Κασσετα Amstrad

skylas

Retro Member
Αντιδράσεις
403
Ένα project ξεχασμένο εδώ και 4-5 χρόνια, ήταν να δοκιμάσω να γράψω τα μικρά παιχνιδάκι μου σε κασσέτα (τα text adventures δε γίνεται να γραφτούν σε κασσέτα). Δεν προχώρησε τότε καθως δεν έβγαζα άκρη με το tape γενικότερα (ήμουν μαθημένος στη δισκέτα του 6128), δεν δούλευε με τίποτα. Μετά κατάφερα και έγραψα δισκέτες, οπότε άφησα την κασσέτα στην άκρη.

Τώρα ασχολήθηκα λίγο πάλι, και έφτιαξα ένα πρωτότυπο κασσετάκι, φουλ ερασιτεχνικό, παραθέτω φωτογραφίες!

Προς το παρόν δυστυχώς δεν γνωρίζω αν παίζει, καθώς δεν δουλεύει κάτι στο όλο σύστημα της κασέτας γενικά στον amstrad 6128 μου, και έτσι δεν μπορώ να το τεστάρω.
Ελπίζω όμως ότι ίσως είναι γραμμένη σωστά. Το έκανα φτιάχνοντας ένα λειτουργικό cdt αρχείο σε emulator, μετατροπή σε WAV μέσω Javacpc, και μετά εγγραφή με ένα κασετοφωνάκι που συνδέεται με usb στο pc.

Συνημμένα

• 1.jpg
    1.jpg
    116,6 KB · Προβολές: 8
  • 2.jpg
    2.jpg
    115,4 KB · Προβολές: 8
  • 5.jpg
    5.jpg
    81,3 KB · Προβολές: 7
  • 9.jpg
    9.jpg
    158 KB · Προβολές: 8
  • 10.jpg
    10.jpg
    161,8 KB · Προβολές: 8
Γεια σου φίλε Σάκη! Χαίρομαι πολύ που σε ξαναβλέπω online στο retromaniax!

Πολύ τσίλικη η ετικέτα για την κασέτα που έφτιαξες!

Έχω μια απορία.. Γιατί δεν μπορούν να γραφτούν τα text adventures σε κασέτα ;

Γεια σου φίλε Σάκη! Χαίρομαι πολύ που σε ξαναβλέπω online στο retromaniax!

Πολύ τσίλικη η ετικέτα για την κασέτα που έφτιαξες!

Έχω μια απορία.. Γιατί δεν μπορούν να γραφτούν τα text adventures σε κασέτα ;
Εδώ είμαι, χρόνο δεν έχω πολύ, αλλά δεν έλειψα κ ποτέ!

Να σαι καλά, έχει φτιαχτεί πριν χρόνια στο word !

Tα συγκεκριμένα text adventures, τα δικά μου, είναι σε BASIC. Όποτε πας σε άλλο μέρος/δωμάτιο, το πρόγραμμα κάνει load την αντίστοιχη εικόνα από τη δισκέτα, ενώ αλλάζει και η μουσική όσο προχωράς levels. Δεν κάνει δηλαδή ένα μεγάλο loading στην αρχή, αλλά κάνει loading στη διάρκεια του παιχνιδιού, συνέχεια. Στη δισκέτα δεν έχεις θέμα, κάνει loading ότι του πεις. Στην κασέτα όμως δεν γίνεται κάθε φορά που θα μπαίνεις σε δωμάτιο να βάζεις από την αρχή την κασέτα.

Βέβαια, αν βγάλεις τις εικόνες στα δωμάτια και αφήσεις μόνο μία ως αρχικό loading sceen, και αφήσεις και μία μόνο μουσική να παίζει, ίσως θεωρητικά γίνεται. Ίσως γίνεται επίσης αν δεν είναι BASIC ο κώδικας, αλλά από εκεί και πέρα δεν ξέρω.

Εδώ είμαι, χρόνο δεν έχω πολύ, αλλά δεν έλειψα κ ποτέ!

Καλά απο ελεύθερο χρόνο όλοι λίγο/πολύ είμαστε μια απο τα ίδια.. Άστα να πάνε!

Και εγώ απο τον Ιανουάριο του 2025 που μπήκες τελευταία φορά έχω κατεβάσει το RS3 το οποίο σκεφτόμουν να παίξω το καλοκαίρι και τελικά δεν τα κατάφερα ούτε τότε λόγω έλλειψης χρόνου και σημαντικού χειρουργείου στην οικογένεια.

Δεν υπήρχε καν η όρεξη να χαλαρώσω και να ασχοληθώ. Ευελπιστώ κάποια στιγμή να αμστραντωθώ (η λέξη βγαίνει απο το "να αξιωθώ" :D ) και να παίξω την συνέχεια του παιχνιδιού σου.

Tα συγκεκριμένα text adventures, τα δικά μου, είναι σε BASIC. Όποτε πας σε άλλο μέρος/δωμάτιο, το πρόγραμμα κάνει load την αντίστοιχη εικόνα από τη δισκέτα, ενώ αλλάζει και η μουσική όσο προχωράς levels. Δεν κάνει δηλαδή ένα μεγάλο loading στην αρχή, αλλά κάνει loading στη διάρκεια του παιχνιδιού, συνέχεια. Στη δισκέτα δεν έχεις θέμα, κάνει loading ότι του πεις. Στην κασέτα όμως δεν γίνεται κάθε φορά που θα μπαίνεις σε δωμάτιο να βάζεις από την αρχή την κασέτα.

Βέβαια, αν βγάλεις τις εικόνες στα δωμάτια και αφήσεις μόνο μία ως αρχικό loading sceen, και αφήσεις και μία μόνο μουσική να παίζει, ίσως θεωρητικά γίνεται. Ίσως γίνεται επίσης αν δεν είναι BASIC ο κώδικας, αλλά από εκεί και πέρα δεν ξέρω.

Τώρα κατάλαβα γιατί δεν γίνεται. Πολύ Μπερδεγουέη! :D

Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα