ΘΑΛΑΣΣΗΣ είπε:αγαπητοί φίλοι
Το σενάριο είναι του Ν. Ζώη και η εικονογράφηση του Π. Λύρη.
O "Βύρων" είναι ο Βύρωνας Απτόσογλου, γνωστότερος ως Byron εκ της υπογραφής του.Rakeesh είπε:Χμ μιας και ανοιξες την κουβεντα...
Το μονο που ξερω ειναι οτι κυκλοφορουσαν απο τις εκδοσεις "Βυρων" και οι ιστοριες και τα σχεδια ηταν του ιδιου του Βυρωνα Κατι (δε θυμαμαι επιθετο) οποτε μαλλον προκειται για ατομικη επιχειρηση :Ρ
Τα τευχη που εχω ειναι 'Ο Καραγκιόζης Μάγερας (sic)' και 'Ο Καραγκιόζης Προξενητής'. Αυτο το δευτερο, διαφημίζει το επόμενο τέυχος 'Ο Καραγκιόζης στον Άρη' το οποιο μαλλον δεν κυκλοφορησε.
Τα σχεδια ηταν παντως αρκετα καλα και αναρωτιεμαι γιατι δεν ξανακουσα ποτε για αυτον τον κυριο Βυρωνα μιας και θα μπορουσε να κανει μεγαλο εργο στο χωρο του Ελληνικου κομικ
Rakeesh είπε:Εισαι σιγουρος γιαυτο; Δε ακουσα ποτε ο Βυρωνας του Μικρου Ηρωα να ειχε ανοιξει εκδοτικο οικο ονοματι 'Βυρων'.
Επισης νομιζω οτι τελευταια φορα που ειδα το περιοδικο Καραγκιοζη, το επιθετο του εκδοτη δεν ηταν αυτο. Φυσικα μπορει να θυμαμαι και λαθος
...αυτοματα καθισταται πολυ ακυρη και αστειααναρωτιεμαι γιατι δεν ξανακουσα ποτε για αυτον τον κυριο Βυρωνα μιας και θα μπορουσε να κανει μεγαλο εργο στο χωρο του Ελληνικου κομικ
Και βεβαια μου θυμιζει, το συγκεκριμενο τευχος το ειχα κι εγω (ισως και αλλα της σειρας, μιλαμε για πολλα χρονια πριν). Μαλιστα ειχα εντυπωσιαστει γιατι ηταν η πρωτη φορα που εβλεπα φιγουρες του Καραγκιοζη σε φας και 3/4!Rakeesh είπε:Οριστε 2 χαλια φωτογραφιες μηπως σας θυμιζει κατι (συγνωμη για τις πολυ μεγαλες διαστασεις)