stratos84
RetroMaNiaC
- Αντιδράσεις
- 221
εντελώς!Για λίγο παραπάνω αγοράζεις ενα ολόκληρο για ανταλλακτικά!
Άνθρακας ο θησαυρός...
εντελώς!Για λίγο παραπάνω αγοράζεις ενα ολόκληρο για ανταλλακτικά!
Θυμαμαι την πολυ καλη φημη που ειχαν τελη 80 αρχες 90 τα φορητα διπλα κασετοφωνα της Sharp (?) που ειχαν μια πορτα και ετσι τα ιδια μοτερ γυρνουσαν ταυτοχρονα και τις δυο κασετες με θεωρητικα (κατα τους τοτε πωλητες) καλυτερα αποτελεσματα αντιγραφης...
Από ότι είδα και εγώ κατασκευάσθηκε στα '80ς. Διάβασα στο εγχειρίδιο, ότι τα κουμπιά ρυθμίζουν τα σήματα που εγγράφονται στην κασσέτα για την αλλαγή των σλάιτς στον προβολέα, ο ήχος ρυθμίζεται με περιστροφικά κουμπιά.Πολύ ωραίο κι αυτό το απόκτημα @Eagle 1 . Η εικόνα του με τα διάφορα χρώματα στην επιφάνεια μου δείχνει ότι πρέπει να βγήκε κοντά στα τέλη του '80. Μου κάνει εντύπωση ότι για τη ρύθμιση της έντασης της εγγραφής έχει κάμποσα κουμπιά αντί για ένα περιστροφικό που χρησιμοποιούσαν συνήθως ή ένα -δύο συρόμενα για τις πιο compact κατασκευές σαν αυτό.
Να υποθέσω ότι έχεις ήδη προβολέα!
Είναι όντως περίπλοκο! Νόμιζα ότι τα περιστροφικά ήταν για την ένταση κατά την αναπαραγωγή αλλά η ένδειξη micro τα εξηγεί όλα τελικά. Να ελπίζουμε σε demo στο μέλλον;Από ότι είδα και εγώ κατασκευάσθηκε στα '80ς. Διάβασα στο εγχειρίδιο, ότι τα κουμπιά ρυθμίζουν τα σήματα που εγγράφονται στην κασσέτα για την αλλαγή των σλάιτς στον προβολέα, ο ήχος ρυθμίζεται με περιστροφικά κουμπιά.
Θέλω και εγώ να το προσπαθήσω, θα είναι ρετρομαγεία να βλέπεις αυτοματοποιημένη προβολή σλάιτς με ήχο. Πρέπει όμως να βρω πρώτα κατάλληλο καλώδιο που να συνδέει το κασσετόφωνο με τη μηχανή προβολής σλάιτς και μετά να διαμορφώσω κασσέτα με ήχο και σήματα για την αυτόματη εναλλαγή εικόνων στον προβολέα. Υπήρχαν διάχυτα πάρα πολλά καλώδια (και μάλιστα σπάνια με περίεργα βύσματα) στο υπό διάλυση νοικοκυριό, αλλά εγώ νομίζοντας ότι είναι απλό κασσετόφωνο και με πίεση χρόνου δεν έψαξα να βρω το κατάλληλο για την έξοδο στον προβολέα. Αν τελικά τα καταφέρω θα κάνω βιντεάκι.Να ελπίζουμε σε demo στο μέλλον;
Μακάρι να μπορέσεις να το κάνεις. Είδα τις υποδοχές για τον προβολέα, είναι λίγο δυσεύρετα τα 6 pin καλώδια αλλά όχι ανύπαρκτα (αλήθεια ο προβολέας τι βύσμα χρειάζεται; ). Αν δεν ξαναμπείς στο συγκεκριμένο σπίτι να τα ψάξεις, πες μου μήπως και μπορέσω να βοηθήσω.Θέλω και εγώ να το προσπαθήσω, θα είναι ρετρομαγεία να βλέπεις αυτοματοποιημένη προβολή σλάιτς με ήχο. Πρέπει όμως να βρω πρώτα κατάλληλο καλώδιο που να συνδέει το κασσετόφωνο με τη μηχανή προβολής σλάιτς και μετά να διαμορφώσω κασσέτα με ήχο και σήματα για την αυτόματη εναλλαγή εικόνων στον προβολέα. Υπήρχαν διάχυτα πάρα πολλά καλώδια (και μάλιστα σπάνια με περίεργα βύσματα) στο υπό διάλυση νοικοκυριό, αλλά εγώ νομίζοντας ότι είναι απλό κασσετόφωνο και με πίεση χρόνου δεν έψαξα να βρω το κατάλληλο για την έξοδο στον προβολέα. Αν τελικά τα καταφέρω θα κάνω βιντεάκι.
Επισυνάπτω φωτογραφία με την υποδοχή στον προβολέα που είναι νομίζω πιό σύνθετη (δεν ξέρω και πολλά στον συγκεκριμένο τομέα και ευχαριστώ θερμά για την υποστήριξη). Θα κατεβάσω το εγχειρίδιο χρήσης του να δω λεπτομέρειες.Μακάρι να μπορέσεις να το κάνεις. Είδα τις υποδοχές για τον προβολέα, είναι λίγο δυσεύρετα τα 6 pin καλώδια αλλά όχι ανύπαρκτα (αλήθεια ο προβολέας τι βύσμα χρειάζεται; ). Αν δεν ξαναμπείς στο συγκεκριμένο σπίτι να τα ψάξεις, πες μου μήπως και μπορέσω να βοηθήσω.
πολύ ωραία φίλε αετέ 1 σε ένα παλιό περιοδικό για την φωτογραφία ('92) υπήρχε διαγωνισμός διαποράματος δηλ. αυτό ακριβώς προβολή slides με συνοδεία μουσικής αλλά δεν ήξερα ότι υπήρχαν ειδικά κασετόφωνα για αυτήν την δουλειά. το γερμανικό site ηλεκτρονικών www.reichelt.de έχει όλων των ειδών τα βύσματα DIN (Deutsche Industrie Norm) σύμφωνα με τον τελευταίο κατάλογο 1/2021 πολύ καλοί παραγγέλνω συχνά από αυτούς αλλά δυστυχώς έχει μόνο τα βύσματα όχι έτοιμα καλώδια οπότε πρέπει να βρεις και το κατάλληλο καλώδιο και να τα κολλήσεις με το κολλητήρι ή να βρεις κάποιον να στο κάνει αν δεν τα πας καλά με τις κολλήσεις.αυτά τα βύσματα λέγονταν ανέκαθεν DIN.
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την πληροφόρηση, δεν τα ήξερα όλα αυτά, ιδίως το κατάστημα Reichelt. Μια και ζω στη Γερμανία θα μου είναι πιό εύκολη η πρόσβαση. Είχα σκεφτεί να πάω στο Conrad Electronics (www.conrad.de) που έχει και κατάστημα στη Φρανκφούρτη με φωτογραφίες των εισόδων για να με συμβουλεύσουν, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα έχει την πληθώρα (και την άνεση του καταλόγου) που από ότι είδα έχει ο Reichelt.@Eagle 1 Έτσι ακριβώς όπως τα λέει ο Uskoke, din λέγονται απλώς εγώ έδωσα αριθμό ακίδων (pin). Αφού το κατάστημα είναι γερμανικό ίσως να είναι πιο εύκολο να κάνεις μια προσπάθεια εκεί. Θα κοιτάξω κι εγώ να δω τι έχω και θα σου πω.