Κασσετόφωνα

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Uskoke
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

1@word1983[/USER] σε ποια "σεχτα" ανηκεις? Αποθορυβοποιηση ή οχι? :) (για καλης ποιοτητας κασσετες φυσικα)

1@angel_grig[/USER] διαβαζω απο χτες οτι απο την αλλη εβδομαδα παιζει να ψιλο-καταργουνται τα capital controls...να δουμε.

Wally είπε:
1@word1983[/USER] σε ποια "σεχτα" ανηκεις? Αποθορυβοποιηση ή οχι? :) (για καλης ποιοτητας κασσετες φυσικα)
1@angel_grig[/USER] διαβαζω απο χτες οτι απο την αλλη εβδομαδα παιζει να ψιλο-καταργουνται τα capital controls...να δουμε.
Στην ομάδα αποθορυβοποίησις :) Dolby B όμως το C και S δεν τα χρησιμοποιώ. εσύ ?

Εμαι στους αναποφασιστους χαχαχαχαχα αν και τελικα το 90% των εγγραφων μου ειναι πλεον με S.

Μια παιζω χωρις (οταν μιλαμε για κασετες απο TDK AR και πανω ποιοτικα), αλλα το αυτι μου παει αμεσως στο θορυβο.

Χωρις να μπορω να το εξηγησω...εχω μια υπονοια οτι τα B/C (και λιγοτερο το S) κατι καλο αφαιρουν...απροσδιοριστα.

Δυστυχως ομως εδω και καμποσα χρονια εχω bookshelf ηχεια οποτε μπορει να αδικω την αποθορυβοποιηση. Επομενη μου αγορα θα ειναι ενα καλο ζευγαρι κανονικου μεγεθους ηχειων.

Διαβαζω επισης οτι το Dolby για να αποδωσει, απαιτει ενα τελεια καλιμπραρισμενο μηχανημα αλλιως οντως εχει και αρνητικες επιδρασεις. Σκοπος μου ειναι να ξεκινησω να μαθω να ελεγχω τα decks μου.

BTW τυχαια απο εχτες μελετω αυτο

Τι δεν σου αρεσε στο C και το S σε σχεση με το B?

EDIT: τωρα που μιλαμε γραφω απο .flac το υπεροχο II απο τα πατριωτακια Mother Turtle (5 ευρω στο bandcamp) χωρις Dolby σε TDK AR. :)

Για να δουμε τι θα δουμε...(τι θα ακουσουμε βασικα)

Wally είπε:
Εμαι στους αναποφασιστους χαχαχαχαχα αν και τελικα το 90% των εγγραφων μου ειναι πλεον με S.
Μια παιζω χωρις (οταν μιλαμε για κασετες απο TDK AR και πανω ποιοτικα), αλλα το αυτι μου παει αμεσως στο θορυβο.

Χωρις να μπορω να το εξηγησω...εχω μια υπονοια οτι τα B/C (και λιγοτερο το S) κατι καλο αφαιρουν...απροσδιοριστα.

Δυστυχως ομως εδω και καμποσα χρονια εχω bookshelf ηχεια οποτε μπορει να αδικω την αποθορυβοποιηση. Επομενη μου αγορα θα ειναι ενα καλο ζευγαρι κανονικου μεγεθους ηχειων.

Διαβαζω επισης οτι το Dolby για να αποδωσει, απαιτει ενα τελεια καλιμπραρισμενο μηχανημα αλλιως οντως εχει και αρνητικες επιδρασεις. Σκοπος μου ειναι να ξεκινησω να μαθω να ελεγχω τα decks μου.

BTW τυχαια απο εχτες μελετω αυτο

Τι δεν σου αρεσε στο C και το S σε σχεση με το B?

EDIT: τωρα που μιλαμε γραφω απο .flac το υπεροχο II απο τα πατριωτακια Mother Turtle (5 ευρω στο bandcamp) χωρις Dolby σε TDK AR. :)

Για να δουμε τι θα δουμε...(τι θα ακουσουμε βασικα)
Δεν είναι ότι δεν μου αρέσει κάτι απλά όπως είπες και εσύ έχω την εντύπωση ότι αφαιρούν κάτι απροσδιόριστα όταν τα χρησιμοποιούμε.

Οταν χρησιμοποιώ το Β ελαττώνεται ελαφρώς ο θόρυβος αλλα παραμένει θα έλεγα σχεδόν ίδιος ο ήχος ! Ασε που αν γράψω κάτι με S και δώσω σε κάποιον την κασέτα να την ακούσει και δεν έχει ούτε S αλλα δεν έχει και ιδέα από dolby και το βαλει σε ένα συμβατικό κασετόφωνο , εκεί τι γίνετε ??? :) :) ο κακός χαμός νομίζω . Aρα ? πρέπει να υποστηρίζει και το σύστημα του S .

