Καραμελάκια PEZ

Nia

RetroN00b
Joined
5 Σεπ 2009
Μηνύματα
30
Αντιδράσεις
1
Θυμάται κανείς τα καραμελάκια PEZ???? Ήταν κάτι μικρά ορθογώνια καραμελάκια που έμπαιναν σε ειδικές θήκες που έμοιαζαν με γεμιστήρες όπλου και ταυτόχρονα απεικόνιζαν κάποιον ήρωα κόμικ ή κάποιο ζωάκι. Το κεφάλι λειτουργούσε σαν 'μοχλός', κι όταν το ανασήκωνες προς τα πίσω σου 'σέρβιρε' την καραμελίτσα! :cool:

Θα ποστάρω φωτό σύντομα!
 
εννοειται πως τα θυμαμαι η θηκη ειχε και ενα ελατηριο που πιεζοταν προς τα κατω για να μπαινουν οι καραμελες ειχα πολλες απο αυτες οι καραμελες ηταν σε σχημα σαν μικρα τουβλακια και ειχαν πολυ γλυκεια γευση καποια στιγμη ειχαν κυκλοφορισει και ρουχα για να ντυνεις τις φιγουρες απο τι θυμαμαι την εισαγωγη εκανε καποια εταιρια φωτονι α.ε. υπαρχουν μεχρι και σημερα αν και δεν τις βρισκεις παντου καπου ειχα βρει και ενα αρθρο για την προελευση τους να το http://www.gewponoi.com/trofima/index.php?topic=356.0
 
Πρέπει να υπάρχουν ακόμα, αρκετά πρόσφατα είδα σε market κοντά στα ταμεία. Αυτά που χαρακτηριστικά θυμάμαι είναι με ήρωες του Disney (Γκούφυ - Ντόναλντ)

Δεν ήταν ακριβώς καραμέλες πάντως περρισότερο σε κουφετάκια παρέπεμπε η υφή τους.
 
Ξεθάβω για να ανφέρω πως όντως αυτή τη στιγμή ξανακυκλοφορούν αλλά αντί για τα παλιά κεφάλια από Walt Disney κτλ αυτά που είδα έχουν θέμα από κάτι καινούργια κινούμενα σχέδια «BEN 10» (κάπως έτσι, μια ... ).

Ομολογώ πως τα είδα και τα πήρα γιατί δεν άντεξα να μη δοκιμάσω τα κουφετάκια μετά τόσα χρόνια! (παίζει να είναι 20-25 χρόνια που είχα να δω). Είναι ολόιδια με τα παλιά, ακριβώς ίδια γεύση, η θήκες ολόιδιες κι έχει αλλάξει μόνο η φιγούρα στο πάνω μέρος. Υποθέτω πως ήταν κάποιου είδους πατέντα που ξανακυκλοφόρησε.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τα PEZ δεν σταμάτησαν ποτέ. Το Ben 10 είναι παιδική σειρά, τα PEZ ανέκαθεν είχαν ήρωες από παιδικές σειρές. Τα κεφάλια Disney ήταν απλά μια από τις 100δες (κυριολεκτικά) σειρές της PEZ.
 
Τέλεια ήταν! :D

Θυμάμαι Donald Duck (το είχα για αρκετά χρόνια) και διάφορα ζωάκια αγνώστων λοιπών στοιχείων! :)

Yup, τώρα όντως τα έχει πάρει το μάτι μου με φιγούρα τον Ben 10!

Οι καραμέλες πάντως, τρώγονται εξίσου ευχάριστα, ακόμα και σήμερα! #)
 
κι εγω τα θυμαμαι αλλα εχω ξεχασει την γευση τους

αν τα πετυχω θα παρω για να ξαναδοκιμασω μετα απο πολλα χρονια
 
Εγω ειχα ενα μπλε με τον γκουφυ.
 
καποτε θυμαμαι οτι ειχαν βγαλει στολες για να ντυνεις τις φιγουρες καινοτομια την εισαγωγη την εκανε (και μαλλον την κανει ακομα) καποιος φωτονι βρηκα και το ελληνικο σαιτ http://www.fotoni.gr/gr/
 
Aκομα υπαρχουν :flower:
 
Ναι, υπάρχουν και πριν μερικά χρόνια είχα πάρει αυτό με τον Καα από τον Μόγλη!

DSC06843.jpg
 
zouzou πολύ όμοφο! Ανεβάζω και τα δικά μου :biglaugh:

DSC01544.jpg
 
Μηνιαιες κληρωσεις PEZ εως το τελος του '88...προλαβαινετε... :D

PEZ.jpg
 
Έχω 1 dalmatian, 1 με ένα γάτο και 1 με τον Άγιο Βασίλη. :eek:
 
Εϊχα Flinstones το Fred τη Βίλμα και την κόρη τους τη Σταλίτσα (Pebbles).Υπήρχαν άλλα 4 σε αυτή τη σειρά,ο Barney ή Betty, ο γιος τους Bam Bam και ο DINO ο δεινόσαυρος.Όταν τέλειωναν,πωλούνταν και χύμα οι καραμέλες και ξαναγέμιζε η φιγούρα.
 
Εγώ είχα σίγουρα τον Fred Flintstone και τον Sylvester από τα Looney Tunes. Είχα και άλλα αλλά δεν θυμάμαι ποια ήταν... Είχα και μια στολή ιππότη για να τα ντύνω.
 
Είχα κι εγώ μάλλον τον Ντόναλτ. Πάντως και τα καραμελάκια ήταν νόστιμα όχι σαν αυτά που είχαν κάτι πυραυλάκια που ήταν εμετικά.
 
Συλλογή από κουτάκια, από το μουσείο παιχνιδιών στη Σίντρα της Πορτογαλίας!

DSC09328.jpg

DSC09326.jpg

DSC09327.jpg
 
θυμάμαι τα καραμελάκια PEZ και μου άρεσαν οι συσκευασίες τους...σε επίσκεψη για ψώνια στο σουπερμάρκετ αγόραζα...
 
Κυκλοφορούν ακόμα κανονικότατα!
 
Πίσω
Μπλουζα