Καμπίνα από φρουτάκια - Νεα ζωή.

milntov

Retro Member
Joined
12 Ιαν 2014
Μηνύματα
1.097
Αντιδράσεις
755
Πολυ ωραια καμπινα!και αν βγαζει ακομα η crt οθονη καλη εικονα οπως καλο contrast colour brightness,ολα τελεια μετα!δεν ξερω αν τωρα καποια εργοστασια βγαζουν εστω και λιγα crt arcade monitor.αν οχι εγω θα εψαχνα απο τωρα να βρω καποιο καλο crt monitor η καποια καλη crt τηλεοραση με δυνατη εικονα σε οσο καλυτερη κατασταση γινεται γιατι οι οθονες εχουν και καποια ορια στις ωρες!
 

telonio

RetroMuseum GateKeepeR
Joined
19 Ιουλ 2006
Μηνύματα
3.960
Αντιδράσεις
1.074
Arcade οθόνες καινούργιες πουλάνε στο εξωτερικό αλλά είναι πανάκριβες, βάλε και τα μεταφορικά. Οι crt τηλεοράσεις γενικώς αντέχουν ακόμη, εντάξει σίγουρα όσο πιο παλιά είναι έχει και περισσότερες ώρες λειτουργίας. Trust me, μακράν πιο αξιόπιστη επιλογή από το να βρείς arcade crt του 1980, και πολύ πιο οικονομική λύση από το να αγοράσεις καινούργια από το εξωτερικό. 3 crt arcade πέταξα γιατί είχαν σοβαρά προβλήματα με τις πλακέτες και θέματα με τον φόσφωρο από τις χιλιάδες ώρες λειτουργίας. Πλέον arcade crt που να μου χαρίζουν δεν παίρνω.
 

milntov

Retro Member
Joined
12 Ιαν 2014
Μηνύματα
1.097
Αντιδράσεις
755
Ετσι ειναι ποσο να αντεξουν οι πολυ παλιες arcade οθονες..παντος γενικα απο crt τηλεορασεις μεταχειρισμενες υπαρχουν αρκετες!εγω αν και ειχα μια στο σπιτι πηρα 3 ακομη μοντελα του 2006-7 αψογες στην εικονα και απο ωρες ειχαν απο 4000 μεχρι 11000 που ειδα στο servis μενου!παρα πολυ καλα.
 

Stel

RetroN00b
Joined
21 Σεπ 2016
Μηνύματα
30
Αντιδράσεις
15
Επειδή με κάτι τέτοια είμαι αγχωδης, με έχει απασχολήσει και εμένα το θέμα της οθόνης. Έχει λίγους τσαμπουκάδες, ένα ελαφρύ leak στα δεξιά και μια ελάχιστη παραμόρφωση εκεί, αλλά σε γενικές γραμμές είναι πολύ οκ. Tα rgb της είναι μια χαρά και έχει και καλή αντίθεση ακόμα. Το brightness το έχω τερματισμένο από το εξωτερικό pot αλλά έχει ψωμί από το pot του flyback. Γενικά όμως σκέφτομαι την εναλλακτική να πάρω μια 26" tv για καβάτζα.

Ερώτηση μιας και αναφέρθηκε το θέμα. Ξέρει κανεις αν οι trinitron έχουν φλατ tube ή είναι απλά το εξωτερικό γυαλί τους πλακε?
 

arpacolla

RetroActive
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
465
Αντιδράσεις
164
Stel είπε:
Ξέρει κανεις αν οι trinitron έχουν φλατ tube ή είναι απλά το εξωτερικό γυαλί τους πλακε?
Νομίζω οι παλιές έχουν λίγο στρογγυλάδα μέσα παρά το πλακέ γυαλί, όπως το λες, αλλά τα πιο καινούρια μοντέλα είναι τελείως φλατ.
 

PETROS1414

RetroNoob
Joined
18 Σεπ 2020
Μηνύματα
1
Αντιδράσεις
0
καλησπερα παιδες //εχω βρει μια καμπινα παλια και θελω να συνδεσω την ηδη υπαρχων οθονη με rasbery pi 4 και retropie.γινεται αυτο ειναι εφικτο ξερει κανεις???
 

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
8.045
Αντιδράσεις
5.742
Κατ΄' αρχην μην γραφεις το ιδιο πραγμα σε πολλα διαφορετικα σημεια. Μια φορα αρκει και αν καποιος ξερει θα σου απαντησει.

Απο κει και περα, πρεπει να αναφερεις περισσοτερες λεπτομερειες για την εγκατασταση σου και μερικες φωτογραφιες δεν θα εβλαπταν.

Παντως αν εχεις jamma connector, τοτε ισως να σε ενδιαφερει το RGB-Pi ή το P2Jamma. Ομως πριν αγορασεις θα πρεπει να δεις αν συνεργαζονται με το RP4, γιατι και τα δυο λενε εως RP3 στην περιγραφη τους. Προσωπικα εχω πολλα προβληματα με το composite στο RP4, αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι το ιδιο με αυτες τις λυσεις.
 

milntov

Retro Member
Joined
12 Ιαν 2014
Μηνύματα
1.097
Αντιδράσεις
755
καλησπερα παιδες //εχω βρει μια καμπινα παλια και θελω να συνδεσω την ηδη υπαρχων οθονη με rasbery pi 4 και retropie.γινεται αυτο ειναι εφικτο ξερει κανεις???

Αν η καμπινα εχει arcade οθονη CRT με συνδεση cga ενα παραδειγμα ειναι αυτο που δειχνει στο βιντεο με τον μετατροπεα gbs 8100.

Tωρα οσον αφορα την αυθεντικη απεικονιση των 80ς - 90ς παιχνιδιων με τις αυθεντικες αναλυσεις στην CRT δεν εχω ασχοληθει με rasbery pi

 

kiroukos

RetroNoob
Joined
19 Φεβ 2021
Μηνύματα
1
Αντιδράσεις
0
Καλημέρα σε όλους .
Νέος στο FORUM αν και πάντα ήθελα να αποκτήσω ARCADE καμπίνα τελικά το έκανα πρόσφατα.

Επειδή δεν είμαι ευχαριστημένος με την crt οθόνη της δικιάς μου καμπίνας σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω
παλιά TV crt . Πως όμως θα συνδέσω την PANDORA CX με την jamma καλωδίωση ;

Το BOX της PANDORA έχει και έξοδο hdmi και vga .

Μπορεί κάποιος να βοηθήσει ;

Ευχαριστώ πολύ
 
Μπλουζα