Καρέ Καρέ με τον Γιάννη Δαλιανίδη

Rinus Cesar

RetroNuts!
Joined
22 Ιουν 2009
Μηνύματα
1.417
Αντιδράσεις
274
Κι όμως ... ο Γιάννης Δαλιανίδης, σκηνοθέτης τόσων αγαπημένων ταινιών και σήριαλς, διετέλεσε, μεταξύ άλλων, και ... παρουσιαστής τηλεπαιχνιδιού !!! Επρόκειτο για το τηλεπαιχνίδι "Καρέ Καρέ", το οποίο προβλήθηκε στις αρχές των 90ς [δεν θυμάμαι σε ποιο κανάλι] !!! Το θυμάμαι στην παλιά τηλεόραση που είχαμε στο φοιτητικό μας διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη !!!

Από τον τίτλο του τηλεπαιχνιδιού μπορεί κάποιος να καταλάβει το "τι αφορούσε" : Τον κινηματογράφο !!! Έπαιρναν μέρος δύο παίκτες, στους οποίους υποβάλλονταν ερωτήσεις σχετικά με το σινεμά, το πώς γυρίζονται οι σκηνές, τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται για τα γυρίσματα κλπ κλπ .... Δυστυχώς, όμως, δεν θυμάμαι περισσότερα .... Θυμάμαι μόνο το πρώτο επεισόδιο, στο οποίο είχαν πάρει μέρος δύο παίκτες, ένας άνδρας και μία γυναίκα !!! Κι αυτό το θυμάμαι επειδή η κοπέλα, που πήρε μέρος στο τηλεπαιχνίδι, ήταν μια ψηλή, ξανθιά, πανέμορφη κούκλα !!! Θυμάμαι, μάλιστα, και τα άλλα στοιχεία της : Λεγόταν Μαρία και ήταν νηπιαγωγός !!! Αφού μέχρι και ο Δαλιανίδης, την ώρα που "κατεύθυνε" το τηλεπαιχνίδι, την κοίταζε εντυπωσιασμένος και της μιλούσε με τον πλέον γλυκό τρόπο [άλλωστε, είναι γνωστό το πόσο ευγενικός και γλυκομίλητος ήταν ο Δαλιανίδης και πόσο είχε αδυναμία στο "ωραίο φύλο"] !!! Η μόνη ερώτηση που θυμάμαι [η οποία απευθύνθηκε στη Μαρία] ήταν "τι μηχάνημα είναι η τρυκέζα" ??? και η Μαρία απάντησε σωστά "το μηχάνημα για τα τρικς" !!!

Αυτό το τηλεπαιχνίδι δεν νομίζω να κράτησε πολύ !!! Θα είναι χαρά μου να διαβάσω κι άλλες πληροφορίες απ' όσους θυμούνται ή γνωρίζουν περισσότερα ;) ;)
 
Το τηλεπαιχνίδι λεγόταν "Καρέ-Καρέ" και προβλήθηκε στην ΕΤ1, σε 26 επεισόδια των 30 λεπτών. Ρίξε μια ματιά εδώ.
 
Μονο το πρωτο επεισόδιο θυμάμαι, όπου μάλιστα ο Δαλιανίδης είχε εντοπίσει ότι άλλο ρούχο φόραγε στο "κελί" της η Αλίκη Βουγιουκλάκη στην κόρη την σοσιαλίστρια και άλλο όταν έδινε κατάθεση στον Χρόνη Εξαρχάκο
 
Δυστυχώς το παιχνίδι προβαλλόταν από ένα σημείο και μετά Παρασκευή βράδυ και δεν μπορούσα να το παρακολουθήσω λόγω μαθητικών υποχρεώσεων. Εκτός από αυτό του πρώτου επεισοδίου που αναφέρει ο spyrosd, θυμάμαι ένα-δυο trivia ακόμα από επεισόδια που μπόρεσα να παρακολουθήσω. Σε ένα επεισόδιο το θέμα ήταν τα "Κόκκινα Φανάρια" του Γεωργιάδη και μια ερώτηση που έθεσε ο Δαλιανίδης είχε ως απάντηση το όνομα του Νότη Περγιάλη. Έγραψε λοιπόν ο παίκτης ή η παίκτρια το όνομα σε ένα χαρτί και το πήρε η Μαρία για να το διαβάσει και τόνισε το όνομα στη λήγουσα (άραγε ο παίκτης το είχε γράψει έτσι ή το είχε γράψει με κεφαλαία και η Μαρία δεν ήξερε πού τονιζόταν) και ο Δαλιανίδη τη διόρθωσε διακριτικά. Επίσης σε ένα άλλο επεισόδιο που έτυχε να δω ο Δαλιανίδης είπε ότι σε παλιότερη εκπομπή είχε μιλήσει η Ρένα Βλαχοπούλου για τον Φίνο και είχε πει πως ο Φίνος τα έδωσε όλα μα δεν πήρε τίποτα. Δεν ξέρω (και θα ήθελα πολύ-πολύ να μάθω) σε ποιο επεισόδιο είχε μιλήσει η Ρένα αλλά υποπτεύομαι πως ήταν σε εκείνο που το θέμα του παιχνιδιού ήταν το "Κάτι να καίει"---κι αυτό το ξέρω γιατί έπιασε φευγαλέα το μάτι μου, στην οθόνη σε βιτρίνα ενός καταστήματος καθώς πήγαινα από το ένα απογευματινό μάθημα στο άλλο, απόσπασμα από την ταινία κι ευθύς αμέσως μετά τον Δαλιανίδη να μιλά (αλλά φυσικά δεν άκουσα τι έλεγε...)...
 
Απόσπασμα απο το Τηλεπαιχνίδι της ΕΤ-1 Καρε-Καρε με τον Γιαννη Δαλιανίδη στο οποίο οι διαγωνιζόμενοι δοκίμαζαν τις γνώσεις τους γύρω από τον Ελληνικό κινηματογράφο.
Μεταδόθηκε το 1989


https://youtu.be/GKtCAg-nW80
 
1@FORD231[/USER]Άρχοντας..ΤΚ 11521 ευρύτερη περιοχή πέριξ του μεγάρου μουσικής και γηπέδου παναθηναικού

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ήταν κάτι σαν το "Playback" μια χρονιά πρίν με τον Κραουνάκη το οποίο όμως είχε σαν αντικείμενο το ελληνικό τραγούδι.Ίδια παραγωγή ήταν νομίζω του Πιλάβιου.Είχε λίγα επεισόδια και χαμηλή τηλεθέαση γιατί έπεσε στο άνοιγμα του Mega που σάρωνε σε θεαματικότητες ως κάτι νέο.
 
απ' το "Καρέ Καρέ" 2 επεισοδια είχε τύχει να δώ.Το πρώτο με την "Κόρη μου την σοσιαλίστρια" και το δεύτερο με την "Παραγγελιά!".Πρέπει να μεταφέρθηκε (όπως αναφέρει ο φίλος Appoul) Παρασκευή βράδυ και κράτησε λίγες εκπομπές (κάπου Φεβρουάριο με Μάρτιο 1990 λογικά πρέπει να ολοκληρώθηκε ο κύκλος εκπομπών.
 
Πίσω
Μπλουζα