Oποτε γράψε σε B βαλει δεν βαλει dolby έχει δεν έχει dolby και είσαι μέσα χωρίς ευτράπελα με τον ήχο :)

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Kαλά έκανες και μου το έδειξες αλλα επειδή δεν ξέρω αγγλικά καλά δεν καταλαβαίνω για ποιο πράγμα μιλάει ! :(

Και μάλλον μιλάει για κάτι σοβαρό !

Μιας και ιδα ότι το άρθρο που μου έστειλες κάτι λέει για khz ! Ας αναφέρω ότι έχω φάει τον τόπο και δεν μπορώ να βρω μια εργοστασιακή κασέτα οπιαδιποτε γνωστης μάρκας που να έχει 3khz tone ! Και αυτό γιατί θέλω να ρυθμίσω σωστά την ταχυτητα των deck μου ! Τα ρύθμισα στο περίπου με γνήσια κασέτα . Aκουγα από το pc και άκουγα και την κασέτα σύγχρονος και έτσι το έκανα ! Aλλα θα προτιμούσα μια κασέτα εργοστασιου γραμμένη στα 3khz με 0db . Τα Sony στo εγχειριδιο χρησης γραφουν 3khz 0db Tape Speed Adjustment ,και κωδικό κασέτας WS-48B.

Στο ebay έχει ένα σορό μάρκες και μη ! Aλλα έλα που δεν έχει αυτή που θέλω ! :(

1@word1983[/USER] Πως την παλευεις χωρις αγγλικα? :o Αυτο που λεει στο αρθρο ειναι οτι υπαρχει παραμoρφωση του ηχου στα φτηνοτερα sony decks που προκαλειται απο το κυκλωμα ανορθωσης των μετρητων -VU meters ( που οι σχεδιαστές της Sony γνώριζαν πολύ καλά ότι είναι απαραίτητο, αλλά σκόπιμα το άφησαν έξω, εξοικονομώντας χρήματα) και που μπορει να διορθωθει ειτε αποσυνδεοντας τα vu meter και συνδέοντας τα στην έξοδο του ενισχυτή ακουστικών μεσω αντιστάσεων 43 kOhm ειτε με op amp buffer στις αντιστασεις εισοδου των VU meters

1@word1983[/USER] Εχω παραγγειλει μια απλη 3Khz κασσετα απο καποιον Βουλγαρο τεχνικο και θα μου ερθει λογικα την επομενη εβδομαδα διοτι θελω να ρυθμισω ενα Philips που εχω ρυθμισει με το...αυτι :)

Μπορω να στην δανεισω αν θες μολις τελειωσω.

1@angel_grig[/USER] Γρηγορη ευχαριστω για την επεξηγηση (αν και ειτε Αγγλικα ειτε Ελληνικα παλι Κινεζικα μου ακουγονται ολα αυτα τα ηλεκτρονικα χαχαχαχα)

Δυστυχως και το δικο μου Sony παρουσιαζει αυτη την κακοτεχνια :(

angel_grig είπε:
1@word1983[/USER] Πως την παλευεις χωρις αγγλικα? :o Αυτο που λεει στο αρθρο ειναι οτι υπαρχει παραμoρφωση του ηχου στα φτηνοτερα sony decks που προκαλειται απο το κυκλωμα ανορθωσης των μετρητων -VU meters ( που οι σχεδιαστές της Sony γνώριζαν πολύ καλά ότι είναι απαραίτητο, αλλά σκόπιμα το άφησαν έξω, εξοικονομώντας χρήματα) και που μπορει να διορθωθει ειτε αποσυνδεοντας τα vu meter και συνδέοντας τα στην έξοδο του ενισχυτή ακουστικών μεσω αντιστάσεων 43 kOhm ειτε με op amp buffer στις αντιστασεις εισοδου των VU meters
Aστα να πάνε ! Nα φανταστείς με γράψαν φροντιστήριο και πήγα μονο μια μέρα :) Eχω καταλάβει εδώ και χρονια πλέον ότι είχα κάνει βλακεία :( ! Xρειάζονται τα αγγλικά πολύ !

Tώρα για αυτά που μου μετέφρασες απόρησα ! . Δεν έχω ακούσει καμια παραμόρφωση στην έξοδο και γενικά πουθενά ! πέραν βεβαια από λαστιχάκια που όταν αλλάχτηκαν όλα ήταν ok ! Ασε που και τα συγκεκριμένα deck δεν τα έλεγες και φθηνά . Δεν ξέρω τι να πω !

Wally είπε:
1@word1983[/USER] Εχω παραγγειλει μια απλη 3Khz κασσετα απο καποιον Βουλγαρο τεχνικο και θα μου ερθει λογικα την επομενη εβδομαδα διοτι θελω να ρυθμισω ενα Philips που εχω ρυθμισει με το...αυτι :)
Μπορω να στην δανεισω αν θες μολις τελειωσω.

1@angel_grig[/USER] Γρηγορη ευχαριστω για την επεξηγηση (αν και ειτε Αγγλικα ειτε Ελληνικα παλι Κινεζικα μου ακουγονται ολα αυτα τα ηλεκτρονικα χαχαχαχα)

Δυστυχως και το δικο μου Sony παρουσιαζει αυτη την κακοτεχνια :(
Ευχαριστώ και μονο που το πρότεινες φιλε μου Wally :) . Η κασέτα που παρήγγειλες είναι εργοστασιακή η την έχει κάνει την εγγραφη ο ίδιος από δικό του deck ? Αν υπάρχει και κάποιο site ευχαρίστως θα ήθελα να το δω ! :)

angel_grig Aν πιάνουν τα χερια σου και έχεις κάνα δυο εργαλιακια γίνετε να το διόρθωσης ! Eιδάλλως αν είμαστε από την ίδια πολύ ευχαρίστως να στο διορθώσω :) .

θεσσαλονίκη μένω εσύ ?

Δεν ειναι εργοστασιακη. Τις πουλαει καποιος απο Βουλγαρια στο ebay απο τσεκαρισμενο Sony TC-K555ESJ γυρω στα 8 ευρω (μαζι τα μεταφορικα). Νομιζω οτι για την ρυθμιση ταχυτητας δεν χρειαζεται τιποτα αλλο απο σωστο κασετοφωνο εγγραφης.

Αν ψαξεις περαιτερω στο Ebay υπαρχει εξαιρετικη κασσετα για 3πλο ελεγχο (ταχυτητα, αζιμουθιο, Dolby) απο καποιο (παλι) Βουλγαρικο (πανεπιστημιακο) εργαστηριο. Ειναι καπως ακριβη (καμια 35αρα ευρω) και δεν ειναι και χρηστικη αν δεν εχεις osciloscope και λοιπα οργανα.

Για να μην θεωρηθει διαφημιση θα σου στειλω links σε PM.

BTW o angel_grig (Γρηγορης) ειναι αστερι στα ηλεκτρονικα. Αν ποτε θελησω να κανω την επισκευη, ειναι ο ανθρωπος που θα αποτανθω (τσιμπουρωθω χαχαχαχα).

Η κακοτεχνια οπως διαβαζω στο ποστ του A.N.T (θεωρειται μορφη στο κασσετοσυναφι) ειναι οτι παρουσιαζονται αχρειαστες αρμονικες μεχρι και 48ου βαθμου και φαινεται να ειναι κατι που προφανως ηξεραν οι ειδικοι στην Sony αλλα λογω κοστους ή διαφοροποιησης απο τα ακριβοτερα μοντελα ή για να ακουγεται ο ηχος πιο ψηφιακος (!!!!) το αφησαν ετσι. Δεν ξερω τι επιπτωση εχουν οι 48ου βαθμου αρμονικες στο τελικο αποτελεσμα...

Wally είπε:
Δεν ειναι εργοστασιακη. Τις πουλαει καποιος απο Βουλγαρια στο ebay απο τσεκαρισμενο Sony TC-K555ESJ γυρω στα 8 ευρω (μαζι τα μεταφορικα). Νομιζω οτι για την ρυθμιση ταχυτητας δεν χρειαζεται τιποτα αλλο απο σωστο κασετοφωνο εγγραφης.
Αν ψαξεις περαιτερω στο Ebay υπαρχει εξαιρετικη κασσετα για 3πλο ελεγχο (ταχυτητα, αζιμουθιο, Dolby) απο καποιο (παλι) Βουλγαρικο (πανεπιστημιακο) εργαστηριο. Ειναι καπως ακριβη (καμια 35αρα ευρω) και δεν ειναι και χρηστικη αν δεν εχεις osciloscope και λοιπα οργανα.

BTW o angel_grig (Γρηγορης) ειναι αστερι στα ηλεκτρονικα. Αν ποτε θελησω να κανω την επισκευη, ειναι ο ανθρωπος που θα αποτανθω (τσιμπουρωθω χαχαχαχα).

Η κακοτεχνια οπως διαβαζω στο ποστ του A.N.T (θεωρειται μορφη στο κασσετοσυναφι) ειναι οτι παρουσιαζονται αχρειαστες αρμονικες μεχρι και 48ου βαθμου και φαινεται να ειναι κατι που προφανως ηξεραν οι ειδικοι στην Sony αλλα λογω κοστους ή διαφοροποιησης απο τα ακριβοτερα μοντελα ή για να ακουγεται ο ηχος πιο ψηφιακος (!!!!) το αφησαν ετσι. Δεν ξερω τι επιπτωση εχουν οι 48ου βαθμου αρμονικες στο τελικο αποτελεσμα...
Αυτον τον πολίτη τον ξέρω . Την είχα δει την αγγελία με την συγκεκριμένη κασέτα . Απλά και πάλι ok αυτός λέει για το deck του ότι είναι σωστά ρυθμισμένο ! Είναι όμως ? Γιαυτο για να έχω ήσυχο το κεφάλι μου του σωστού αποτελέσματος ψάχνω σε εργοστασιακή.

