αριθμό των θεάσεων που έχει στο youtube φαίνεται από τις πιο δημοφιλείς ταινίες του Μουστάκα.
 
Απο τις πλεον αγαπημενες μου του Σωτηρακη.Κατα καποιο τροπο διακωμωδει τις μηχανοταινιες της εποχης οπως ''Τα Τσακαλια'' και αλλες.Εδω εμφανισιακα ως μακρυμαλλης μηχανοβιος πραγματικα ''γραφει''.Η ολη σκηνη της κοντρας με τον Τσαχιριδη μου εχει χαρισει απειρες στιγμες γελιου.
 
Την είχα δει σε κάποιο καλοκαιρινό σινεμά στη Λάρισα όταν είχε πρωτοβγεί.

Επική η κόντρα με Τσαχιρίδη όντως, όπως επίσης και Παπαδόπουλος σε ρόλο αρχηγού συμμορίας :D
 
Λατρεύω Μουστάκα και αυτή είναι μια από τις κορυφαίες του ταινίες! Αείμνηστος!
 
η ταινια ειναι μια διακωμωδηση των μηχανοβιων της εποχης αλλα καιτων τσαντακηδων που εκεινη την εποχη ηταν σε εξαρση

οντως ειναι επικη η σκηνη με το τσαχιριδη

και επισης οπως εχω γραψει κ στις φανταρινες ο αντωνης παπαδοπουλος αν δεν εφευγε νωρις θα εκανε καριερα μεγαλη

ειναι αποτιςκαλυτερες ταινιες του μουστακα
 
Δυστυχώς και αυτή η ταινία ανήκει στην Καραγιάννης Καρατζόπουλος, καθώς πιθανόν και άλλες ταινίες της Σπέντζος Φιλμ (Ρόδα, τσάντα και κοπάνα 1, Ρόδα τσάντα και κοπάνα 4). Το μόνο θετικό πλέον είναι ότι προβάλλεται με καλή επεξεργασία στην εικόνα
 
Δυνατη ταινια. Και χαλια να ηταν, η παρουσια του Μουστακα θα την εσωζε. Ο μεγιστος Ελληνας κωμικος.

Δυναμιτης και η Καιτη Αδαμοπουλου.
 
Είναι μερικοί άνθρωποι που γεννήθηκαν με ένα έμφυτο ταλέντο που τους χάρισε απλόχερα η φύση και τους έχει διαχρονικά σημαδέψει και αποτελεί ανασπόσταστο στοιχείο του ταλέντου τους και της διαχρονικής τους αποδοχής από το κοινό. Ένας από αυτούς είναι ο καταπληκτικός κωμικός μας Σωτήρης Μουστάκας που πιστεύω πως ήταν ο κορυφαίος ηθοποιός-κωμικός της γενιάς του και ο μόνος που θα μπορούσε να σταθεί κάπως ανταγωνιστικά στους μέγιστους κωμικούς της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου των δεκαετιών ''50 και ''60.
Σε μια ταινία με μάλλον μέτριο σενάριο όπως η αναφερόμενη, η παρουσία του και μόνο την ανύψωσε καταλυτικά και μνημονεύεται σαν από τις πιο πετυχημένες κωμωδίες των ''80. Η κωμική του αύρα, οι ατάκες του, οι αστείοι μορφασμοί και γκριμάτσες του προκαλούν αβίαστα το γέλιο σε βαθμό που οι αυτοσχεδιασμοί του πηγαίου κωμικού του ταλέντου παραμερίζουν ακόμα και τις πιο πιεστικές σκηνοθετικές οδηγίες.
Πολύ κοντά του ο επίσης σημαντικός κωμικός μας Αντώνης Παπαδόπουλος που δυστυχώς έφυγε τόσο πρόωρα. Ήταν μια καλοκάγαθη φιγούρα, που σε κέρδιζε πέρα από το κωμικό του ταλέντο με την γλυκύτητα και πραότητα που εξωτερίκευε σαν άνθρωπος.
Ιδιαίτερο κλου της ταινίας η εμφάνιση του ποδοσφαιρικού σταρ της εποχής Μάικ Γαλάκου. Προσωπικά δεν θυμάμαι πολλές γκεστ εμφανίσεις ποδοσφαιριστών-αθλητών σε ταινίες, εκτός από το δίδυμο Νεστορίδη-Αντωνιάδη στην ταινία του Φώσκολου ''Θύρα 7 η μεγάλη στιγμή"', που μου έρχεται πρόχειρα στο μυαλό.
 
Πίσω
Μπλουζα