Δεν ήξερα ότι ο angel_grig ξέρει από ηλεκτρονικά ! Aλλα μιας και είπε ότι έχει το ίδιο πρόβλημα με το sony του και έχω βρει λύση σε αυτή την αστοχία είπα να το προτείνω !

Wally είπε:

Την είχα δει την αγγελία με την συγκεκριμένη κασέτα . Mάλλον με βλέπω εκεί να καταλήγω :)

Δεν ήξερα ότι ο angel_grig ξέρει από ηλεκτρονικά ! Aλλα μιας και είπε ότι έχει το ίδιο πρόβλημα με το sony του και έχω βρει λύση σε αυτή την αστοχία είπα να το προτείνω !

Λοιποοοον...οπως υποπτευομουν το αυτι δεν ειναι και πολυ καλος τροπος ρυθμισης ταχυτητας.

Στο πρωτο deck (ενα Philips) που ειχα ρυθμισει με το αυτι, με την 3Khz speed calibration κασσετα βρηκα οτι ετρεχε με σχεδον 100hz περισσοτερα.

Τσεκαρα και το Sony που απο την μανα του ηταν στα 30hz γρηγοροτερα (πολλοι κατασκευαστες απο οτι διαβασα σηκωνουν λιγο τις ταχυτητες ωστε να μειωνεται το wow flutter στις τοτε μετρησεις των περιοδικων)

Τα εφερα στα 3005hz και τα δυο ωστε να ακουω κανονικα κασσετες απο το ενα στο αλλο.

Το κακο ειναι οτι εχω γραψει ηδη καμια 20αρια κασσετες με την μη σωστη ταχυτητα και τωρα δεν θα παιζουν 100% σωστα οποτε πρεπει να τις επαναμαγνητοφωνησω...

Γουάλη ήθελα να σε ρωτήσω αυτές τις ρυθμίσεις τις κάνεις με παλμογράφο κλπ. ή όχι;Είχα χρησιμοποιήσει πολλές φορές παλμογράφο στα ΤΕΙ ! Με το δικό μου κασετόφωνο δεν το πολυψάχνω, δεν το έχω ανοίξει καν άλλωστε ουσιαστικά το πήρα καινούριο αλλά μου αρέσει πολύ ν ακούω κασέτες σ αυτό. Το κασετόφωνο του αυτοκινήτου χάλασε και πήγε ανακύκλωση και τώρα δεν έχουμε τίποτα. (Τσιγκουνευόμαστε να πάρουμε τώρα ούτε καν cd μόνο στικάκια).

Οχι, δεν εχω ιδεα απο αυτα. Συνδεσα το deck με το PC, ετρεξα στο PC ενα προγραμμα που μετρα τα hz, εβαλα να παιζει η speed calibration κασσετα και γυριζα το pot μεχρι να δω 3000Hz στην εφαρμογη.

Δυστυχως τα κασσετοφωνα ειναι μηχανηματα στην καλυτερη 20 ετων. Δυστυχως επισης οσο τα ψαχνεις τοσο βρισκεις προβληματα. Δυστυχως ξανα-μανα για να πιστοποιησεις οτι υπαρχει προβλημα πρεπει να σκασεις κανα χιλιαρικο σε εξοπλισμο και reference κασσετες. Εκτος αν βρεις κανα καλο τεχνιτη, ειδικο στα κασσετοφωνα (ο κυρ Μητσος που διορθωνει τηλεορασεις δεν θα μπορεσει ποτε να σου κανει tape path allignment σε 3κεφαλο). Εχετε εμπειρια απο καποιον τεχνικο κασσετοφωνων? Βρηκα κανα 2 εταιριες που φαινονται σοβαρες (δεν θα κανω διαφημιση) αλλα παντα προτιμω καποια μαρτυρια...

Τον ξερω τον Σακη σαν μαγαζι. Ειναι αυθεντια στους Ιαπωνικους ενισχυτες (ο αδερφος μου θα του παει απο Σεπτεμβρη τον οικογενειακο μας Sony 70s amp για ενα συμμαζεμα) αλλα τα κασσετοφωνα ειναι αλλη ρατσα...θα τον ρωτησω παντως...

Ευχαριστω Γρηγορη!

Πίσω
Μπλουζα